Top 5 preferate

Top 5 produse preferate – pudra

Pudra este cea mai bună prietenă a tenurilor mixte și grase. Nu, nu exagerez când afirm acest lucru. Poate pentru persoanele cu un ten uscat sau normal, afirmația mea ar putea părea greu de înțeles,  dar sunt sigură că până și ele folosesc pudră (uneori).

Indiferent de tipul de ten, pudra este un produs cheie în realizarea machiajului. Orice produs cremos trebuie fixat cu pudră, pentru a nu se strânge în ridurile fine. Pudra are rolul de fixare a produselor cremoase, dar, de asemenea, și de matifiere (plus că ajută ca machiajul să reziste pe ten mai multe ore). 

Se împarte în mai multe categorii: pudră compactă, pudră liberă și fond de ten pudră. Poate avea și culoare sau acoperire în funcție de tipul ei.

Pudrele libere sunt foarte bune pentru fixarea machiajului și de cele mai multe ori sunt translucide, dar pot fi și colorate. Cele compacte sunt folosite pentru acoperire de cele mai multe ori și mai rar pentru fixare. Fondul de ten pudră se poate folosi singur sau în combinație cu fondul de ten cremos pentru o acoperire mai mare; dar, atenție, la cantitatea de produs aplicată, ambele având acoperire, tenul poate arăta încărcat și îmbătrânit.

Multe persoane aleg să sară peste pasul aplicării pudrei, deoarece au impresia că le încarcă prea tare tenul. Ceea ce este adevărat, dar contează foarte mult tipul de pudră folosit, culoarea și mai ales cantitatea. Pentru tenurile uscate, o cantitate mare de pudră arată inestetic și scoate în evidență porțiunile uscate ale pielii.

Pudra are rolul și de matifiere a tenului, dar și de a menține sub control excesul de sebum; de acea este atât de iubită de tenurile grase și desigur de către mine. 🙂

Acum că am scris, iar, o introducere lungă, este timpul să vă povestesc și despre pudrele pe care le folosesc eu și care îmi plac mult de tot.

În funcție de ce tip de machiaj îmi doresc, aplic anumite pudre, uneori una singură pe toată fața, alteori le combin (pentru a obține look-ul dorit).

1. Fenty Beauty pro filt’r instant retouch setting powder – este o pudră liberă cu o textură mătăsoasă, ajută la estomparea porilor și imperfecțiunilor pielii, matifiază tenul (fără al usca). Este disponibilă în mai multe nuanțe, dar preferata mea este Butter. Se amestecă foarte bine cu fondul de ten și, deși are puțină culoare, nu schimbă nuanța fondului de ten odată aplicată. Am mai menționat deja, și în articolele trecute, cât de mult îmi place produsele Fenty, îmi doresc să măresc colecția și cu câteva palete de farduri și mai ales blush, să vedem cât de repede o să se întâmple acest lucru.

2. Laura Mercier translucent loose setting powder – tot o pudră liberă, dar, de această dată, una translucidă, adică nu are deloc culoare. Este albă, dar, odată aplicată pe ten, devine insesizabilă. La fel ca cea de mai sus, și aceasta, ajută la fixarea machiajului și trebuie aplicată o cantitate mică de produs. Aceasta, din păcate, nu se găsește în magazinele de la noi, încă, dar se poate comanda online din străinătate și ajunge coletul destul de repede. Eu o aveam pe wishlist, mai bine de 2 ani, până să o achiziționez; dar pot spune că a meritat atât banii cât și așteptarea.

3. Gerovital beauty – prima pudră compactă, din articolul de azi, este de la un brand drag mie – Farmec. Este o pudră cu o acoperire mică, pe care o folosesc de cele mai multe ori singură, în acele zile când îmi aplic doar anticearcăn și peste această pudră, pentru efectul de matifiere, dar și pentru acoperire. Este cel mai ieftin produs, de azi, dar la fel de bun ca celelalte. Singura problemă e că este disponibilă în doar 3 nuanțe și poate fi mai dificil de găsit nuanța potrivită.

4. Instant blur compact powder Amber Valletta – pudră compactă translucidă, anul acesta am descoperit acest brand, care se găsește la Douglas. Am achiziționat pudra la reducere, deoarece voiam un produs compact translucid pe care să îl port în geantă și să îmi refac machiajul la nevoie. Fiind translucidă, nu schimbă culoarea fondului de ten, se poate folosi fără grijă. Are un efect de blurare a porilor și a imperfecțiunilor, matifiază bine și face față cu brio excesului de sebum. Se poate folosi indiferent de tipul de ten sau de vârstă, dar nu recomand aplicarea unei cantități mari.

5. Too Faced peach blur – ultimul produs, din acest articol, este o miniatură, dar care face o treabă foarte bună. Este o pudră compactă care are rolul de blurare și de iluminare a feței. Eu o aplic doar sub ochi pentru acel efect de luminozitate. Are o culoare rozalie, dar aplicată într-o cantitate mică este insesizabilă nuanța. Nu are acoperire, poate foarte mică, dar un efect vizibil de blurare. Nu o folosesc pentru setarea machiajului, ci o aplic după pudra de setare, într-un strat subțire.

Indiferent de tipul de ten, este esențial să aplicăm o cantitate mică de produs și să facem o diferență clară între pudre. Pentru setarea machiajului, pudrele libere sunt cele mai bune, dar și cele mai messy, având particule fine care se împrăștie peste tot. Acestea pot fi aplicate pe ten, cu o pensulă, dar, pentru un efect de lungă durată, îmi place mai mult să le aplic cu burețelul umed, același cu care am aplicat și fondul de ten. Pudrele compacte sunt mai bune pentru a oferi acoperire și sunt cele mai safe când vine vorba despre călătorii sau trusa din geanta de zi cu zi. Fiind mult mai ușor de aplicat decât cele libere. Acestea se pot aplica doar cu pensula.

Vă recomand să nu săriți peste acest pas în machiajul vostru; la aplicarea pudrei, cheia este în cantitatea de produs aplicată. Sunt sigură că de multe ori ați pățit ca, pe parcursul zilei, să se strângă fondul de ten sau anticearcănul în ridurile fine și să spuneți că produsul nu este bun. Din păcate, indiferent cât de scumpe ar fi produsele cremoase și cât de calitative, pentru o rezistență mai bună este necesar să fie setate cu pudră. Trebuie doar să vă achiziționați produsul de care aveți nevoie și cu care voi vă simțiți confortabil să lucrați.

Trebuie să rețineți că, este importantă tipul ei, pulbere sau compactă, nuanța – care face o mare diferență și cantitatea de produs folosit. 

Acum este rândul vostru să îmi spuneți care este pudra voastră preferată! 🙂

2 thoughts on “Top 5 produse preferate – pudra

  1. Pudra mea preferata a fost mult timp de la Guerlain, după 4 ani, am simtit nevoia să simt ceva si am trecut la Pupa și Clinique, de care sunt tare încântată. Acum, mă tentează foarte tare pudra de la Estee Lauder, este o varianta pentru ten gras, lucios, tare lăudată. Revin cu impresii dacă e bună.

    1. Salut, nu am testat nici una din cele menționate dar le trec pe listuța mea cu produse recomandate și când am ocazia le testez. Mulțumesc frumos pentru recomandare 🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *