Pasiuni

Tradiția Advent Calendarelor

Calendarul Advent de Crăciun a apărut în secolul XIX, simbolizând nerăbdarea și pregătirea în așteptarea sărbătorilor. Rolul său în zilele noastre este de a aduce o bucurie în postul Crăciunului, la fel ca și coronița de Advent cu cele patru lumânări.

Primul astfel de calendar a apărut în anul 1851, familiile punând pe perete, rând pe rând, 24 de fotografii. În varianta simplă, oamenii trasau cu cretă 24 de linii pe ușa de la intrare, iar copiii aveau voie să șteargă în fiecare zi câte una.

Este o tradiție foarte frumoasă menită să aducă bucurie în fiecare zi din decembrie până la Crăciun.

Aceste calendare pot fi achiziționate de-a gata sau pot fi confecționate chiar de voi cu diferite produse și sub forme diferite. Pe piață sunt calendare goale pe care le puteți umple voi cu ceea ce doriți sau puteți chiar voi crea de la zero unul.

Într-un an am primit de la prietena mea unul creat chiar de ea, Ikea avea de vânzare căsuțe mici în care puteai amplasa diferite obiecte, gata numerotate, ea mi-a pus în fiecare zi ciocolată dar cu arome și forme diferite. A fost unul dintre cele mai speciale calendare deoarece era creat de ea pentru mine.

Eu sunt mare fană a calendarelor de advent și în ultimii 4 ani (dacă nu mă însel) am avut de fiecare dată parte de unul sau două astfel de calendare cu produse de beauty în general, ele fiind slăbiciunea mea.

Anul acesta este unul mai special și mi-am cumpărat două calendare iar pe lângă acelea am mai primit cadou încă două, astfel începând de ieri, 1 decembrie, până pe data de 24 decembrie o să am parte zilnic de câte 4 surprize.

Atunci când sunt în căutare de un astfel de calendar mă uit pe site-urile brandurilor să văd ce conține în mare și dacă merită banii, dar evit clipurile sau orice fel de informații suplimentare, îmi place să descopăr eu personal produsele din ele.

Este o reală bucurie chiar dacă multe conțin produse travel size, să descopăr produse noi și să am ocazia să le testez. Am devenit fidelă multor produse descoperite în calendare.

Din fericire pe piață există câte un calendar pentru fiecare buget și preferință, chiar și pentru bărbați.

Eu le aleg pe cele cu produse de machiaj în general, dar nu refuz nici unul cu produse de îngrijire sau ciocolată, un astfel de calendar îmi lipsește în acest an, dar poate rezolv această problemă cât de curând.

De asemenea pe piață găsiți și calendare cu 12 zile, în loc de 24 sau chiar cu 25 să fie tacâmul complet.

Dacă vreți să aflați ce conține fiecare calendar vă învit pe Instagram, unde o să deschidem împreună zilnic câte o ușă. Pe la început de ianuarie vreau să fac o sumarizare a calendarelor și să vă spun dacă a meritat investiția și așteptarea sau nu, știu că multe mă întrebați dacă merită achiziționate aceste calendare.

Răspunsul meu în acest moment este da, chiar dacă nu neaparat pentru produsele din ele, dar pentru bucuria de a descoperi câte un cadou în fiecare zi.

Dacă aveți copii puteți să creați voi unul pentru ei sau împreună cu ei să vă distrați pregătind unul pentru un membru al familiei, sunt sigură că o să devină o tradiție de familie pentru voi.

Pentru mine tradiția este să îmi achiziționez cel puțin unul în fiecare an.

Decembrie este luna mea preferată din an, deoarece sunt născută în această lună, avem sărbătorile de iarnă, Moș Nicolae și Crăciunul și mai ales pentru că familia se reunește iar orașul de îmbracă în straie de sărbătoare. Din păcate anul acesta sărbătorile nu vor fi așa cum ne-am dori, dar cel puțin ne putem bucura de fiecare zi în parte, de faptul că suntem sănătoși și îi avem pe cei dragi alături chiar și prin intermediul internetului.

Putem păstra toate aceste tradiții și putem dezvolta unele noi, depinde doar de noi să ne facem sărbătorile frumoase și să profităm de fiecare moment oferit de viață, să învățăm ceva din anul acesta și să ne bucurăm de zăpadă.

Am văzut că în mare parte a țării și-a făcut deja apariția zăpada.

Vă doresc o lună minunată și nu uitați să profitați de fiecare moment.

XO XO ne vedem pe Insta 🙂

2 thoughts on “Tradiția Advent Calendarelor

  1. Valeria Chertes spune:

    O lună de poveste îți doresc.

    1. Mulțumesc frumos, asemenea și ție 🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *