Top 5 preferate

Top 5 produse preferate – fond de ten

În adolescență, vreme de câțiva ani, nu am folosit fond de ten, aplicam doar pudră cu puțină acoperire. M-i se părea că fondul de ten nu era potrivit tenului meu gras, nu ținea sub control excesul de sebum și fața nu arăta bine.

După câțiva ani de cercetări și de testat mai multe fonduri de ten, mi-am dat seama care era problema. Nu foloseam produsul potrivit tenului meu, nu hidratam corespunzător pielea și nu îl aplicam corespunzător. Da, a durat ceva ani să descopăr unde era problema, dar a meritat; iar acum, de câte ori mă machiez, folosesc și fond de ten, excepție făcând acele zile când vreau ceva lejer.

Sunt sigură că multe dintre voi ați trecut prin aceeași problemă ca mine, dar vreau să știți că sunt aici să vă ajut, în caz de nevoie. 🙂

Deja știți că, fără o bază bună, machiajul nu arată și nu rezistă bine, de acea este atât de important să avem grijă de tenul nostru, să folosim produsele destinate lui și să îi oferim, zilnic, îngrijire și hidratare, indiferent dacă tenul este uscat sau gras. Pe lângă produsele de îngrijire, este esențial să folosim produse pentru exfoliere și măști de față (dar despre aceste produse o să discutăm cu altă ocazie).

În articolul de azi, mi-am propus să vă povestesc pe scurt despre 6 dintre fondurile mele de ten preferate pe care le folosesc cu succes și pentru cliente.

Înainte să ne alegem fondul de ten, este important să stabilim câteva aspecte: tipul de ten, subtonul pielii și acoperirea pe care ne-o dorim. Deși spun acest lucru cu multe ocazii, fondul de ten este produsul care poate completa sau strica un machiaj. Dacă culoarea nu este potrivită, dacă subtonul nu este cel bun, machiajul poate deveni un adevărat ”dezastru”, de acea este important să alegem cu grijă fondul de ten potrivit. Este ușor să aflăm subtonul pielii, uitându-ne la venele de la încheieturi; dacă au culoare albăstruie – subtonul este rece; o nuanță de verde – ne spune că avem un subton cald; iar dacă ne este greu să deosebim culoarea verde de cea albastră – avem un subton neutru.

Din fericire, tot mai multe branduri lansează pe piață produse în mai multe nuanțe și subtonuri, ca să fie mai ușor de achiziționat produsul potrivit.

În funcție de nevoile tenului meu sau de ocazie, aleg fonduri de ten diferite, dacă tenul meu arată bine – aleg unul cu acoperire mică; dacă am nevoie ca machiajul să reziste mai mult timp sau filmez – aplic un fond de ten cu acoperire mare care să îmi uniformizeze frumos tenul. Contează foarte mult și ustensilele pe care le folosim pentru aplicarea lui, cele mai lichide se aplică mai ușor și mai frumos cu un burețel umed (burețelul trebuie să fie mereu umed), cele cu o consistență mai groasă se pot aplica cu burețelul sau cu o pensulă, iar daca nu avem nici unul dintre aceste 2 ustensile putem să îl aplicăm și cu degetele.

După această introducere lungă, a venit momentul să vă povestesc și despre fondurile de ten preferate.

  1. Bioderma Photoderm cover touch spf 50 – acest produs nu este un fond de ten propriu zis, este o cremă cu putere mare de acoperire, destinată tenului mixt/gras cu tendință acneică și pe deasupra are spf 50+, nu trebuie să mai aplicăm și un alt produs pentru protecție atunci când folosim această cremă. Stiți deja că Bioderma este un brand bun, care pune mare accent pe îngrijirea tenului și pe produse bune – care pot fi folosite de toată familia. Este un produs cu acoperire mare, rezistent la transfer, la umiditate, are o textură lejeră și un efect matifiant. Singurul inconvenient al său este că sunt disponibile doar 2 nuanțe. Am vrut să încep cu acest produs și să îl recomand persoanelor cărora nu le place să folosească fond de ten, am câteva cliente care spun că nu le place cum arată tenul lor atunci când aplică fond de ten și că au încercat multe dar fără rezultat, cu acest produs tenul nu arată deloc încărcat și rezistă bine la umiditate, fie vorba despre temperaturile ridicate de vară sau la ploaia sau zăpada din sezonul mai rece.
  2. Dior backstage face&body – cel mai scump produs, de azi, dar și unul dintre cele mai bune. Are o acoperire mică spre medie, dar poate fi construită; are o consistență lichidă, dar odată aplicat pe ten, pielea arată frumos, fără acel efect de mască. Acoperă bine și micile imperfecțiuni, plus că rezistă foarte bine. Dintre fondurile de ten prezente aici, azi, este singurul pe care îl recomand indiferent de tipul de ten și de vârstă; poate fi folosit cu succes și de persoanele mature, deoarece nu evidențiază ridurile, dar acoperă ceea ce trebuie acoperit. Inițial, mă gândeam că poate nu este ceea ce am eu nevoie, deoarece îmi plac mai mult produsele cu acoperire medie spre mare, dar când l-am aplicat, prima oară, pe ten a fost dragoste la prima utilizare. Se simte mai mult ca o cremă decât ca un fond de ten, uniformizează foarte frumos nuanța tenului și rezistă bine chiar dacă nu este setat cu pudră.  Anul trecut i-am dedicat un articol întreg, un review puțin mai detaliat,vă las aici link dacă vă interesează să citiți mai multe despre el.
  3. Revlon colorstay – de la un produs scump trecem la unul ieftin, dar care face o treabă super bună. Este varianta pentru tenul mixt spre gras, știți că pe piață există și o variantă pentru ten uscat/normal. Nu cred că are nevoie de o introducere prea detaliată, deoarece este unul dintre cele mai bune produse la un preț mic, toată lumea știe despre el și în plus este iubit. Are o acoperire medie spre mare, se aplică ușor cu burețelul, rezistă foarte bine pe parcursul zilei și face față cu brio excesului de sebum. Se găsește cam în toate magazinele, dar și online, fiind unul dintre acele produse pe care oricare dintre noi și-l permite.
  4. Fenty pro filt’r soft matte – așa cum vă spuneam și în articolul cu bazele de machiaj, atunci când vine vorba despre produse pentru ten – Fenty este unul dintre brandurile mele preferate. Prețurile sunt undeva la granița între mediu și scump, iar calitatea produselor este superioară. Acest fond de ten l-am achiziționat din Roma, cu câteva zile înainte să fie lansat la noi, și mi-a plăcut mult cum l-am simțit pe piele (atunci când l-am testat în magazin). Are o acoperire medie spre mare, poți construi acoperirea fără probleme și sunt aproape 50 nuanțe din care putem alege. Fiind un fond de ten matifiant, oferă tenului un aspect catifelat, cu pori minimizați și menține tenul mat o perioadă mai lungă de timp. Îmi place să îl aplic pe ten cu pensula, de cele mai multe ori, și la final, în zonele unde îmi doresc o acoperire mai mare, aplic mai mult produs cu burețelul. Rezultatul final este unul catifelat și fără aspect de mască, am observat că uneori oxidează puțin, dar nu atât de tare încât să își schimbe complet nuanța. Dacă este bine hidratat tenul, înainte poate fi aplicat și pe tenurile normale spre uscate, plus că, fiind un fond de ten matifiant, nu trebuie setat cu pudră neapărat.
  5. Douglas ultimate foundation – acest produs l-am descoperit acum aproximativ 2 ani, recunosc că nu știu atât de multe despre produsele de machiaj de la Douglas, pentru că nu am avut ocazia să le testez, dar acest produs mi-a deschis apetitul. Deși nu scrie pe el că este un fond de ten matifiant, eu în această categorie îl includ. Este rezistent la transfer, arată frumos pe ten, are acoperire medie spre mare, se poate aplica și cu burețelul și cu pensula – depinde de preferințe. Intră în categoria de preț bun pentru orice buzunar, fiind sub 100 lei. Se găsește în magazinele proprii Douglas și online pe site-ul lor, din păcate, variantele de nuanțe nu sunt prea variate.
  6. Charlotte Tilbury airbrush flawless foundation – cel mai recent produs intrat în trusa de machiaj la capitolul fond de ten este acesta. De multă vreme, îmi doresc să încerc produsele acestui brand, mai ales pe cele din colecția Pillow Talk; dar, până atunci, să continuăm cu acest fond de ten. Are o acoperire mare, este matifiant și rezistă foarte bine de-a lungul zilei. Arată foarte frumos pe ten și, asemenea celor prezentate înainte, acoperirea lui poate fi construită puțin câte puțin.

Dacă mă urmăriți pe Instagram multe din aceste produse vă sunt cunoscute deoarece apar des în stori-urile mele sau în clipurile de pe IGTV.

Majoritatea fondurilor mele de ten sunt matifiante, deoarece am tenul gras și mereu sunt în căutare de produse bune (pentru a menține sub control excesul de sebum), dar am și câteva pentru tenul uscat, pe care îl folosesc pentru clientele mele.

Să vă spun un secret, dacă aveți un fond de ten cu acoperire mare, dar vă doriți o acoperire mai mică, într-o zi, puteți amesteca puțin fond de ten cu crema de față și aveți propriul vostru BB cream. De asemenea, dacă nu doriți să învestiți în 2 nuanțe diferite de fond de ten (pentru a se potrivi atât vara cât și iarna), puteți jongla puțin cu un anticearcăn, să îl amestecați cu fondul de ten înainte de a-l aplica pe ten.

Atunci când vă alegeți fondul de ten, să aveți mare grijă la nuanță și nu vă faceți griji, pe piață găsiți produse foarte bune și la prețuri decente, trebuie doar să vă documentați puțin înainte de a-l achiziționa.

Articolul de azi este unul mai lung și vă mulțumesc dacă ați avut răbdare să îl citiți până la capăt, la această categorie am avut mari probleme să aleg doar 5 produse, deoarece am multe care îmi plac și pe care le folosesc cu drag.

Dacă aveți nevoie de ajutor să vă alegeți fondul de ten potrivit, sunt aici să vă sfătuiesc!

Nu uitați, machiajul este distractiv și dacă ceva nu vă place, în câteva secunde dispare, XO XO

 

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *