Top 5 preferate

Top 5 produse preferate – anticearcăn

Înainte să încep articolul de azi, în care vă povestesc despre anticearcăn și corector, aș vrea să discutăm, pe scurt, despre diferența dintre cele 2. Da, există diferențe între cele două, anticearcănul are o consistență mai lichidă și se aplică peste fondul de ten, iar corectorul este mai cremos, gros și se aplică înainte de fondul de ten. Așa cum îi spune și numele, corectorul este acel produs care ajută la corectarea și uniformizarea nuanței tenului. Corectoarele au foarte multe culori de la roz, somon, peachy… până la verde.

Acum că am stabilit acest aspect, trec mai departe și vă spun câteva cuvinte despre produsele mele preferate din această categorie.

1. Maybelline anti age eraser – aș îndrăzni să spun că este cel mai bun anticearcăn (raport calitate preț); de când a fost lansat la noi – mereu este prezent în trusa mea de machiaj, fie cea personală, fie cea pentru cliente. Știam de el din online, deoarece în afară era deja mare vedetă atunci când a fost lansat în România. Are o acoperire medie spre mare, se aplică ușor, rezistă foarte bine pe piele și, dacă ai grijă la cantitatea de produs aplicată, nu ai nevoie să îl setezi cu pudră (dacă ai o piele mai uscată). Se poate folosi indiferent de vârstă sau de tipul de ten, se găsește prin toate hypermarket-urile și magazinele online, iar prețul este undeva între 35-50 de lei, depinde de locul de achiziție. Vine în 6-7 nuanțe diferite, iar preferatele mele sunt light și brightener. Primul este o nuanță apropiată pielii, al doilea este mai deschis – potrivit pentru iluminare. La capăt are un burețel cu ajutorul căruia se poate aplica ușor, dacă îl folosești doar pentru tine; eu pentru cliente îndepărtez burețelul și aplic produsul pe o paletă pentru mixare. Se poate întinde cu degetele, pensula sau burețelul – depinde de preferințe.

2. L’oreal infaillible – more than concealer – un anticearcăn cu o acoperire mare și o consistență mai groasă. Nuanța mea este Ivory, o folosesc strict pentru a ilumina unele zone ale feței și uneori, dacă vreau să deschid nuanța unui fond de ten; da, cu ajutorul unui anticearcăn, poți modifica (puțin) nuanța fondului de ten, dacă le mixezi înainte de aplicare. La fel ca cel descris mai sus și pe acesta îl putem aplica cu degetele, burețelul sau pensula. Dacă alegem o nuanță mai închisă, putem și corecta posibilele imperfecțiuni ale tenului cu acest produs, având acoperire mare.

3. Mac waterweight concealer – singurul anticearcăn lichid pe care îl am eu în trusă, dar care are o acoperire mică spre medie. Este mult mai lichid decât cele prezentate anterior și își face foarte bine treaba. Pe acesta îl aplic cu burețelul, deoarece este cea mai bună varianță, fiind mai lichid. Se aplică ușor, nu necesită să fie setat cu pudră și nici nu se strânge în liniile fine. Prețul este unul mai ridicat, fiind un brand highend, dar merită investiția. Eu l-am achiziționat la reducere și nu mă așteptam să îmi placă atât de mult, mai ales că are o consistență apoasă. Anul acesta, am avut ocazia să testez mai multe produse Mac și sunt foarte mulțumită de ele. Chiar își merită renumele și banii.

4. L’oreal infaillible total cover – un alt produs de la acest brand, dar de această dată este o paletă cu corectoare. Are o consistență mai groasă, decât cele prezentate până acum, și paleta conține 5 nuanțe diferite. Primele 3 se pot folosi și ca anticearcăn, dacă este întins bine, iar ultimele două se pot folosi doar ca și corector, adică aplicate înainte de fondul de ten. A 4-a nuanță este un liliachiu și ajută la corectarea și iluminarea cearcănelor și venelor închise la culoare, iar ultima nuanță, cea verde, neutralizează roșeața și ajută la acoperirea micilor imperfecțiuni și coșuri. Eu aplic aceste nuanțe doar cu burețelul, având o consistență mai groasă, este varianta cea mai bună. Cele deschise se pot blendui și cu degetele, dar grijă mare la cantitatea de produs. Dacă le folosiți înainte sau după fondul de ten aveți grijă să nu aplicați o cantitate mare de produs, deoarece o să încarce prea tare zonă și o să se strângă în liniile fine.

5. Mac studio fix conceal &correct – ultimul produs din această categorie este tot o paletă de anticearcăn și corectoare. Cum vă spuneam mai sus, anul acesta, am testat destul de multe produse de la ei, de care sunt mulțumită, motiv pentru care sunt prezente și în articolele mele. Această paletă mi-am dorit-o de mai bine de 2 ani, dar nu știam dacă merită sau nu investiția, fiind puțin mai scumpă; dar după ce am testat anticearcănul lichid, am decis că o vreau și pe aceasta. Are 6 nuanțe diferite, 4 nuanțe de anticearcăn și 2 de corector. Au o acoperire mare și o consitență groasă, care se aplică cel mai bine cu burețelul umed. Paleta conține și o nuanță de maro, mai închisă, care poate fi folosită și ca bronzer sau produs cremos pentru conturarea tenului. Atunci când îți cumperi o paletă cu mai multe nuanțe, aceasta este foarte utilă și pentru corecția feței cu produse cremoase, pe care eu o fac cel mai des la persoanele cu ten matur sau uscat. Este foarte ușor să o iei în călătorii sau în geanta, de zi cu zi, și să o folosești la nevoie.

Am zile când tenul meu arată foarte bine și nu am nevoie de fond de ten, iar atunci apelez la aceste produse, uneori le folosesc doar în zona de sub ochi sau pe zonele cu mici imperfecțiuni și în alte zile le aplic pe toată fața exact ca un fond de ten, depinde foarte mult de starea mea de spirit și de cea a tenului meu. Se lucrează foarte ușor cu ele și le poți combina cu fondul de ten pentru a obține culoarea dorită fără nicio problemă. Sunt sigură că îți vei găsi unul potrivit indiferent de buget, am observat că, în ultima perioadă, tot mai multe branduri au pus accent pe crearea unor produse mai calitative și universale – putând fi folosite de mai multe persoane. Eu le-am folosit cu succes și pentru bărbați, atunci când îmi doream să acopăr anumite imperfecțiuni ale pielii, fără să încarc tenul ca un fond de ten și să arate cât mai natural.

Acum sunt curioasă să îmi spuneți care este anticearcănul vostru preferat?

XO XO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *