Makeup

Top 5 produse preferate – Contur/bronzer

Odată aplicat fondul de ten, pielea noastră devine o coală albă, fără forme sau culoare. Totul devine uniform și plat.

Dar, partea bună este că avem la dispoziție produse care să ne ajute să redăm conturul feței și să o sculptăm după bunul plac.

Azi vreau să îți povestesc despre produsele mele preferate pentru conturarea tenului. Produse pe care le folosesc zilnic atunci când mă machiez deoarece mă ajută să obțin conturul potrivit.

Avem la dispoziție produse pudră dar și cremoase, câte ceva pentru fiecare, se pot folosi separat sau combinate pentru un look mai rezistent.

  1. KVD Shade & Light – a fost prima mea paletă de conturare care a intrat în topul preferințelor de la primele utilizări și de atunci a rămas în colecția mea de acasă și de la studio. Conține nuanțe de contur, 3 culori diferite, și 3 nuanțe de pudră pentru iluminare așa cum îi spune și numele și este produsul perfect pentru orice iubitoare de machiaj. Nuanțe diferite, cu subton cald sau mai rece, este mai mult decât potrivită. Partea mai puțin plăcută la ea este că e greu de călătorit cu ea fiind mai mare, dar există și o opțiune travel size. Atunci când aleg un produs pentru conturare de fiecare dată optez pentru unul cu subton mai rece, pentru ca, conturul să nu pară murdar, iar paleta aceasta are această opțiune.
  2. Hoola bronzer by Benefit – este produsul pe care mă bazez de fiecare dată când plec în vacanță deoarece am o varianta travel size și este foarte ușor de aplicat și de estompat. Cei de la Benefit îl numesc bronzer și cred că știi deja că există o diferență între produsele de contur și cele de bronzare, dar acesta fiind complet mat se poate folosi în ambele cazuri. Atenție doar la cantitatea aplicată deoarece este destul de pigmentat.
  3. Studio fix paletă pentru ten de la Mac Cosmetics – este una dintre cele mai recente achiziții în materie de produse pentru contur dar unul mult așteptat și dorit. Sunt mare fană a produselor MAC și după cum știi ador să testez produse iar când am găsit această paletă în stoc nu am mai stat pe gânduri. Are 6 nuanțe diferite la fel ca și prima dar nu sunt atât de intense, nuanțele sunt mai blânde și mai purtabile, nu atât de pigmentate și de intense. O folosesc cu succes și pentru cliente iar machiajul arată foarte natural, pe lângă asta și rezistă bine.
  4. Mesauda Milano bronzer – un alt produs din categoria bronzer, produs care mă ajută să încălzesc trăsăturile feței. Diferența principală dintre contur și bronzer pe lângă faptul că unul este doar mat și celălalt poate fi și sidefat este și amplasarea lor. Cu produsul de contur oferim structură feței, o putem alungi sau ascunde unele imperfecțiuni iar cu produsul de bronzare încălzim trăsăturile, acesta din urmă îl aplicăm pe zonele unde ne bronzăm în general mai mult. Este primul meu produs de la acest brand dar sunt curioasă să mai testez și altele deoarece acesta este foarte fain, pigmentat și ușor de folosit.
  5. Charlotte Tilbury Beautiful skin sun-kissed glow bronzer – este cel mai iubit produs al meu și cel mai folosit. Dintre cele menționate mai sus este singurul produs cremos. Până anul acesta cumva evitam produsele cremoase deoarece dintre cele testate multe nu au rezistat bine pe tenul meu și preferam să aplic mereu produs pudră. Anul acesta am testat mai multe produse cremoase și am descoperit cât de mult îmi plac. Este adevărat că și gusturile mele în materie de makeup s-au schimbat, nu mai tânjesc atât de mult după machiajele mate, prefer un ten mai glowy și cu aspect mai sănătos. Produsele cremoase mă ajută să îl obțin. Acesta este tot un bronzer dar are un subton mai rece și îl pot folosi pentru conturare. Se aplică foarte ușor pe ten și rezistă pe pielea mea toată ziua, fără probleme.

Acestea sunt cele 5 produse ale mele pe care mă bazez mereu când mă machiez sau atunci când am cliente la machiaj.

Din punct de vedere al prețului ele fac parte din categoria high end însă merită, din păcate la categoria drugstore nu prea găsesc produse cu subton rece pe care să le folosesc doar pentru contur.

Mai am câteva produse din această serie Top 5 după care revin la articolele despre îngrijire și procedurile la care putem apela pentru o piele mai frumoasă.

Pe data viitoare XO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *