Makeup

Top 5 produse preferate – Pudră

Orice produs cremos, pentru a rezista mai multe ore pe ten are nevoie de un strat fin de pudră.

Dacă ai un ten uscat sau normal posibil să nu fii mare fană pudră însă, pentru un machiaj rezistent ai nevoie de un astfel de produs.

Eu fiind mândra posesoare a unui ten gras sunt mare iubitoare de pudră, acum ceva ani nici nu îmi imaginam o zi fără ea, o foloseam și pe post de fond de ten. Acum după ce am acumulat mai multă experiență și am ocazia să testez mai multe produse iubesc chiar și mai mult pudra.

Nu mai abuzez de ea așa cum o făceam în adolescență, aplic un strat subțire doar cât să setez machiajul. De-a lungul anilor după multe teste și produse folosite am ales câteva care îmi plac mult și de-a lungul timpului le-am și recumpărat.

Pentru a fixa machiajul îți recomand să folosești pudră liberă fără culoare, iar pentru zilele când nu vrei să aplici fond de ten poți apela la una compactă.

  1. Laura Mercier translucent loose setting powder – de când am testat prima oară această pudră a rămas în kit-ul meu pentru cliente. O folosesc indiferent de tipul de ten și de vârstă. Se așează frumos pe ten, fără să încarce iar machiajul rezistă multe ore bune pe ten și arată foarte bine. Am varianta Translucent deoarece nu vreau să schimb nuanța fondului de ten. Ador să folosesc pentru fixarea machiajului pudra liberă deoarece este mai fină și nu încarcă tenul, uneori cele compacte dacă se aplică mai mult arată inestetic pe ten.
  2. Laura Mercier secret brightening powder for under eyes – anul trecut am achiziționat prima oară această pudră și m-am îndrăgostit de ea. Zona de sub ochi nu a arătat atât de bine până acum. Fixează foarte bine anticearcănul sau fondul de ten în zona de sub ochii și produsul cremos nu se strânge în liniile fine. Îmi place să o aplic cu un burețel în loc de pensulă deoarece are și un ușor efect de blur. Este singura pudră pentru zona ochilor pe care am încercat-o până acum care chiar face o treabă bună. Desigur, se poate folosi în zona de sub ochi și pudra pe care o aplici pe față dar aceasta fiind specială pentru zona ochilor nu usucă atât de tare precum o fac alte pudre.
  3. By Terry hialuronic hydra powder – am atât varianta mono cât și o paletă cu 4 nuanțe diferite din această gamă și le ador pe toate. Varianta mono dar și o nuanță din paletă sunt translucide, nu au culoare dar restul 3 au puțin pigment. Este un exemplu bun de pudră compactă care fixează perfect machiajul fără să încarce tenul. Există și varianta liberă care este la fel de bună, ambele sunt fine și insesizabile pe ten. La fel ca cele 2 de mai sus face parte din categoria produselor mai scumpe dar care merită fiecare leu plătit.
  4. Fenty beauty pro filt’r powder – aceasta este singura pudră liberă colorată pe care o am în kit-ul pentru cliente dar și în trusa mea de machiaj personală. Am ales nuanța Butter și o folosesc pentru fixarea produselor cremoase dar și atunci când vreau să deschid puțin la culoarea tenul. Nu schimbă foarte mult nuanța, de asta îmi și place mult de tot. Ca preț este mai ieftină decât cele de sus și are o cantitate mare de produs. Până în prezent am folosit deja 3-4 bucăți, azi am terminat un nou borcan și urmează să o reachiziționez. Îmi place mult că pe lângă culoare și fixare ține foarte bine sub control și excesul de sebum, fiind foarte bună pentru persoanele cu ten mixt/gras.
  5. Maybelline Fit me matte & poreless – este singura pudră compactă pe care o folosesc în loc de fond de ten în zilele când sunt pe grabă sau nu am chef de fond de ten. Mai exact spus aceasta este un fond de ten compact. Se așează foarte bine pe ten, ține bine sub control excesul de sebum și are o acoperire medie, construibilă. Este cea mai ieftină dintre cele menționate azi dar la fel de bună. Nu o recomand persoanelor cu un ten uscat sau deshidratat, dar restul o pot folosi cu succes. Se găsește în aproape toate magazinele online sau cele drugstore și are un preț foarte bun.

Pe lângă acestea mai am câteva pudre care îmi plac dar nu atât de mult precum cele menționate mai sus.

Atunci când aleg să cumpăr o pudră mereu pun în balanță toate aspectele ei, să fie ok pentru toate tipurile de ten, să o pot folosi și pentru cliente și mai ales să țină sub control și excesul de sebum. Știu că cer prea multe însă cu atâtea produse este ușor să găsesc ceea ce am nevoie.

Săptămâna viitoare urmează să povestim despre produsele de conturare, preferatele mele când vine vorba de a reda volum feței după ce o uniformizăm cu fondul de ten și o setăm cu pudră.

Pe data viitoare XO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *