Top 5 preferate

Top 5 produse preferate – iluminator

Toate avem nevoie de puțină strălucire în viața noastră, unele avem parte de ea zilnic, datorită tenului gras, altele au nevoie de un produs suplimentar pentru această etapă.

Al 8-lea articol, din seria top 5, este despre iluminator – produsul care aduce strălucire. Indiferent de tipul de ten, este un produs folosit de toate pasionatele de machiaj. 

Deși sunt mândra posesoare a unui ten gras, îmi place să recurg la strălucirea unui iluminator. Din fericire, piața abundă de produse minunate și la prețuri diferite, astfel fiecare găsește ceva pe placul său.

Sunt sigură că știți zicala ”less is more” uneori se aplică, alteori nu. În funcție de momentul zilei sau de eveniment, uneori putem ”abuza” de iluminator pentru a aduce o sclipire pe chipul nostru.

La fel ca la orice produs de machiaj, unele sunt mai intense pe când altele mai domolite, mai liniștite, cu o strălucire scăzută. 

Recunosc, nu folosesc iluminator zilnic, dar atunci când filmez, am un eveniment sau îmi doresc un look mai sărutat de soare. 

Primul produs din topul de azi este unul puțin mai scump, dar care merită toți banii, a fost prezent și în articolul despre produsele de contur. 

Paleta de contur și iluminare de la Dior a fost una dintre cele mai bune investiții ale mele. Compactă, ușor de folosit și potrivită unei categorii mai largi de persoane, cu ten uscat, gras, normal, ten deschis la culoare sau mai închis, începătoare sau avansate. Îmi plac aceste produse care sunt ușor de folosit de către oricine, indiferent de nivelul de îndemânare, știu că unele produse sunt atât de pigmentate încât fetele la început de drum sunt intimidate să folosească acele produse. Nu este cazul acestei palete, fie că folosești parte de iluminare sau cea de contur rezultatul va fi unul spectaculos. Iluminatorului face parte din categoria de produse light, fiind potrivit pentru un ten mixt/gras deoarece nu are particule intense de glitter, iluminează frumos zona unde este aplicat dar nu este acel iluminator care se vede de pe lună. 

The Balm a fost primul produs mai scump achiziționat când am început să mă preocupe mai mult partea de machiaj. M-a atras prima oară ambalajul retro, colorat, cu o sclipire aparte. Mary-Lou Manizer m-a cucerit de la prima vedere, l-am folosit foarte mulți ani, înainte de a achiziționa paleta de trio-uri prezentă în acest articol. Chiar dacă și surorile sale sunt drăguțe și oferă o sclipire aparte, mereu revin la Mary-Lou, prima mea mare iubire. O nuanță caldă care învăluie chipul într-o mantie aurie de sclipiri, poate fi folosit indiferent de momentul din zi, pentru seară ar fi bine să ”exagerăm” puțin când vine vorba despre machiaj, deoarece lumina difuză tinde să șteargă din intensitatea machiajului.

Becca Opal renumit, iubit, râvnit peste hotare iluminatorul vedetă și-a făcut apariția și la noi, după câțiva anii în care am tânjit după el. Seamănă puțin cu Mary-Lou, dar este cu o idee mai intens și mai închis la culoare. Sclipirile sale oferă un ten frumos și luminos, indiferent de sezon, dar în special vara, când pielea este sărutată de soare. Am așteptat cu nerăbdare să apară și la noi acest brand, acum ceva ani. Eu am varianta mini, dar este suficient de mare încât să îmi ajungă mult timp. Îmi place să folosesc acest iluminator și pe post de fard de pleoape de multe ori, desigur, fac acest lucru cam cu toate iluminatoarele, dar cu acesta în mod special.

Fenty își face apariția și în articolul de azi, așa cum deja am mai menționat, sunt mare fan a acestui brand, iar de câteva zile au fost lansate și produse pentru îngrijirea tenului (pe care îmi doresc tare mult să le testez). Când am văzut prima oară acest iluminator, mă gândeam că o să arate groaznic pe ten, fiind mult prea lucios, argintiu și nu îmi imaginam cu l-aș putea folosi. După ce a fost lansat, am mers în magazin să îl testez, curiozitate mare, și, din prima clipă când am atins produsul, am fost vrăjită de frumusețea lui. Se simte catifelat la atingere și oferă sclipiri de diamant. Deși uitându-te la produs, nu pare nimic ieșit din comun, aș îndrăzni să spun că este puțin prea sclipitor, dar pe ten nu este deloc așa. Odată aplicat este un produs semitransparent care oferă sclipiri intense, dar nu exagerate. Are un aspect glossy lucios atunci când este în bătaia luminii. 

Singurul produs de machiaj de la Pixi este această paletă de iluminatoare. Îmi plac produsele lor de skincare, dar nu știam la ce să mă aștept de la produsele de machiaj. Am rămas surprinsă, deoarece sunt foarte pigmentate și arată frumos pe ten. Intensitatea lor este moderată și se poate construi, dacă vă doriți sclipiri intense. Eu prefer produsele buildable, deoarece astfel pot construi acoperirea și intensitatea în funcție de nevoile mele sau ale clientelor mele. Paleta aceasta are 5 nuanțe diferite, din care doar 3 am folosit. Ultimele două, de pe rândul de sus, sunt mai mult potrivite pentru farduri de pleoape decât pentru iluminare. Această paletă este creată în colaborare cu o tipă de pe YouTube pe care o urmăream acum ceva timp, îmi plac colaborările pe care le au brandurile cu diferite persoane din online, deoarece nuanțele sunt diferite și fiecare își pune amprenta asupra produsului creat, singura problemă este că toate aceste produse sunt în ediție limitată.

În sezonul cald, apelez la iluminatoare chiar și în zilele când nu mă machiez, dar îmi doresc puțină luminozitate și strălucire, aleg să le aplic cu degetul și am grijă la cantitatea de produs aplicată. Iarna, îmi place să folosesc iluminatorul, doar atunci când am un machiaj full face și când filmez, îl folosesc mai mult pentru colțul intern al ochilor pentru a oferi luminozitate.

Din fericire, la orice brand de cosmetice, găsim disponibile iluminatoare, dar atenție la culoare, tenul poate arăta pătat sau să evidențiez ceea ce nu îți dorești. 

Sunt curioasă dacă voi folosiți iluminator și care este preferatul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *