Sfaturi

Povestea mea de iarnă

Crăciun fericit!!!

Decembrie este luna mea preferată, iar Crăciunul este sărbătoarea mea de suflet. În fiecare an, aștept cu nerăbdare prima lună de iarnă și mă fascinează, întreaga lume care îmbracă straie de sărbătoarea, orașele sunt împodobite ca-n povești, magazinele sunt pline de decorațiuni și colindele ne îmbrățișează inimile.

De mică mi-a plăcut această sărbătoare, cu toate tradițiile ei, chiar dacă acum, la maturitate, multe dintre acestea nu le mai simt cu aceeași vibrație sau nu le mai țin.

În copilărie, Crăciunul cel mai frumos era cel petrecut la bunica, la țară, acolo erau și alți copii cu care hoinăream, mergeam la colindat în casele cu parfum de cozonaci și fiecare familie pregătea preparate gustoase, de care mă bucuram cu adevărat (știți că sunt o gurmandă, așa eram și în copilărie… cred că așa m-am născut).

La oraș, cu părinții și fratele meu, locuiam într-o zonă unde nu erau alți copii, drept urmare tradiția colindatului se păstra doar în familie.

Copil fiind, așteptam cu nerăbdare seara de Ajun pentru că atunci împodobeam bradul, uneori aveam unul natural (dar de cele mai multe ori optam pentru unul artificial). Important era să avem unul, această tradiție am păstrat-o și în prezent, bradul îmi aduce fericire. Acum am posibilitatea de a împodobi bradul când îmi doresc, drept urmare, anul acesta, „acțiunea bradul” s-a implementat la început de decembrie. Prefer să mă bucur de brad în perioada dinaintea Crăciunului, după, parcă își pierde din magie. Chiar și acum, scriind aceste rânduri, stau lângă el, nici nu știu cum să vă spun… dar bradul pentru mine este ceva special, mă umple de bucurie, mă fascinează și îmi aduce magie în suflet. Are o forță care mă liniștește, atunci când sunt stresată și îmi aduce bucurie, în fiecare dimineață, atunci când mă dau jos din pat și vin în sufragerie pentru a-mi pregăti un strop de cafea. Nu contează în mod special cât este de mare, faptul că îl am în casă, pentru câteva zile, în decembrie, mă face să vibrez de energie și să trec mai ușor peste tot ce-i greu.

Crăciunul însemnă timp petrecut alături de familie, de cei dragi, de prieteni; clipe frumoase care, din păcate, anul acesta au fost transferate în online (pentru mulți dintre noi), dar chiar și așa, sunt recunoscătoare pentru că există internetul și telefoanele mobile pentru a reduce distanța fizică și a-i îmbrățișa virtual pe oamenii pe care-i iubesc.

Fiind departe de familie, toate sărbătorile din luna aceasta au fost mai dificilă și nici nu am fost la fel de împlinită ca în alți ani, dar, cu toate acestea, mă bucur că suntem bine și sănătoși. Dimineața de Crăciun am petrecut-o online cu familia, ne-am colindat, ne-am bucurat de câteva minute magice, împreună; pentru că de obicei alegem să vorbim la telefon. Recunosc că mi-aș fi dorit, în aceste zile, să avem parte și de zăpadă, dar din păcate, la Cluj, am avut parte doar de stropi de ploaie.

Anul acesta a fost unul atipic pentru întreaga planetă, dar cred că de cele mai multe ori aceste sărbători țin de noi, de cum le simțim în universul interior, cum le petrecem și cum le planificăm. Personal, am încercat să îmi fac cât mai multe plăceri, să fiu recunoscătoare pentru tot ceea ce am, fără să văd doar partea negativă a lucrurilor sau să mă victimizez.

Mereu mi-am dorit o coroniță de advent, ca cele pe care le vedeam în filme sau în emisiunile de pe canalele TV ungurești, dar până în acest an nu a fost să fie. În decembrie 2020, am avut parte de o astfel de coroniță, mi-am achiziționat-o din timp și toată luna m-am bucurat de ea, mirosul de brad și de căldura lumânărilor ei.

Sărbătorind în doi, doar eu și partenerul meu, am ales să nu gătesc mult (pentru a nu face risipă de mâncare), însă ne-am răsfățăt cu un cozonac delicios (rămânând vorba între noi, unul mai scump decât aș fi fost dispusă să plătesc pentru el în alți ani), despre care am simțit că merităm sa-l savurăm după anul pe care l-am avut.

Sunt o persoană introvertită și îmi face plăcere să petrec timp pe acasă, de acea am încercat, în acest an, mai mult decât până acum, să decorez cât mai frumos casa și să mă bucur de brad, de calendarele de advent (care anul acesta au fost mai mult decât de obicei, dar, repet, a fost un an dificil. Mă înțelegeți, nu-i așa?!).

Îmi pare rău că nu am reușit să mă văd la fel de des cu prietenele mele și cu alți oameni dragi, dar sunt recunoscătoare pentru toate lecțiile învățate în anul pandemic.

Nu uitați, sărbătorile sunt atât de frumoase precum le facem noi, putem petrece timp cu cei dragi și online, important este să îi avem aproape… chiar dacă nu fizic și mai ales să ne bucurăm de fiecare lucru mărunt.

În 2020, sub brad am găsit dragoste, sănătate și multe cadouri care nu sunt materiale, sunt mai degrabă cadouri de suflet, dar să știți că m-am bucurat mai mult de ele… decât de cele materiale. Nu spun că cele materiale nu sunt importante, dar este esențial să nu le trecem cu vederea pe cele care contează cu adevărat și care sunt invizibile.

Poate am să fac un articol cu toate lucrurile pentru care sunt recunoscătoare, în acest an, deoarece chiar dacă a fost cum a fost, am învățat destul de multe și am rămas cu multe cadouri care nu vor pieri niciodată din inima mea.

Sper că ați avut parte de sărbători frumoase, în ciuda situației! Și… nu uitați, cu toții putem face sărbătorile mai frumoase prin gânduri bune și fapte bune.

În caz că nu mai postez nimic zilele acestea, vreau să văd doresc un an nou magic și mai ușor decât 2020!

XO XO

 

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *