Sfaturi

Rutina mea de seară din sezonul rece

Recunosc că nu mai înțeleg vremea aceasta.

Parcă trecerea de la cald la rece este din ce în ce mai bruscă în fiecare an și îmi este din ce în ce mai greu să mă acomodez.

Ador toamna și am așteptat-o cu mare nerăbdare dar în unele zile parcă deja este început de iarnă.

Dar, este ok ne acomodăm încet.

Azi aș vrea să vă povestesc puțin despre rutina mea de seară în sezonul rece, ce pași urmez cu regularitate și ce fac ocazional.

  1. Demachiere – în funcție de machiajul din ziua respectivă demachierea poate dura mai mult sau mai puțin. Dacă am un machiaj mai intens atunci mereu apelez la demachiere în 2 pași, fie un unt și un gel de curățare, apă micelară sau gel de curățare, depinde ce am prin baie sau ce îmi doresc să testez în momentul respectiv.
  2. Răsfăț și îngrijire – după demachiere dacă am avut o zi lejeră și mai am energie îmi place să fac un duș și să îmi aplic o mască, mă ajută să mă relaxez dar și să am grijă de tenul meu. Dacă aplic o mască șervețel atunci nu mai folosesc nici un fel de produs după acea, las pe ten serul din mască. În schimb dacă am aplicat o mască care necesită îndepărtare cu apă atunci mereu aplic un ser care diferă de la seară la seară și musai o cremă de față. În acest moment folosesc alternativ un ser cu niacinamide și unul cu acid salicilic care mă ajută să lupt împotriva imperfecțiunilor. Sunt seri în care mă răsfăț cu un multi-masking și anume îmi aplic și o mască de buze, de picioare sau de mâini în timp ce stau cu masca pe față. Este esențial să nu uităm și de restul corpului.
  3. Hidratare din interior – cât timp stau cu masca pe față sau după acea îmi place să savurez o cană de ceai, de preferat unul de mentă combinat cu mușețel și sunătoare, sunt preferatele mele. În timpul acesta mă relaxez cu un film, un serial, poate ceva pe YouTube sau citesc o carte.
  4. Înainte de culcare – încerc pe cât posibil să îmi aplic o loțiune de corp deoarece pielea mea în special cea de pe picioare se usucă foarte repede în sezonul rece. Iar înainte de a mă culca aplic un balsam de buze și o cremă de mâini cât mai hidratante pentru a acționa pe timpul nopții.
  5. Lunar –  mă răsfăț cu un tratament de hidratare la salon. În special în sezonul rece tenul și pielea noastră se usucă și suferă cel mai mult din cauza condițiilor meteo dar și a schimbărilor de temperatură de la căldura din interior la gradele mai puține din exterior.

Odată ce gradele încep să scadă scot în față produsele cu o consistență mai groasă, care hidratează mai bine și pe o perioadă mai lungă de timp.

Nu este atât de greu să avem un ten frumos și o piele hidratată dacă știm să avem grijă de noi.

Este important să alegem produse bune și destinate nevoilor noastre dar, mai ales să le folosim zilnic, nu ocazional. Desigur sunt și produse precum măștile de față care se pot folosi ocazional sau săptămânal dar acestea așa au fost create.

Self care = self love în traducere, grija de sine este iubire de sine.

Pe data viitoare XO

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *