Makeup

Pregătiri pentru întâlnirea cu makeup artist-ul

Sunt sigură că citind titlul te gândești de ce ar trebui să te pregătești pentru întâlnirea cu makeup artist-ul ales dar să știi că sunt câteva motive benefice pentru a face acest lucru.

De multe ori atunci când alegem să mergem la un specialist sperăm ca acea persoană să ne rezolve toate problemele însă din păcate așteptările sunt prea mari și ajungem să fim dezamăgiți.

Activând atât în domeniul de beauty cât și cel de skincare m-am gândit să îți povestesc despre câteva lucruri pe care să le faci înainte de a merge la un makeup artist.

 1. Nu merge machiată – timpul este prețios dar mai important de atât trebuie să ai grijă de tenul tău. Atunci când te demachiezi uneori tenul se înroșește și devine mai sensibil lucru pe care nu îl dorim atunci când urmează să aplicăm machiaj.
 2. Nu uita de exfoliere – cu 1-2 zile înainte de un eveniment major îți recomand să aplici un exfoliant pe ten pentru îndepărtarea celulelor moarte și a curăța în profunzime tenul. Machiajul arată și rezistă mai bine pe un ten curat.
 3. Hidratarea este cheia – indiferent de tipul de ten o piele hidratată și îngrijită este cheia unui machiaj reușit. Hidratarea se face din interior spre exterior. Nu este suficient să aplici creme și ser dacă nu ai grijă să consumi suficiente lichide și mai ales să acorzi atenție la alimentație.
 4. Pamper yourself – indiferent de momentul din zi o mască este mereu binevenită. Măștile sunt printre singurele produse care au un efect instant asupra tenului. Eu sunt fana măștilor și apelez la ele zilnic, detoxifiere, curățare, hidratare, luminozitate depinde doar de nevoile tenului meu, îți recomand același lucru și ție mai ales atunci când ai un eveniment special.
 5. Odihnă – un somn bun este cheia unui ten fresh. Nu degeaba se spune că trebuie să ne facem somnul de frumusețe. Pentru fiecare dintre noi somnul și cele 8 ore au o altă semnificație dar important este să profităm de el cât se poate de mult.
 6. Pozele sunt esențiale – Atunci când am o clientă nouă la machiaj o rog să aducă cu ea câteva poze, idei de machiaj. De multe ori am auzit, vreau un machiaj cât mai natural, însă fiecare înțelege altceva prin natural de acea pozele ne ajută pe noi makeup artiști să ne dăm seama mai bine ce îți dorești.
 7. Informații – pentru a avea o idee cât mai clară despre ceea ce îți dorești și cum vrei să fie rezultatul final pe noi, makeup artiști, ne ajută să știm cât mai multe detalii. Ținuta pe care o vei avea, accesoriile, locul unde mergi și mai ales ora.

Acestea sunt câteva idei și lucruri pe care le puteți face și voi acasă indiferent dacă vă machiați singure sau apelați la un makeup artist atunci când aveți un eveniment mai special.

Înainte să închei vreau să menționez că suntem makeup artiști și nu magicieni. Din păcate nu putem face minuni, bine uneori putem, dar de cele mai multe ori așteptările sunt prea mari.

Nu putem șterge ridurile sau ani de pe fața ta, putem să ascundem anumite imperfecțiuni, să scoatem în evidență anumite trăsături dar totul cu o limită.

Este esențial să apelezi la o persoană care este pe stilul tău și rezonezi cu ea. Dacă ești adepta unui machiaj natural alege pe cineva care are astfel de poze pe conturile de social media, dacă iubești machiajele intense sigur găsești pe cineva potrivit stilului tău.

Înainte de a-ți face o programare verifică foarte bine conturile de social media ale makeup artist-ului vezi dacă îți place ceea ce vezi și este pe stilul tău.

Uneori apelăm la cineva fără să ne informăm iar rezultatul final este exact opusul a ceea ce îți dorești tu de fapt.

Acum că fiecare avem acces la social media și mai ales la Facebook, Instagram, site sau Youtube este mai ușor să găsești acea persoană care te poate face să te simți ca o prințesă în ziua evenimentului.

Eu sunt adepta machiajelor naturale care scot în evidență trăsăturile clientei și îmi doresc să le fac pe femei fericite iar atunci când se uită în oglindă să văd zâmbetul pe tenul lor. Acel zâmbet de – ce drăguță sunt azi – și nu mirare că nu se recunosc.

Fiecare avem un stil anume și avem posibilitatea să găsim persoane pe stilul nostru.

Sper să îți fie de folos acest articol și data viitoare când vei apela la un specialist sau te vei machia acasă singură să îți amintești de aceste sfaturi.

Pe data viitoare XO

1 thoughts on “Pregătiri pentru întâlnirea cu makeup artist-ul

 1. Advertoriale spune:

  Facem magie pentru ca insusim ceva din frumusetea ta si incercam sa redam in machiaj acel ceva special ce iti apartine.

  Foarte bine scris! Acest articol este extrem de interesant si intuitiv si a oferit informatii extrem de utile inainte de a merge la un makeup artist. Poate parea mici detalii, dar face diferenta intre o intalnire reusita si una nereusita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *