Pasiuni

Un vis transformat în realitate

Atunci când eram mică nici nu visam să ajung unde sunt azi. Nu pentru că nu credeam în mine, pe atunci eram destul de încrezătoare, ci pentru că nici nu știam ce înseamnă viața de makeup artist sau de cosmeticiană.

Când eram întrebată răspundeam că vreau să devin medic, nici până în ziua de azi nu știu de ce, de unde am avut această pornire, poate eram într-un fel influențată de cei din jur, sau poate nu. Cert este că pentru mine cuvântul medic era ceva magic și știu că zâmbeam frumos de fiecare dată când vorbeam despre unde mă văd eu peste câțiva ani.

Cred că deși nu știam acest lucru adolescența mea și problemele cu acneea și încrederea de sine m-au condus pe drumul de azi.

Nu știu când și cum a luat naștere această pasiune a mea care azi este job-ul meu dar știu că în viață nimic nu este întâmplător.

Până să am propriul business am avut mai multe job-uri unele care îmi plăceau pe când altele erau doar un simplu loc unde mergeam doar pentru a primii un salar, uneori chiar cu groază.

De-a lungul anilor am învățat multe dar mai multe cunoștințe am acumulat în acești 2 ani de când am studio-ul.

O știam pe atunci dar acum este și mai pregnant în mintea mea că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată pe lângă cea de a veni la Cluj, orașul care acum îmi este casă și unde am cunoscut mulți oameni dar m-am și dezvoltat.

Nu, nu este ușor dar pentru mine a fost mai greu să lucrez pentru alții deși aveam siguranța unei sume de bani lunar și un program de 4-6-8 ore după care eram liberă. Acum am un program de 24 din 24, 7 zile din 7 și o nesiguranță în ceea ce privește banii dar sunt mult mai fericită, mai împlinită și mai pusă pe fapte mari.

Alături de clientele mele m-am dezvoltat, am învățat multe lucruri dar am și descoperit ceea ce îmi place să fac.

Ador să machiez, care a fost și prima mea pasiune și un job ocazional până să pun bazele salonului dar și mai mult ador să am grijă de tenul clientelor mele.

Când am început cursul de cosmetică nu eram sigură că voi și profesa deoarece în capul meu cosmetica însemna epilat, ceea ce nu îmi place și serviciul la care am și renunțat anul acesta. Atunci când am ajuns la capitolul tratamente faciale am fost fascinată cât de mult se poate schimba pielea unei persoane sub mâinile mele. Nu, nu fac minuni dar cu ajutorul produselor corespunzătoare și a aparaturii pot ajuta clienta care se așează pe patul meu să aibă din nou încredere în ea și să plece acasă cu zâmbetul pe buze.

Machiajul și tratamentele faciale se bat pentru primul loc în sufletul meu deoarece ambele au o putere magică asupra noastră dar cred că în ultima perioadă tind mai mult spre tratamente deoarece am ocazia să schimb cu adevărat tenul clientei, să îl ajut să îmbătrânească frumos dar și să învăț foarte multe cu fiecare clientă care îmi calcă pragul.

Desigur sprâncenele au fost și sunt în continuare una din pasiunile și slăbiciunile mele deoarece sunt obsedată de ele și îmi doresc să evoluez mai mult și pe această parte în viitorul apropiat.

Acum după 2 ani de activitate pot spune că ador ceea ce fac, mă bucur că am avut încredere în instinctul meu dar mă bucur și că am avut alături oameni care au crezut în mine și mi-au fost și îmi sunt în continuare alături.

Mă bucur că pot în fiecare zi să fac ceea ce îmi place și în sfârșit pot spune că merg cu drag la muncă, deși sună a clișeu pentru mine munca de la salon nu este chiar muncă, este mai degrabă timp petrecut în compania unor femei, ocazional și bărbați pe care am șansa să îi cunosc, să îmi devină prieteni dar care mă și ajută să am un venit.

Ador când am o clientă nouă dar și mai mult iubesc când clientele îmi calcă pragul lunar și îmi spun cât de multe beneficii au văzut pe tenul lor dar și asupra psihicului după fiecare tratament.

Recunosc că nu este ușor, nu este simplu, să fiu omul bun la toate, să le fac pe toate dar nu aș schimba nimic, poate aș delega partea de contabilitate care nu îmi place dar în rest ador fiecare minut și fiecare activitate pe care o am.

La final de zi satisfacția că a mai trecut o nouă zi, au mai pășit câteva cliente pragul dar am și învățat ceva nou este de nedescris.

Acum după 2 ani, de fapt vor fi luna viitoare, pot spune că am descoperit meseria pe care vreau să o fac până la adânci bătrâneți.

Vreau să fiu înconjurată de femei care își doresc o schimbare, care au nevoie de o îndrumare, de o recomandare dar și de o vorbă bună.

Și în încheiere vreau să le mulțumesc tuturor clientelor care mi-au călcat pragul până acum, care au avut încredere în mine și recomandărilor mele dar și ție care ești aici și citești săptămânal articolele scrise de mine, unele mai interesante și mai elaborate sau altele mai lejere și mai ușurele.

Mulțumesc XO XO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *