Sfaturi

Răspund întrebărilor voastre, un scurt Q&A

Azi răspund întrebărilor voastre, așa cum am mai menționat periodic vreau să fac un Q&A unde să răspund întrebărilor primite de voi pe canalele mele sau în privat.

Cred că sunt multe persoane care nu îndrăznesc să pună întrebări sau care le pun dar nu primesc răspuns astfel că vreau să ajut cât mai multe dintre voi să primească răspuns.

Dacă aveți și alte întrebări le aștept cu drag.

  1. Cât de des trebuie să ne exfoliem tenul? Depinde de tipul de ten și de sensibilitate, eu recomand a se folosi un produs de exfoliere 1 dată pe săptămână, sau dacă aveți un ten sensibil la 2 săptămâni. Pe piață sunt produse pentru diferite tipuri de ten, unele mai abrazive altele mai blânde, recomand a se folosi cele mai blânde chiar și de către persoanele cu ten gras pentru a nu irita sau sensibiliza tenul. Produsele de îngrijire se absorb mai bine în piele dacă aceasta este curată și celulele moarte sunt îndepărtate, la fel este și cazul machiajului.
  2. De la ce vârstă pot folosi produse de îngrijire? Recomandarea mea este de pe la 10-12 ani, un gel de curățare blând cu tenul și o cremă lejeră este mai mult decât suficient pentru adolescente. Dacă aveți probleme cu tenul se poate apela și la cremele tratament.
  3. Tratamentele faciale sunt recomandate și bărbaților? Da, sigur, și ei au probleme cu tenul și la fel ca noi trebuie să aibă grijă de piele, să o hidrateze și să o curețe. Deși pentru ei știu că nu este atât de ușor să spună că folosesc produse de îngrijire sau că apelează la o cosmeticiană este bine să o facă. Două produse folosite zilnic un gel de curățare și o cremă de față plus o vizită la salon lunar sau trimestrial le asigură și lor un ten frumos.
  4. Cât durează un curs de automachiaj? Depinde de la persoană la persoană. Recomandarea mea este de minim 3 ore. Unele persoane au deja o bază și vor doar să învețe ceva în plus pe când altele nu au deloc cunoștințe și au nevoie de mai multe ore pentru a le asimila.
  5. Cum ne alegem ustensila potrivită pentru aplicarea fondului de ten? Eu folosesc atât pensulă cât și burețel, unele fonduri de ten se aplică mai bine și mai uniform cu burețel altele cu pensulă sau se pot combina. Fondurile de ten lichide se pot aplica chiar și cu degetele daca nu sunteți îndemânatice cu ustensilele. Recomand să practicați puțin, sunt pe piață pensule la preț decent precum și bureței, cel mai bine ar fi să vă cumpărați din ambele și să exersați, să vedeți cu care vă descurcați mai bine. Burețelul absoarbe de obicei mai mult produs decât pensula dar finish-ul este mai frumos.
  6. Cât ar trebui să investesc într-o cremă de față? Nu este vorba despre preț cât despre cât de potrivită este pentru tenul vostru. Eu am creme de 40 ron care fac o treabă bună dar și unele de 300 ron. Trebuie să o găsiți pe cea potrivită nevoilor voastre și tipului vostru de ten.
  7. Gel de curățate sau apă micelară? Și și. Eu cel puțin seara le folosesc pe amândouă, fiecare face o treabă bună dar împreună și mai bună. Apa micelară curăță machiajul dar deși pe ambalaj nu scrie trebuie clătită de pe ten pentru a evita posibilele iritații. Eu folosesc prima oară seara apa micelară dacă am un machiaj mai intens după care folosesc un gel. Dacă machiajul este unul lejer, fără prea multe produse atunci folosesc doar gelul. Atenție dacă folosiți dimineața apa micelară musai să vă clătiți tenul cu apă pentru a o îndepărta deoarece astfel riscați să vă dizolve puțin machiajul sau ca acesta să nu se așeze bine pe ten. Am avut cliente care îmi spuneau că nu pot folosi apă micelară deoarece le irita tenul, problema nu era produsul ci faptul că era lăsată pe ten.
  8. În cât timp văd rezultate după folosirea unui produs? Depinde de produs, la acidul hialuronic rezultatele se văd instant, la Vitamina C după aproximativ 3 săptămâni, niacinamide aproximativ 12 săptămâni. Eu recomand mereu ca orice produs să fie folosit cel puțin 3 luni, nu este indicat să schimbați des produsele și mai ales să nu introduci mai multe produse în rutină în același timp. Dacă unul dintre ele vă irită tenul să știți care este, introduse pe rând este ușor a se vedea rezultatele sau posibilele iritații.
  9. Ce produse pot folosi pentru a estompa ridurile și liniile fine? Sunt mai multe ingrediente care vă ajută pe această parte, cel mai important este să vă hidrați tenul corespunzător în primul rând. Ingredientele pe care să le alegeți atunci când cumpărați o cremă de față sau un ser sunt retinol, peptide, vitamina C, produse cu vitamina A, glicerină, acid hialuronic, ceramide dar desigur sunt mult mai multe acestea sunt doar câteva dintre ele. Pe lângă aceste produse recomand și tratamente faciale periodic, masaj, radiofrecvență, ultrasunete.
  10. Cu câte nuanțe ar trebui să fie mai deschis anticearcănul față de fond de ten? Cu cel mult două, nu recomand nu mai mult deoarece diferența este foarte mare. Dacă este nevoie de o acoperire mai bună este indicat a se folosi un corector înainte de fondul de ten. Zona ochilor trebuie să fie foarte bine hidratată pentru ca machiajul să arate mai bine și să reziste mai bine. Nu recomand un anticearcăn cu acoperire foarte mare pentru uzul zilnic deoarece usucă mult prea tare și poate adăuga niște ani pe tenul nostru.

Acestea au fost întrebările și răspunsurile de azi, dacă mai aveți și altele le aștept aici sau pe celelalte canale de social media.

Sper să vă fie de folos aceste răspunsuri, pe data viitoare XO XO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *