Cosmetică

Rutina de skincare la bărbați

În Egiptul Antic, bărbații se machiau din rațiuni estetice și religioase, sau pentru a-și proteja sănătatea, machiajul mai era corelat și cu lumea spirituală, oferea purtătorului protecție în lupte. Puțin mai târziu în era modernă, machiajul era marca nobililor, ei foloseau din pudră și ruj.

Azi nu vreau să vorbim despre machiajul la bărbații ci despre un subiect și mai interesant, skincare, un cuvânt care îi sperie pe majoritatea dintre bărbați.

Sunt sigură că și partenerii voștri privesc cu neîncredere acest pas foarte important. Poate pentru că mama natură i-a înzestrat cu o piele frumoasă, fără prea mari probleme, în comparație cu noi, femeile. Însă din păcate ”acest noroc” la un moment dat se termină și ajung să le pară rău că nu au avut grijă de pielea lor în avans. Știm deja că este mai ușor să prevenim decât să tratăm.

Majoritatea clientelor mele se plâng că nu reușesc să își facă partenerul să folosească cremă de față sau un gel de curățare, înțeleg foarte bine această problemă, dar ține și de noi să îi ajutăm.

Cred că pentru ei este dificil să se gândească ce produse ar fi indicate să folosească și cum să o facă, aici intervenim noi și le sărim în ajutor.

În primul rând este esențial să le explicăm de ce este atât de importantă partea de skincare și că nu este un semn de slăbiciune să aibă grijă de pielea lor.

Din fericire nu au nevoie de atât de multe produse precum avem noi, mai ales dacă nu au probleme cu tenul.

Pentru o rutină de skincare simplă recomand să îi îndrumați să folosească de 2x pe zi un gel de curățare, pot folosi același produs ca și voi dacă este cu textură de gel. Iar după acea să aplice o cremă de față, fie îi luați una destinată special lor sau îi oferiți să o folosească pe a voastră. Este mai ușor dacă cumpărați voi produsele sau le lăsați la îndemână și îi reamintiți ocazional să nu uite de ele. Cu siguranță dacă îi lăsăm pe ei, produsele vor rămâne pe raftul magazinelor.

La început este mai greu însă, atunci când constată și ei că nu este un capăt de lume să acorde zilnic 1-2 minute tenului lor o să devină totul mai ușor.

Dacă partenerul vostru are probleme cu piele vă recomand să îl îndrumați spre un medic dermatolog sau cosmeticiană pentru a-i recomanda produse pentru a trata problema. Din experiență știu că mulți dintre ei se confruntă cu foliculita din cauza bărbii sau au unele probleme cu acneea. Aici ar mai fi nevoie să introducă în rutină 1 produs suplimentar pentru a trata aceste probleme.

Atunci când vă răsfățați cu câte o mască și el este acasă cu voi, oferiți-vă să îi aplicați și lui una, să vă bucurați amândoi de un moment în cuplu.

Aveți grijă să povestiți cu el despre importanța rutinei, să mai aveți discuții și despre produsele de makeup, știu că pe ei nu îi interesează însă cu cât povestiți mai multe cu ei și mai ales îi luați cu voi la cumpărături totul devine mai ușor.

Pentru a-l impulsiona poate îi oferiți cadou o sesiune de răsfăț șa un salon de cosmetică. Din fericire am observat un trend crescător când vine vorba de bărbați care merg la cosmetică.

După ce reușiți să îi convingeți să folosească cele 2 produse must have, gelul de curățare și crema de față, puteți încet să le introduceți în rutină și un exfoliant, cel puțin 1 dată pe lună și ar fi ideal dacă ar folosi SPF, cremă cu factor de protecție. Știți deja părerea mea despre SPF, este cel mai bun produs antirid, pe care este nevoie să îl folosim în fiecare zi a anului nu doar vara. Este produsul care face o diferență de-a lungul anilor.

Ca și trucuri vă recomand să le lăsați mereu la îndemână produsele, să organizați seri de răsfăț și să îi luați cu voi la o sesiune de tratament la cosmetică să vadă că nu se întâmplă nimic rău. Cred că în mintea lor o vizită la cosmetică este la fel de dureroasă precum un epilat cu ceară :D, lucru care parțial este adevărat dar atunci când vine vorba de tratamentele faciale nu, acestea sunt un real răsfăț.

Am decis să scriu azi acest articol în atenția voastră, a femeilor, cu speranța că îl veți arăta bărbaților, dacă e să îi lăsăm pe ei sigur nu ar avea răbdarea necesară că îl citească de bunăvoie și nesiliți de noi 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *