Beauty, Cosmetică

Pașii de urmat pentru o piele frumoasă fără imperfecțiuni

Adolescența mea a fost una frumoasă dar și dificilă în același timp.

Vacanțele erau minunate, datorită bunicilor paterni deoarece, ne petreceam fiecare vacanță acolo și pentru mine era un bun moment să mă bucur de fiecare minut afară fără nici o grijă.

Dar, în același timp, a fost dificilă din cauza acneei, care își făcea simțită prezența pe tenul meu tot mai mult. Eram în perioada propice pentru socializare, ieșit în oraș cu prietenele și descoperit băieții 🙂

Fără să îmi dau seama acea perioadă a influențat foarte mult persoana care sunt acum. Din dorința de a ascunde acneea, am început să mă machiez și am descoperit tot mai multe pe acest domeniu, iar în timp am devenit makeup artist. Un makeup artist care preferă acum să scoată în evidență trăsăturile clientei fără a le ascunde. Pentru că îmi doresc tot mai mult să influențez pozitiv viața femeilor din jurul meu am ales să, devin cosmeticiană.

De 2 ani, de când am studio-ul, am avut ocazia să lucrez cu câteva adolescente cu probleme serioase de acnee, pe care cu puțină răbdare am ajuns să o reducem semnificativ.

Azi vreau să vin cu câteva recomandări pentru tine și cititoarele acestui blog deoarece știu că uneori pare o problemă fără sfârșit.

Pe atunci am încercat fără succes toate remediile naturiste, am fost la medici fără nici un rezultat dar din fericire acum, în secolul XX este mult mai ușor și avem mai mult acces la informații.

Dacă ești și tu parte din categoria persoanelor care se luptă cu acneea sau știi pe cineva ți-aș fi recunoscătoare dacă i-ai spune de acest articol.

Pasul 1 – să accepți că este o ”problemă” care necesită timp și răbdare, la început totul se poate agrava, dar în timp lucrurile devin mai ușoare și acneea o să devină un vis urât.

Pasul 2 – să nu îți fie rușine să ceri ajutorul unui specialist, de preferat un medic dermatolog care îți poate recomanda și tratament intern, dar de ajutor suntem și noi cosmeticienele.

Pasul 3 – pentru a beneficia de un tratament potrivit și benefic este important să îți faci niște analize. Uneori cauza este internă, probleme hormonale sau de alimentație dar se poate să fie și externă, o rutină necorespunzătoare. Analizele vor ajuta și specialistul să recomande cel mai bun tratament.

Pasul 4 – o rutină de skincare bine stabilită și urmată cu sfințenie. Demachiere de 2 ori pe zi cu un produs blând care să nu usuce excesiv tenul dar care să nu fie nici prea emolient. Iar în rutina de seară un produs tratament, acestea în general usucă puțin pielea și ulterior este nevoie de o cremă hidratantă pentru a echilibra balanța.

Pasul 5 – răbdare. În general produsele destinate acneei la început par să nu își facă efectul deoarece acneea se înrăutățește, dar de fapt nu este așa, datorită produselor aplicate ies la suprafață coșurile de sub piele. Rezultatele încep să apară după aproximativ 1 lună de tratament dar la fiecare este diferit.

Pasul 6 – apelează la o cosmeticiană lunar dacă se poate pentru a obține rezultate mai bune. Un proces de curățare a tenului nu prea agresiv poate face minuni. Atenție la stoarcerea coșurilor, cu toții avem acest impuls prima oară când apare un coș dar este important să ne abținem sau dacă nu se poate atunci să avem foarte mare grijă la igienă. O altă problemă care apare după stoarcerea coșurilor, sunt petele post acneice, de acea este bine să evităm acest lucru.

Pasul 7 – igiena. Pentru a scăpa de acnee este important să avem grijă și la prosoapele pe care le folosim, lenjeria de pat și alte țesături care intră în contact cu tenul nostru.

Pasul 8 – grijă mare la produsele de machiaj. Din cauza faptului că nu știam de unde să îmi iau informațiile, și mai ales din dorința de a scăpa cât mai repede de acnee, de foarte multe ori am folosit produse de machiaj care îmi făceau rău fără să îmi dau seama. Nu recomand să folosești un fond de ten cu acoperire foarte mare deoarece astupă porii și nu lasă pielea să respire. Alege un produs mai lichid și care să fie pe bază de apă, nu ulei. Nu încărca în exces tenul. Chiar dacă pe moment pare că, acneea nu mai este atât de vizibilă, pielea are de suferit.

Știu că este greu să vezi lumina de la capătul tunelului dar cu puțin ajutor, răbdare și produsele potrivite pielea ta o să arate mult mai bine.

Dacă mai ai întrebări sau nevoie de ajutor sunt aici pentru tine.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *