Makeup

5 (cinci) produse de makeup pentru un look fresh

În ianuarie povesteam cu voi aici pe blog despre ce ar trebui să facem pentru a avea un look fresh și a părea mai tinere.

Azi vreau să povestim despre 5 produse pe care le folosesc pentru a obține un look fresh indiferent de sezon.

Piața abundă de produse care mai de care, mai ieftine, mai scumpe care promit să facă minuni pe tenul nostru. Ceea ce trebuie să știți este că nici un produs de makeup nu face minuni, ajută la uniformizarea pielii, ne ajută să ne evidențiem trăsăturile, să părem mai odihnite și mai fresh dar nu ne șterg imperfecțiunile sau ridurile de pe ten.

De-a lungul anilor am făcut tot felul de greșeli în aplicarea produselor de machiaj pe ten însă am și învățat multe despre ceea ce îmi doresc și cum vreau să arate look-ul meu final.

Gusturile mele în materie de makeup se schimbă constant dar cea mai mare schimbare pe care am făcut-o după vârsta de 35 ani a fost să renunț la un machiaj mat, o piele complet mată și încărcată.

Azi vă prezint 5 din produsele pe care le folosesc zilnic pentru a obține un look fresh și un machiaj rezistent în același timp.

  1. Fond de ten – de-a lungul timpului am folosit destul de multe produse, unele mai ieftine altele mai scumpe însă pentru machiajul meu de zi cu zi am găsit un produs care oferă acoperire medie și un finish natural, fără acel efect de mască. Uniformizează foarte bine nuanța pielii și rezistă bine pe parcursul zilei. Se poate folosi indiferent de tipul de ten iar nuanța se adaptează pielii noastre, este un true match așa cum îi spune și numele. Anul trecut a fost relansat și are o formulă îmbunătățită care conține și acid hialuronic. Îl puteți aplica cu degetele, burețelul sau pensula depinde de preferințe, eu de cele mai multe ori îl aplic cu degetele mai ales atunci când mă grăbesc. Are un preț bun și se găsește în magazine sau online. Preferatul meu este acesta de la L”oreal pe care de când l-am descoperit nu am mai renunțat la el. Pentru mine personal în viața de zi cu zi îl folosesc zilnic dar îl am și la studio pentru cliente. Îl folosesc singur sau combinat cu alte fonduri de ten cu un finish mat sau acoperire mai mare, se combină foarte bine cu alte produse dar la fel de bine arată și aplicat singur.
  2. Blush – pentru un look fresh ar trebui să folosim mai multe produse cremoase. Produsele cremoase sunt cele care ne ajută să obținem un look mai natural fără a încărca tenul dar cu ajutorul cărora putem obține și un machiaj de lungă durată dacă alegem să le combinăm cu produsele pudră. Știu că pentru noi cele cu un ten gras produsele cremoase nu rezistă prea mult pe ten însă dacă folosim unele bune și calitative putem obține un machiaj mai rezistent. Printre preferatele mele se numără acestea 2 de la Westman Atelier și Rare Beauty. Fac parte din categoria produselor puțin mai scumpe dar se aplică ușor pe piele, se blenduiesc perfect și arată natural. Cea mai mare frică atunci când vine vorba despre produse cremoase este să nu se aplice cu pete, de multe ori dacă nu avem grijă sau nu folosim un produs bun și după aplicare tenul poate arăta pătat. Cu acestea nu am avut nici un fel de problemă. Le-am folosit atât singure cât și combinate cu produse pudră pentru o rezistență crescută și se comportă perfect chiar și pe un ten gras ca al meu. Nuanța de la Westman se numește Dou Dou iar cea de la Rare Beauty – Believe.
  3. Contur – un produs care este nelipsit din machiajul meu de zi cu zi este produsul pentru conturare. Îmi place să îmi sculptez puțin fața și să o fac să pară mai lungă, să îmi scot în evidență pomeții de acea apelez mereu la un produs pentru conturare. În acele dimineți când sunt pe grabă aplic un produs pudră deoarece este mai rapid și mai rezistent dar atunci când am timp și vreau un look mai fresh aplic un produs cremos. Preferatul meu este un fond de ten stick de la Anastasia Beverly Hills pe care l-am ales într-o nuanță mai închisă și rece pentru a-l folosi la acest pas. Pe piață sunt și produse speciale de conturare însă mai trebuie să experimentez puțin până să găsesc unul mai bun decât acesta. Îmi place că se blenduiește ușor și arată natural pe ten dacă este aplicat într-o cantitate mai mică. Se poate aplica și în strat dublu dacă este nevoie pentru machiaje de seară sau de ocazie. Nuanța pe care o folosesc eu se numește Fawn.
  4. Pudră – știu că majoritatea persoanelor în special cele cu ten uscat se feresc de pudră deoarece cred că le usucă și mai tare tenul însă dacă este un produs bun și ales cu grijă nu face acest lucru. Eu folosesc pudră pentru toate clientele mele indiferent de tipul de ten însă contează mult finish-ul și produsul ales. O pudră liberă este mai fină și oferă o fixare bună machiajului pentru ca acesta să reziste pe tot parcursul zilei iar o pudră compactă oferă și puțină acoperire dacă este nevoie. Preferata mea este aceasta de la Fenty deoarece nu încarcă deloc tenul și oferă un look mai natural. Pentru acele zile în care vreau un machiaj mai intens sau mai luminos pe lângă pudra liberă aplic un strat fin și din pudra compactă de la Hourglass care are și particule fine care oferă iluminare pielii. Folosesc mereu prima nuanță din paletă. Se poate aplica în fiecare zi dacă este nevoie însă mie îmi place să o folosesc ocazional pentru a nu încărca prea tare tenul în viața de zi cu zi.
  5. Ruj –  anul trecut am descoperit un ruj cremos care rezistă toată ziua pe buze fără a le usca. Până anul trecut eram mare fană rujuri mate deoarece erau singurele care odată aplicate nu mai aveam stresul de a retușa mereu după fiecare masă. Totul s-a schimbat când cei de la Maybelline au lansat rujurile lichide Super Stay Vinyl Ink. Rezistă toată ziua pe buze, au un finish lucios- de vinil și arată superb pe buze. Clientele mele mereu îmi cereau recomandări de produse cremoase dar rezistente și eu nu știam ce să le spun, acum le recomand rujurile acestea și sunt foarte mulțumite și ele. Până de curând la noi erau disponibile 7 nuanțe care fac parte toate din colecția mea iar zilele trecute am văzut că au apărut și nuanțe noi astfel că trebuie să merg în căutarea lor. Prețul este unul decent, le găsiți online sau în magazinele fizice și sunt sigură că vă veți îndrăgosti de ele. Dacă vreți să vedeți cum arată pe buze vă invit pe contul de Tik Tok unde le-am testat pe toate.

Acestea sunt 5 dintre produsele mele preferate pe care le folosesc zilnic sau ocazional pentru un look fresh și natural. Desigur că nu sunt suficiente pentru un machiaj complet însă despre restul vorbim cu altă ocazie.

Sper să vă fie de folos acest articol și dacă testați vreunul din aceste produse aș vrea să știu părerea voastră. Dacă vreți să vedeți toate aceste produse în acțiune vă invit pe canalul de Youtube unde ne machiem împreună și testăm produse de makeup.

Weekend minunat XO XO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *