Makeup

În ce produse merită să investim și unde să economisim?

Azi continuăm seria articolelor despre produsele de machiaj și nu numai și vreau să vă spun care sunt produsele în care merită să investiți și unde este mai bine să economisiți.

Desigur dacă pentru voi bugetul nu este problematic atunci puteți cumpăra orice produs vă dorește inima însă este mai dificil atunci când vă doriți produse de machiaj calitative, bune dar nu vă permiteți o sumă mare.

În primul rând vă recomand să vă faceți o listă cu produsele de care aveți nevoie și pe care vreți să le achiziționați, să vă alocați un buget lunar pentru ele și după acea să mergeți în căutarea lor. Nu trebuie să cumpărați toate produsele în aceeași rundă de shopping sau în aceeași lună, puteți cumpăra 1 sau 2 produse o dată și restul după acea.

Aruncați o privire și prin online deoarece de multe ori acolo brandurile au diverse oferte care în magazin nu sunt disponibile. Pentru produsele la care nu știți exact ce culoare aveți nevoie mergeți în magazin căutați culoarea potrivită dar comandați online dacă prețul este mai mic.

Profitați de codurile de reducere ale diferitelor persoane din online și de cardurile de fidelitate oferite de branduri deoarece de pe urma cumpărăturilor de multe ori aveți diferite reduceri sau produse cadou.

Multe branduri externe și magazine online au prețuri mai bune decât la noi chiar și dacă trebuie să plătiți transport, astfel că nu evitați magazinele online din afară, vânați reducerile dacă vă doriți produse de brand și nu vă permiteți.

Acum hai să vedem care sunt acele produse pentru care merită să plătim mai mult:

 • o cremă de față bună, potrivită tipului de ten și nevoilor acestuia. Aici de multe ori am găsit produse bune la prețuri accesibile, trebuie doar să le găsiți
 • un fond de ten este baza unui machiaj reușit astfel că vă recomand să alegeți unul bun, calitativ, care face o treabă bună, uniformizează frumos tenul, are acoperire și rezistă bine pe parcursul zilei. Desigur și produsele mass market sunt bune, însă de multe ori nu se compară cu un produs de brand.
 • pudra, este și ea foarte importantă deoarece este cea care fixează produsele cremoase și are un rol important în aspectul final al machiajului și a rezistenței lui.
 • paletă pentru ten, acel produs unde regăsim o pudră de contur, un blush și un iluminator. De multe ori o astfel de paletă are un preț mai bun decât dacă am cumpăra 3 produse diferite, este mai ușor de depozitat și de călători cu ea
 • tușul, dacă sunteți fane ale acestui produs vă recomand să vă găsiți unul calitativ și rezistent, cele ieftine de multe ori nu sunt suficient de pigmentate, nu rezistă bine și pătează
 • o paletă de farduri, aici depinde de voi, cât de des vă machiați și care sunt cele mai folosite nuanțe. Aici recunosc că nu mă pot abține deoarece ador fardurile de pleoape, le folosesc zilnic și am chiar prea multe palete. Dacă sunteți genul care folosiți doar nuanțe nude, atunci găsiți o paletă calitativă cu nude-uri și o folosiți doar pe acea, dacă vă plac culorile, sunt multe palete colorate pe piață dar dacă folosiți rar mai bine cumpărați mono-uri, 2-3 nuanțe care vă plac și gata. Nu merită să investiți într-o paletă dacă voi o veți folosi doar de câteva ori pe an și mai ales dacă nu o să folosiți toate nuanțele sau cel puțin o treime din ele
 • rujul, un produs pigmentat, rezistent și în culoarea voastră preferată. Culoarea, finish-ul și rezistența depinde doar de voi, eu sunt adepta rujurilor lichide mate deoarece rezistă cel mai bine pe parcursul zilei și nici nu trebuie să îl retușez prea des. Cred că știți deja că rezistența unui ruj este dată și de nuanța acestuia, cu cât este mai deschisă cu atât o să reziste mai bine.

Din punctul meu de vedere acestea sunt cele mai importante produse într-un machiaj, cele pentru care merită să plătiți mai mult pentru o calitate mai bună. Desigur sunt importante într-un machiaj și mascara, produsul pentru sprâncene, anticearcănul însă din experiența mea, pe piață sunt multe produse bune la prețuri decente pentru care nu trebuie să spargeți pușculița.

Așa cum o spun de fiecare dată dacă aveți nevoie de recomandări de branduri, de produse sunt aici să vă ajut, îmi puteți scrie aici pe blog sau pe celelalte platforme ale mele Instagram sau Facebook, pe ambele sunt activă, dar cel mai mult timp îl petrec pe Instagram.

Un weekend liniștit și relaxant 🙂

Pe data viitoare XO XO

2 thoughts on “În ce produse merită să investim și unde să economisim?

 1. Mihaela Curea spune:

  Tentația exista, vrei să cumperi tot ce îți trage cu ochiul și ai senzația că ai nevoie de toate și de la branduri renumite, dar da, e bine de știut unde trebuie sa investim și unde putem opta și pentru produse mai ieftine.

  1. Da, cu atât de multe lansări noi este greu să ne abținem și să nu cumpărăm tot ceea ce ne dorim și vedem 🙈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *