Sfaturi

Pregătirea pielii pentru sezonul cald

Pot spune că deși vremea se joacă cu noi primăvara și sezonul cald ne bat la ușă, astfel m-am gândit să povestim azi despre cum ne pregătim pielea pentru sezonul cald.

Când spun piele mă refer atât la cea a feței dar și a corpului, care în sezonul rece a dus lipsă de atenție și grijă.

În sezonul rece ne dorim să ne fie bine termic, să nu suferim de frig dar de multe ori neglijăm îngrijirea pielii, odată cu creșterea temperaturilor ne dorim să remediem micile probleme și începem misiunea ”summer body” cum îi spun englezi.

Parcă atunci când se apropie vara începem să facem mai mult sport, să ne hidratăm piele și să îi acordăm mai multă atenție.

Pentru ca acest proces să fie unul mai ușor azi vreau să povestim despre pașii pe care să îi urmăm, ce să facem sau să nu facem pentru o piele frumoasă.

Pași de urmat în pregătirea pielii pentru sezonul cald:

 1. Exfoliere – așa cum știm și de la articolele precedente exfolierea este unul dintre pașii spre o piele frumoasă. În comerț găsim multe produse gata preparate care așteaptă doar să ne încânte simțurile și să ne dezvăluie o piele frumoasă. Putem să ne preparăm și noi acasă un produs pentru exfoliere prin combinarea unor ingrediente pe care cam toți le avem prin casă. Eu de cele mai multe ori am făcut un mix din ulei de măsline cu zaț de cafea, zahăr sau făină de mălai, uneori adăugam și miere pentru un plus de hidratare dar și miros plăcut. Un astfel de amestec este prea abraziv pentru ten însă pentru corp este un deliciu, mai că îți vine să îl mănânci. Exfolierea ne ajută și cu firele de păr crescute sub piele.
 2. Hidratare – dacă iarna tot ce ne dorim după duș este să ne înfofolim în pijama și o pătură pufoasă și călduroasă odată cu gradele crescute pielea are nevoie de hidratare. După exfoliere vă recomand să aplicați o cremă/unt sau balsam hidratant și să vă faceți un masaj de câteva minute, ajută la circulație dar și la o piele frumoasă. Puteți opta și pentru saloanele de înfrumusețare pentru un masaj profesional, sau chiar câteva ședințe. NU uitați hidratarea trebuie făcută și din interior spre exterior mai ales atunci când temperaturile sunt prea mari, consumați apă.
 3. Epilare –  toate ne dorim o piele fină fără grijea folosirii lamei sau a aparatului de epilat foarte des, astfel că vă recomand epilarea definitivă. Pentru mine una dintre cele mai bune investiții a fost să îmi cumpăr un epilator cu IPL pe care să îl pot folosi acasă. Am făcut o comparație între a merge la salon sau a folosi acasă un astfel de aparat iar balanța înclină spre epilarea acasă. O poți face oricând la orice oră fără a fi nevoie să părăsești confortul casei. Folosit cu regularitate poți scăpa de părul nedorit. Al meu are mai multe capete astfel îl pot folosi pe mai multe zone. Am încercat și epilarea la salon însă este mult mai costisitoare, depind de un orar și în plus trebuie mereu să mă deplasez la salon.
 4. Protecție solară – Da, trebuie să aplicăm un produs cu SPF și pe corp, iarna este inutil însă odată cu temperaturile ridicate este un must și pentru corp. Purtăm haine mai lejere iar pielea este la vedere mai mult.
 5. Renunță la produsele vechi  – și produsele pentru corp au un termen de valabilitate la fel ca cele pentru ten. Înlocuiește cremele hidratante prea grase cu unele mai lejere care se absorb rapid în piele și îți permit să te îmbraci după aplicare.
 6. Puțină culoare – dacă sunteți ca și mine și nu vă place să stați la soare dar nici mersul la solar nu se numără printre activitățile obișnuite atunci produsele autobronzante sunt prietenele voastre cele mai bune vara. Știu de multe ori aceste produse au un miros cam neplăcut, însă pentru a evita neplăcerile cauzate de razele solare sau solar, prefer acest mic disconfort mai ales că multe după duș nu mai au un miros atât de puternic.
 7. Alimentație – pentru o piele frumoasă și aceasta joacă un rol important, consumul de fructe, legume, alimente mai ușoare este recomandat.
 8. Îmbrăcămintea – aici o să spuneți că de ce este ea importantă pentru o piele frumoasă. La început nici eu nu vedeam legătura dintre cele 2 însă acum sunt mai conștientă. Aleg haine lejere, care să nu fie foarte strâmte, în care să nu transpir prea mult. Pielea nu poate respira bine dacă hainele sunt prea strâmte. Acneea corporală este un disconfort și o problemă pentru noi în special vara când pielea este la vedere, de acea este bine să aveți grijă la produsele de spălare folosite atât a hainelor cât și a pielii la duș.

Unii dintre acești pași sunt valabili și pentru pregătirea tenului însă aș vrea să mai subliniez anumite puncte:

 1. Exfolierea este benefică tenului însă să nu o duceți la extrem, știu că o piele frumoasă este ceea ce ne dorim cu toți însă nici un exces nu este benefic. 1-2 ori pe săptămână este suficient dacă folosiți un produs pentru exfoliere, lucru care este valabil și pentru corp.
 2. Hidratare – dacă iarna tenul are nevoie de produse cât mai grase și mai hidratante în sezonul cald vă recomand să înlocuiți crema grasă cu una mai lejeră cu o textură de gel care se absoarbe ușor în piele fără a lăsa acea senzație de piele grasă.
 3. Termenul de valabilitate – verificați periodic termenul de valabilitate a produselor, atenție la schimbările de miros sau consistență. Produsele cremoase expiră mai repede și pot produce mai multe probleme pielii. Dacă aveți prea multe produse și vă este greu să rețineți care când ați început să o folosiți cel mai bine scrieți pe fiecare produs data deschiderii, așa cum este menționat și în marile magazine.
 4. SPF-ul este sfânt. Trebuie folosit indiferent de sezon dar mai ales primăvara și vara, dacă atunci când soarele nu este atât de intens puteți folosi o cremă de față care conține SPF, vara vă rog să folosiți o cremă cu SPF separată și care să aibă minim 30%.
 5. Combinarea ingredientelor – am mai discutat despre ce produse combinăm și sunt un duo de succes dar și despre cele pe care să nu le folosim niciodată împreună. Dacă folosiți acizi, retinol sau orice derivat, vitamina C este absolut necesar să aplicați SPF.

Vă las mai jos câteva link-uri către cele mai utile articole pentru voi.

 1. O pereche nereușită, ce ingrediente să nu combinăm, link aici.
 2. Cum redăm strălucirea tenului, ce produse să combinăm, link aici.
 3. Vitamina C și beneficiile ei, link aici.
 4. Niacinamidele, ce sunt, cum le folosim și când le aplicăm, link aici.
 5. SPF-ul, ce este, de câte feluri este, când îl folosim pentru ce tip de ten este destinat, link aici.
 6. Știai că, câteva informații importante despre ten și nu numai, link aici.
 7. Exfolierea tenului, tipuri de produs, frecvența de utilizare și alte informații importante, link aici.

Acestea sunt câteva dintre articolele postate în ultima perioadă cu ajutorul cărora puteți avea mai multă grijă de tenul și de pielea voastră.

Sunt curioasă voi cum vă pregătiți pielea pentru sezonul cald? Ce produse folosiți și la ce trucuri recurgeți?

Pe data viitoare XO XO

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *