Pasiuni

Time management sau cum să ne organizăm mai bine activitatea zilnică

Când eram mică timpul trecea greu, era o distanță enormă între Paști și Crăciun și invers.

Odată cu maturizarea mi-am dat seama că timpul trece extrem de repede, cu toții avem 24 ore pe zi dar depinde foarte mult ce facem cu ele, cu toate cele 24 ore.

Este atât de interesant cât de diferit percepem fiecare timpul și cum ne organizăm pentru a putea bifa cât mai multe activități de pe listă, dar la final de zi cu toții am avut același număr de ore.

Pe vremea când eram angajată activitatea zilnică era aproximativ aceeași, știam că de la 10-18 sunt la muncă după care mă pot relaxa sau îmi pot pregăti materialele pentru social media iar weekendurile erau în mare parte libere.

Odată cu deschiderea studio-ului activitatea mea s-a schimbat, acum munca nu mai începe la ora x și se termină la ora y.

A crescut și activitatea mea din online ceea ce înseamnă că am mai multe proiecte și mai multe colaborări cu branduri lucru care mă bucură enorm.

Anul trecut mi-am făcut și canalul de Youtube care deși nu pare necesită timp și energie.

Cu toate aceste activități timpul este limitat și eu am învățat să mă organizez mai bine, să am zile stabilite pentru fiecare activitate sau să le îmbin astfel încât să am timp de toate.

Sunt genul de persoană organizată căreia nu îi place să facă lucrurile pe grabă, însă trebuie să recunosc că în ultima perioadă sunt în criză de timp de cele mai multe ori și ajung să fac multe lucruri pe ultima sută de metri.

Pentru a-mi putea organiza cel mai bine activitatea atât din online cât și cea de la salon am 2 agende, una pe telefon pentru a o avea mereu la îndemână și una fizică în caz că se întâmplă ceva cu telefonul. În ele îmi notez toate activitățile, tot ce am de făcut, programările pentru studio, cursurile, colaborările dat și tot ce am de pregătit pentru blog și canalul de Youtube.

Ce mă ajută cel mai mult pe mine:

  • să îmi notez to do list-ul zilnic, să am scrise toate activitățile pe care trebuie să le fac indiferent cât de semnificative sau nesemnificative sunt, chiar și curățenia sau mersul la cumpărături
  • aloc o zi anume pentru a filma mai multe clipuri pentru Youtube, sincer nu am starea necesară sau energia să filmez zilnic astfel că atunci când sunt într-un mood bun fac cât mai multe clipuri. Deși inițial nu mă gândeam toată activitatea de pe Youtube ocupă mult timp, partea de filmat urmată de cea de editat și pregătirea clipului pentru a fi postat
  • la studio am activitate zilnic ceea ce înseamnă că prima oară îmi notez toate programările și de acolo îmi pornesc ziua
  • pe lângă toate aceste activități îmi aloc timp și pentru socializare, ies cel puțin 1 dată pe săptămână cu prietenele mele, mă ajută să mă destind și să îmi încarc bateriile
  • la fel, aloc timp și pentru a ieși în oraș cu partenerul meu
  • pentru a putea să mă ocup de toate activitățile îmi prioritizez to do list-ul, verific care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le fac și cele mai urgente, dacă sunt unele care mai pot fi amânate atunci le amân

Este important ca pe lângă toate aceste activități să îmi trec în agendă și timp pentru mine, timp de relaxare, timp petrecut cu mine însămi, sunt minutele în care îmi planific postările, îmi notez ideile de clipuri sau de articole aici pe blog.

Zilele trecute mi-am dat seama că îmi plac foarte mult zilele pline, deși uneori seara sunt obosită cumva toate aceste activități îmi oferă un boost de energie iar seara am satisfacția să bifez tot ce aveam pe listă.

Dar cel mai important este că am ajuns în punctul în care fac ceea ce îmi place, sunt propriul meu șef și am ocazia să mă organizez singură.

Atunci când nu am prea multă activitate și stau acasă am mai puțină energie decât atunci când sunt activă, starea mea de spirit se schimbă instant atunci când fac ceea ce îmi place deși de multe ori este obositor.

Sunt curioasă pe voi ce vă ajută în lupta cu toate activitățile zilnice?

Înainte să închei aș dori să vă spun că de săptămâna viitoare revenim la un singur articol pe săptămână, urmează o perioadă aglomerată la studio acum că au reînceput evenimentele și din păcate nu reușesc să le mai fac pe toate.

Pe lângă partea de tratament și machiaje știți că țin și cursuri de automachiaj iar fetele sunt din ce în ce mai dornice să învețe.

M-am gândit mult înainte să vă anunț deoarece îmi place mult ceea ce fac și nu vreau să renunț la nimic de acea prefer să răresc unele activități pentru o periodă.

Încă nu știu exact dacă să rămână ziua de marți sau cea de joi pentru postat, poate mă ajutați voi să mă decid.

Pe data viitoare XO XO

Pentru mai multe informații și postări vă aștept pe Instagram și Youtube.

1 thoughts on “Time management sau cum să ne organizăm mai bine activitatea zilnică

  1. De multe ori, imi notez totul, adică tot ce e important si restul le strecor printre ele.
    Imi las timp pentru mine si pentru socializare, pentru ingrijire si rasfat, iar in zilele cand simt ca trebuie o pauza si nu functionez bine, le aman pe toate pentru a doua zi cand sunt mult mai productiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *