Cosmetică

Tratament facial cu Dermapen. Ce este acesta și care sunt beneficiile lui.

Salut, așa cum am menționat și săptămâna trecută acum că am terminat cele 7 proceduri ale aparatului Aqua Derm a venit momentul să discutăm despre un nou tratament.

Acest tratament este inclus în serviciile oferite în salon de săptămâna trecută fiind o procedură care se poate face în sezonul rece.

Dar hai să vă povestesc pe scurt ce este Dermapenul și pentru ce se poate folosi, ce beneficii are asupra tenului.

Dermapenul este folosit pentru a întinde, ridica și întineri pielea. Este eficient în reducerea liniilor fine și a ridurilor, vergeturilor, cicatricelor chirurgicale și acneei. Fracționarea cu microace sau terapia prin inducția de seruri alese în funcție de nevoi utilizează ace pentru a străpunge pielea într-un mod controlat și precis.

Este un dispozitiv medical format din două părți: o piesă electrică de mână, conectată la o sursă de energie și un dispozitiv de unică folosință format din 12 microace dispuse în formă de cerc. Când dispozitivul este conectat la sursa de energie, aceste ace oscilează foarte rapid și pătrund în piele la o adâncime care poate fi presetată în funcție de zona care trebuie tratată dar și de nevoile tenului, cu o viteză care, de asemenea, poate fi presetată.

În momentul pătrunderii în piele a microacelor acestea provoacă o microtraumă care ulterior este urmată de o fază de vindecare, în urma căreia pielea este stimulată să producă mai mult colagen.

Pot fi folosite mai multe tipuri de seruri, alese în funcție de nevoile tenului fiecărei cliente.

Tratamentul este destinat atât femeilor cât și bărbaților și este recomandat o cură de 4-5 ședințe minim pentru a se vedea rezultatele dorite. Desigur, rezultate se văd deja de la prima ședință însă la fel ca la alte tratamente este nevoie de mai multe vizite la salon.

În comparație cu procedurile aparatului Aqua Derm, Dermapenul este puțin dureros, însă durerea este suportabilă și diferă de la client la client. Se poate folosi și o cremă pentru anestezie locală, dar este bine tolerat de către client și fără această cremă.

Efectele secundare care pot apărea sunt nesemnificative. Este vorba de mici puncte de sângerare tranzitorii și o senzație de uscăciune la nivelul zonei tratate, pielea rămâne roșie o perioadă de câteva ore și este indicat a nu se aplica machiaj pentru 48 ore și a evita efortul fizic câteva zile.

Este o procedură sigură și cu rezultate bune pe o perioadă lungă de timp, are efecte de scurtă dar și de lungă durată asupra tenului.

Durata unei ședințe este de aproximativ 60 minute, în care sunt incluse discuțiile, demachierea, procedura în sine și masca de final.

Procedura se personalizează pentru fiecare client în parte și se adaptează la nivelul de confort al fiecăruia, este sigur de folosit și în jurul ochilor.

Deoarece nu implică nici un grad de căldură este o procedură sigură pentru orice tip de ten sau ton al pielii fără riscul apariției unor probleme de pigmentare, dar este obligatoriu a se respecta recomandările oferite în timpul procedurii.

Pentru a se evita apariția unor complicații este esențial să fie respectate regulile de igienă, în salon dar și acasă.

Din cauza microleziunilor pielea este sensibilizată motiv pentru care această procedură se face în sezonul rece și se recomandă evitarea/expunerea la razele UV.

Recomandat persoanelor care își doresc:

 • estomparea ridurilor de expresie
 • îmbunătățirea aspectului cearcănelor, a pungilor de sub ochi
 • estomparea ridurilor de pe frunte
 • estomparea petelor pigmentare
 • reducerea petelor post acneice
 • îmbunătățirea aspectului pielii, efect de lifting
 • pentru un ten luminos, fresh
 • îmbunătățirea aspectului porilor

Așa cum bine știm orice procedură are și contraindicații:

 • femeilor însărcinate sau cele care alăptează
 • celor cu boli cronice – diabet, boli de inimă
 • celor cu boli hepatice
 • persoanelor suferinde de epilepsie
 • persoanelor care suferă de boli ale pielii
 • celor cu boli de ficat sau rinichi
 • celor cu probleme tiroidiene
 • celor cu acnee activă
 • persoanelor care au cancer

Toate acestea fiind spuse pentru alte informații sau nelămuriri dar și pentru programări îmi puteți scrie mesaj pe orice platformă pe care activez, sau mă puteți contacta telefonic.

Nu uitați pentru un ten frumos trebuie să avem grijă de el și să îi oferim produsele de care are nevoie.

O săptămână frumoasă și cu spor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *