Cosmetică

Masajul facial, un adevărat răsfăț pentru ten

Bună dragelor, sper ca weekendul a fost așa cum l-ați planificat. La Cluj avem parte de zile răcoroase de toamnă motiv pentru care un strat în plus de haine este binevenit dar și un răsfăț pentru tenul nostru este necesar pentru a întâmpina săptămâna cum se cuvine și a scăpa de stresul acumulat în ultimii 2 ani. Deși unii dintre noi nu vrem să recunoaștem cu toții suntem stresați fie din cauza situației de față fie din alte cauze. Stresul a ajuns să facă parte din viața noastră cotidiană și este destul de dificil să ne relaxăm și mai ales să găsim soluții pentru a scăpa de stres.

Azi aș vrea să vă povestesc pe scurt de spre masajul facial și beneficiile acestuia, fiind unul dintre cele mai benefice arme împotriva stresului.

Recunosc că atunci când am făcut cursul unul dintre cele mai așteptate subiecte de mine a fost cel al masajului, când a venit momentul m-am simțit puțin dezorientată deoarece părea foarte complicat cu mulți pași de ținut minte însă repede mi-am dat seama că nu este chiar așa. Sunt câteva mișcări de bază însă până la urmă fiecare îți formează propria metodă pentru o oferi un răsfăț clientelor sau clienților.

Este una dintre metodele folosite pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, revitalizarea pielii și nu numai și printre cele mai iubite metode de răsfăț de către cliente, unele sunt atât de relaxate încăt adorm pe parcursul tratamentului.

Masajul a fost folosit încă din vremuri străvechi cu scopul de a ameliora durerile, dar și cu rol cosmetic, pentru o piele mai sănătoasă și mai hidratată.

Tenul are nevoie de îngrijire zilnică, iar masajul facial ajută la menținerea sănătății pielii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, mușchii feței încep să își piardă elasticitatea, fiind afectași de oboseală și de stresul zilnic. Din fericire, masajul facial ajută la revitalizarea și tonifierea tenului, acesta poate fi făcut și de noi în fiecare seară când ne aplicăm serul și crema de față, însă o vizită la cosmetică este mai mult decât binevenită deoarece este mult mai relaxant când este făcut de către altcineva. Eu în fiecare seară îmi masez fața pentru câteva minute, însă recunosc că obosesc prea repede și prefer să apelez la colegele mele pentru a beneficia de tot ce are acesta de oferit tenului nostru.

În pachetul de servicii oferit de mine se regăsește un tratament de relaxare unde vedeta este masajul facial, însă acesta se poate alege și la alte pachete deja pregătite sau se poate personaliza în funcție de nevoile fiecărei cliente.

Beneficiile masajului facial:

 • efect de lifting – ajută la stimularea producției de colagen și elastină precum și la circulația sângelui
 • asigură revigorarea tonusului mușchilor faciali, iar pielea va deveni mai fermă
 • efect anti-aging – ajută la relaxarea mușchilor încordați și la reducerea ridurilor, ceea ce înseamnă că tenul tau va arăta mult mai tânăr
 • ședințele regulate de masaj facial și folosirea unei creme hidratante încetinesc procesul de formare a ridurilor
 • îmbunătățește circulația sângelui – ajută cu lupta împotriva oboselii și a lipsei de somn
 • ameliorează problemele tenului, precum acneea sau rozaceea, masajul facial îmbunătățește circulația sângelui și sporește vindecarea pielii
 • ajută la detoxifierea pielii – ședințele regulate de masaj facial ajută la eliminarea toxinelor, prin stimularea ganglionilor limfatici din zona bărbiei și a mandibulei, astfel, toxinele sunt elimintate mai rapid din corp
 • previne apariția cearcănelor – stresul, înaintarea în vârstă și lipsa somnului sunt doar câteva dintre cauzele care duc la apariția cearcănelor. Masajul facial este una dintre metodele care ajută la reducerea cearcănelor prin eliminarea excesului de fluide care se adună în jurul ochilor
 • ajută la curățarea tenului – prin masaj facial sunt îndepărtate celulele moarte, contribuind astfel la exfolierea tenului
 • ajută în ameliorarea durerilor de cap, a congestiilor nazale cauzate de alergii, dar și a stresului

Masajul este recomandat oricui, indiferent de vârstă sau sex, iar durata lui depinde de tenul clientului , de la 15 minute până la 1 oră. Cât de des ar trebui să apelăm la masaj, la fel depinde de nevoile tenului nostru, putem să ne răsfățăm în fiecare seară când aplicăm produsele de îngrijire cu câteva mișcări de masaj iar la cosmetică este bine să apelăm de 2 ori pe lună sau cel puțin 1 dată pe lună.

Contraindicații: În comparație cu alte tratamente acestea sunt mult mai puține.

 • în caz de acnee activă/severă
 • psoriazis
 • rozacee sau alte eczeme
 • răni deschise ale tenului
 • inflamații
 • vânătăi sau cicatrici recente

Sunt curioasă voi când ați apelat ultima oară la serviciile unei cosmeticiene pentru un tratament facial care include și masaj?

Dacă sunteți din Cluj vă aștept cu drag la salon pentru o ședință de răsfăț facial iar dacă sunteți din alte localități vă îndemn să vă găsiți un salon unde să beneficiați de un astfel de serviciu.

Tenul vostru o să vă mulțumească iar voi o să vă simțiți mai relaxate, mai eliberate și mai liniștite.

O săptămână frumoasă și cu mult spor 🙂 XO XO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *