Sfaturi

Cele mai des primite întrebări de la clientele mele și răspunsul aferent

Salut, azi vreau să împărtășesc cu voi câteva întrebări primite de la clientele mele și desigur să vă ofer și răspuns la ele. Sunt sigură că și voi aveți nelămuriri despre tratamente, produse și machiaj.

1.Cât de des trebuie să vin la cosmetică? Ideal ar fi lunar dar depinde foarte mult și de problemele tenului. Știu că uneori este dificil financiar să vă răsfățați lunar însă dacă o faceți rezultatele nu vor întârzia să apară. Însă, ceea ce trebuie să știți este că vizita la salon nu înlocuiește îngrijirea de casă, ele se completează una pe cealaltă.

2.Ce produse să folosesc? Aici este foarte important tipul de ten și nevoile lui. În primul rând trebuie să știu ce produse aveți deja acasă și în funcție de acestea pot recomanda unele noi sau unele suplimentare pe lângă cele deja prezente în trusă.

3.Produsele must have pentru skincare? Depinde de tipul de ten, de vârstă și de nevoile acestuia. O trusă minimă pe care o recomand tuturor este alcătuită din:

  • produs pentru demachiere – ales în funcție de tipul de ten
  • loțiune tonică
  • apă termală
  • cremă de față
  • cremă de ochi
  • SPF
  • suplimentar – măști de față, ser, ulei și cremă tratament

4.Cât ar trebui să investesc în produse? Bugetul fiecăruia este diferit, unii își permit branduri de lux alții nu. Nu este nimic greșit în a alege produse mai ieftine dacă se ține cont să fie destinate tipului de ten și să aibă ingrediente bune. Cel mai bine ar fi să se achiziționeze produsele treptat și să se introducă în rutină treptat. Dacă unul dintre ele are efecte adverse să se poată exclude imediat. Din fericirea piața abundă de produse bune la prețuri decente. Dacă bugetul vă permite puteți investi oricât în produse și vă puteți răsfăța în voie.

5.Leacuri băbești da sau ba? Contează foarte mult din nou de tipul de ten, indiferent despre ce vorbim tipul de ten este cel care dictează, pentru unii este benefic pe când altora le provoacă iritații. Eu le recomand cu moderație. Unele ingrediente pot fi iritante și cauzează mai mult rău decât bine. Produsele din comerț au ingrediente bine echilibrate și tenul le acceptă mai ușor.

6.Cu ce pot aplica fondul de ten? Sunt foarte multe ustensile cu care se poate aplica iar dacă nu sunteți pricepute cel mai bine este să vă folosiți de degete, mai ales dacă vorbim despre fondurile de ten mai lichide cu o acoperire lejeră. Eu recomand pensula sau burețelul, însă nici cu degetele nu este greșit.

7.Fondul de ten nu rezistă pe ten? Aici depinde de tipul de produs și de metoda de aplicare. Atunci când fondul de ten se strânge în liniile fine principala cauză este lipsa pudrei, pentru o rezistență crescută orice produs cremos trebuie setat cu pudră, chiar și persoanele cu un ten uscat pot folosi un strat subțire de pudră. O altă cauză este un produs necorespunzător, fie nu este ok pentru ten, un fond de ten matifiant aplicat pe un ten uscat arată inestetic. Sunt și situații în care produsul nu este bun, fie este fake, fie este vechi sau poate chiar expirat.

8.Cât de des trebuie să îmi schimb produsele din trusă? Cel mai bine ar fi să notați pe fiecare produs când a fost deschis, astfel vă este ușor să verificați valabilitatea. Toate produsele au trecute pe ambalaj termenul de valabilitate, este o cutie cu un capac deschis și scrie 1,3,6,9,12,18 sau 24 luni. Produsele cremoase expiră mai repede și este indicat a se arunca dacă a trecut termenul lor, produsele pudră sunt mai rezistente și se pot folosi mai multe luni decât este trecut pe ambalaj.

9.De ce este importantă ordinea aplicării produselor? Deoarece fiecare produs face ceva iar dacă nu este respectată ordinea rezultatele nu sunt cele dorite. Dacă aplicăm ulei și ulterior venim cu crema, uleiul fiind foarte gras nu mai lasă crema să pătrundă în piele și este o risipă. La fel și la ser, serul este un produs cu o consistență mai lichidă care pătrunde mai bine și mai repede în piele de acea trebuie aplicat înainte de cremă pentru a beneficia de toate proprietățile lui. Și la produsele de îngrijire este la fel ca la cele de machiaj, ordinea contează.

10.Trebuie să folosesc bază de machiaj? Depinde de ce anume vă doriți. Eu folosesc bază doar în zilele când am un eveniment și machiajul trebuie să reziste mai multe ore sau când tenul meu nu este într-o formă bună, baza de machiaj face ca produsul aplicat peste să se așeze mai frumos și desigur să reziste mai bine. Baza este un produs must have nu un moft însă nu este necesar a se folosi zilnic.

Acestea au fost câteva dintre cele mai primite întrebări, am făcut un mix între cele de îngrijire și cele despre machiaj. Mai am notate câteva pe care am să le împărtășesc cu voi într-un articol viitor.

Dacă voi aveți alte întrebări le aștept aici sau pe celelalte rețele sociale ale mele.

Până data viitoare nu uitați să aveți grijă de voi și de tenul vostru XO XO

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *