Cosmetică

Un scurt Q&A despre produse și ingrediente

A trecut ceva timp de când nu am mai făcut un Q&A aici pe blog și m-am gândit pentru azi să vă răspund la întrebări.

Le primesc de cele mai multe ori pe Insta, Facebook sau în persoană când veniți la tratamentele mele.

Mă gândesc că poate sunt și alte persoane care ar dori să știe răspunsul la aceste întrebări.

  1. De ce să aleg hidrodermoabraziunea în loc de microdermoabraziune? – Să știți că și eu am avut în minte această întrebare atunci când am ales aparatura pentru studio. M-am documentat, am citit și întrebat prin stânga și dreapta și am ajuns la concluzia că hidrodermoabraziunea este mai potrivită deoarece se poate folosi pe orice tip de ten, chiar și cel sensibil. Nu irită atât de tare tenul precum o face microdermoabraziunea și tenul arată mai bine după. Microdermoabraziunea este mai mult recomandată persoanelor cu tenul mixt sau gras, și este de evitat pentru cele cu tenul sensibil sau uscat deoarece poate să irite prea tare pielea.
  2. Ce să folosesc pentru un plus de hidratare pe lângă crema de față? – Unul dintre cele mai bune ingrediente pentru hidratare este acidul hialuronic. Eu recomand a se aplica pe tenul puțin umezit cu apă termală un ser cu acid hialuronic și după acea crema de față. Pe piață sunt foarte multe produse care conțin acid hialuronic, unele mai ieftine altele mai scumpe depinde de bugetul fiecăruia. Pe lângă acidul hialuronic mai este recomandat a se folosi și ceramidele.
  3. Ce pot învăța la un curs de automachiaj? – Eu am gândit cursul de automachiaj astfel încât fiecare persoană să învețe tot ceea ce își dorește. Nu am vrut să aibă o structură fixă deoarece fiecare își dorește să învețe altceva și are un stil diferit, astfel și cursul este structurat în funcție de fiecare persoană în parte.
  4. Cum îmi dau seama dacă tenul meu este deshidratat sau doar uscat? – Tenul uscat este un tip de ten cu care ne naștem sau se schimbă pe parcursul vieții. Tenul deshidratat este consecința unui eveniment din viața noastră. O perioadă de boală, produse aplicate necorespunzător, o rutină de îngrijire precară. Atunci când bariera de protecție a pielii suferă tenul nostru suferă și el. Atunci când se schimbă sezonul este posibil să avem probleme și cu tenul. Principalele semne ale unui ten deshidratat sunt: elasticitatea slăbită, piele are un aspect rugos, aspru se și simte la palpare, se descuamează, este mai sensibil decât de obicei și mai roșu, produsele se absorb instant în piele.
  5. De ce este atât de important să respect ordinea aplicării produselor? – Fiecare produs în parte are un rol în rutina noastră de îngrijire. Atunci când aplicăm produsele pe ten trebuie să ținem cont de consistența lor. Dacă aplicăm un produs cu o consistență grasă și după acea unul mai lichid atunci cel lichid nu o să aibă nici un beneficiu asupra tenului deoarece produsul aplicat prima oară nu permite lichidului să pătrundă în piele. Este la fel ca atunci când ne îmbrăcăm și ne luăm lenjeria intimă peste haine nu sub haine.
  6. Cum putem minimiza aspectul porilor? – Folosirea unor loțiuni tonice, în special cele astringente, exfolierea în mod regulat, utilizarea măștilor cu argilă sau altele care au acest rol. Produsele care conțin niacinamide și cele cu retinol ne mai ajută în lupta cu minunații noștri pori. O rutină bine stabilită și aplicarea zilnică a spf-ului.
  7. Ce produse putem folosi pentru a scăpa de petele post acneice? – Aceasta este una dintre cele mai comune întrebări în rândul clientelor mele. Din fericire pe piață găsim produse și ingrediente care să ne ajută în lupta cu petele. Printre cele mai importante ingrediente și cele mai benefice sunt Vitamina C, AHA, acid glicolic, acid salicilic, niacinamide. Desigur mai sunt și altele dar acestea sunt cele mai cunoscute și mai întâlnite în produse.

Dragelor acesta este articolul de azi, mai am câteva întrebări dar le las pentru un articol viitor deoarece nu vreau să fie prea lungi și plictisitoare.

Dacă aveți și voi întrebări le aștept în secțiunea de comentarii.

Un weekend minunat XO XO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *