Sfaturi

35 de lecții învățate până la 35 de ani

Anul 2021 a fost anul în care am împlinit 35 de ani, nici mulți dar nici puțini.

În copilărie îmi doream să ajung cât mai repede la 21 de ani, pentru mine pe atunci era vârsta ideală, nu aș știi să spun de ce sau de unde aflasem eu de asta însă era o dorință arzătoare de-a mea.

Acum că am 35 plus câteva zile mă bucur că am ajuns până aici, mă bucur pentru tot ceea ce viața mi-a scos în cale și toate lecțiile și greșelile făcute, am învățat din toate câte ceva.

Azi vreau să împărtășesc cu voi 35 de lecții pe care le-am învățat până acum, nu sunt într-o ordine anume, una nu este mai importantă decât alta, sunt așternute pe foaie în ordinea în care mi-au venit în minte.

 1. Să nu mă mai compar cu alții, fiecare suntem diferiți, avem idei, planuri, etape diferite în viață.
 2. Anul lui Da – atunci când primeam o propunere de a participa la un eveniment, activitate sau o propunere de colaborare primul impuls era de a spune NU, deși îmi doream mult frica de eșec, de a nu cădea în ridicol era mult mai mare. Acum aproximativ 3 ani am decis ca fiecare an să fie anul lui DA, să spun DA tuturor acelor oportunități care ies în calea mea și mai ales celor de care îmi este cel mai frică, să mă avânt în necunoscut și să ies din zona de confort.
 3. Iubirea de sine – sunt de părere că nu pot aștepta de la alții să mă placă, să mă iubească dacă nu o fac eu prima dată, să îmi accept defectele, să îmi iubesc corpul și să fiu mândră de mine, chiar și în acele zile când dau cu capul de pereți și fac greșeli.
 4. Toată viața este o lecție continuă – în copilărie așteptam cu nerăbdare să scap de școală și să înceapă viața mea de adult în care să iau singură toate deciziile și să nu dau explicații nimănui, să nu mai am de învățat. Pe atunci nu știam că viața este o lecție continuă, fiecare zi ne învață ceva chiar dacă nu conștientizăm acest lucru.
 5. Vârsta este doar un număr – sunt mândră de anii pe care îi am, de lecțiile învățate și de ridurile de pe tenul meu. Fac ceea ce pot pentru a avea grijă de el și pentru a îmbătrânii frumos, ridurile fac și ele parte din viața noastră. Suntem atât de bătrâni precum ne simțim, în interior putem păstra o parte din copilul de acum mulți ani și îl putem scoate la iveală ori de câte ori simțim nevoia.
 6. În viață trebuie să fac compromisuri – la job, în relațiile cu alții, în relațiile de cuplu. Depinde doar de noi cât și în ce măsură, însă pentru o viață echilibrată știu că nu întotdeauna eu sunt cea care are dreptate.
 7. Niciodată nu este prea târziu – pentru a mă apuca de sport, a-mi transforma pasiunea în business, pentru a o lua de la capăt. Este mai bine să îmi pară rău că am încercat și nu a funcționat ceva decât să trăiesc cu gândul cum ar fi fost dacă.
 8. Fiecare zi aduce cu sine o noutate, pozitivitatea este cheia – soarele nu iese zilnic și nici planurile noastre nu ies așa cum ne dorim, este bine să acceptăm ceea ce nu putem schimba și să schimbăm ceea ce putem.
 9. După furtună mereu iese soarele – o continuarea a ideii de mai sus, problemele sunt mereu prezente în viața noastră, sunt acolo chiar dacă uneori încercăm să le ignorăm de multe ori însă cel mai bine este să le înfruntăm și să le rezolvăm. Azi am greșit, totul a mers prost, mâine o iau de la capăt și o să fie mai bine.
 10. Calitate în loc de cantitate – în copilărie duceam lipsă de multe, odată cu înaintarea în vârstă, cu acumularea de bani am început să îmi cumpăr tot ceea ce îmi doream, să acumulez cât mai multe produse, haine să compensez lipsa din copilărie. În ultimii ani mi-am dat seama că este mai importantă calitatea decât cantitatea, este mai bine să am mai puțin dar să fie mai calitativ, mai rezistent mai frumos decât să am multe care se deteriorează repede sau nu arată atât de bine deoarece sunt ieftine. Nu spun că ieftin este rău și scump este bun, ci că calitatea este mai importantă decât cantitatea, atât la haine cât și la cosmetice.
 11. Gusturile se schimbă – îmi dau seama de acest lucru zilnic, dacă acum 1-2 ani îmi plăcea foarte mult o haină, un accesoriu azi nu mai este la fel. Cu fiecare zi mă descopăr mai bine, știu ce îmi place și aleg să investesc în produse care au o viață mai lungă, sunt mai calitative, le pot purta și accesoriza ușor în orice ținută și în orice perioadă din zi.
 12. Fetele Gilmore –  serialul adolescenței mele rămâne preferatul meu. Le urmăresc cu drag și acum după mulți mulți ani și multe multe reluări. Nu aș știi să vă spun de câte ori l-am văzut și revăzut însă le ador. Când am o zi proastă îmi sunt alături de fiecare dată.
 13. Să învăț din greșeli –  a greșii este ceva firesc, omenesc – mai greu este să recunoaștem acest lucru și să învățăm din ele, dar nu este imposibil.
 14. Socializarea – dacă până înainte de pandemie eram foarte introvertită și preferam confortul casei decât să ies des în oraș și să socializez acum acest lucru s-a schimbat complet, săptămânal aloc timp pentru socializarea, pentru a lega prietenii noi și pentru a avea grijă de cele vechi. Îmi place să ies în oraș cu prietenele, să descopăr locuri noi și să petrec timp alături de partener la o cină romantică.
 15. Expunere, viața înafara zonei de confort – fratele meu îmi spune de fiecare dată când vorbim că este important să îmi părăsesc bula mea de confort, că viața este frumoasă înafara ei, oportunitățile sunt acolo și așteaptă să fie descoperite. De când am început să fac acest lucru sunt mult mai mândră de mine și de ceea ce am realizat, chiar dacă ritmul meu este unul mai lent al altora contează rezultatul final și nu neapărat drumul până acolo.
 16. Îngrijirea de sine este cea mai importantă – ne dorim să avem grijă de părinți, de bunici și de cei din jur însă uităm că pentru a putea face acest lucru este important ca noi să fim sănătoși în primul rând.
 17. Rutina de îngrijire este esențială, demachierea este cheia unui ten frumos.
 18. Acceptarea lucrurilor asupra cărora nu am control.
 19. Economisește dar nu uita de micile bucurii – nu știm niciodată ce ne rezervă ziua de mâine de aceste este bine să economisim însă cred că este important și să ne răsfățăm, cu un produs pe care am pus ochii acum ceva timp, o haină în trend care se potrivește cu garderoba noastră sau o ieșire în oraș la un restaurant mai scump. Echilibrul este esențial.
 20. Citește, pătrunde în tărâmul ascuns al cărților.
 21. Sănătatea este pe primul loc – analize de rutină anuale.
 22. Timp petrecut cu familia – locuim în orașe diferite însă datorită internetului ne simțim aproape dar chiar și așa când avem ocazia petrecem timp împreună.
 23. Să fiu perseverentă – deși mai greu rezultatele mereu apar.
 24. Să fiu prezentă, să fiu mindful și să mă bucur de fiecare moment.
 25. Eat the cake, să mă răsfăț din când în când fără regrete.
 26. Să ies în oraș la masă singură, nu este o rușine să iei masa în oraș singură, să profiți de timp petrecut tu cu tine, cu gândurile tale.
 27. Succesul este cea mai bună răzbunare – să le demonstrez celor care nu credeau în mine că am reușit să ajung acolo unde mi-am dorit, chiar dacă drumul a fost unul mai lung sau mai anevoios. Să las faptele să vorbească în locul meu.
 28. Timp pentru răsfăț – în ultimii ani timpul este inamicul nostru, uneori 24 de ore nu sunt suficiente însă dacă știm să ne organizăm timpul le putem face pe toate. Indiferent cât sunt de ocupată sau de obosită acord timp pentru a-mi aplica o mască, a mă răsfăța cu ceva bun și de a merge la salon.
 29. Să iubesc mai mult –  pe mine, pe cei din jur, munca mea, activitatea mea din social media.
 30. Stilul personal – l-am dezvoltat pe parcursul anilor și încă mai am de muncit la el, să descopăr ce îmi place să port și cum mă simt cel mai bine. Să urmăresc trendurile dar să le adaptez stilului meu.
 31. Poze – deși sunt creator de conținut încă mă simt sfioasă în fața camerei, îmi este greu să pozez atunci când sunt în public dar cu fiecare poză învăț câte ceva despre mine, despre stilul meu și despre cum să mă simt mai bine în fața camerei. Este o lecție continuă.
 32. Fericirea vine din lucrurile mărunte.
 33. Hidratarea este esențială, apa este cea mai bună prietenă a mea, atât pentru sănătate cât și pentru ten.
 34. Fructele și legumele fac parte din meniul zilnic, de când mă știu mi-au plăcut ambele și nu îmi este greu să le consum zilnic mai ales știind cât sunt de importante pentru sănătate.
 35. Rujul roșu mă face să mă simt puternică pe când rujul nude este un loc sigur.

Acestea au fost cele 35 de lecții, desigur ele sunt mult mai multe acestea sunt doar câteva pe care le-am conștientizat de-a lungul anilor și după care mă ghidez și acum.

Aș vrea să știu dacă vreți să împărtășiți și voi care sunt lecțiile învățate? Ce vă ajută cel mai mult în lupta voastră zilnică?

Pe data viitoare XO XO

2 thoughts on “35 de lecții învățate până la 35 de ani

 1. Mihaela Curea spune:

  Cred că fiecare zi ne oferă o lecție și este ideal să deschidem ochii minții și să înțelegem lecția zilei.
  Am învățat în ultimii doi ani că împreună putem fi mai buni și că avem cu toții loc sub soare și am învățat că sunt mai puternică și mai rezistentă decât aș fi crezut lucru care mă bucură. Anul acesta este pentru mine despre învățare și despre proiecte noi care sunt minunate și care îmi dau emoții dar știu că este exact ce-mi doresc.

  1. Așa este, trebuie să fim mai deschiși și să înțelegem fiecare lecție primită de la viață. Unde’s mulți puterea crește, sunt de părere și eu că împreună putem face mai multe, fie are vine cu o idee și avem de învățat unii de la alții 🤗. Emoțiile sunt mereu binevenite, deși pe moment mă copleșesc atunci când sunt prezente este semn că fac ceva important pentru mine și am învățat să le accept și să le controlez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *