Cosmetică

Loțiunea tonică moft sau necesitate?

Loțiunea tonică este unul dintre cele mai controversate produse din rutina noastră de îngrijire.

Unii o consideră doar un moft, un produs în plus, bani cheltuiți degeaba pe când alții sunt de părere că este o necesitate pentru ten.

Eu fac parte din categoria persoanelor care o văd ca pe o necesitate, un produs benefic pentru ten care nu trebuie să lipsească din rutina noastră.

Dar, hai să vedem ce este mai exact loțiunea tonică.

  1. Loțiunea tonică este în general sub formă mai lichidă decât restul produselor pe care le aplicăm, dar există pe piață sub mai multe forme, despre asta discutăm puțin mai încolo
  2. Este un produs pe care îl aplicăm pe ten după procesul de demachiere dar înainte de cel de hidratare. Fiind un produs lichid îl aplicăm în funcție de consistență
  3. Rolul loțiunii tonice este să îndepărteze chiar și ultimele urme de machiaj și să pregătească tenul pentru hidratare
  4. În general loțiunile tonice conțin și alcool care uneori este benefic însă alteori poate provoca iritații, aici este bine să aveți grijă și să alegeți un produs care este bine tolerat de ten
  5. Există mai multe tipuri de loțiuni tonice pe care le alegem în funcție de nevoi:

a. loțiune tonică hidratantă

b. loțiune tonică matifiantă

c. loțiune tonică astringentă

d. loțiune tonică iluminatoare

e. loțiune tonică exfoliantă

f. loțiune tonică tonifiantă

Și lista continuă, dar acestea sunt printre cele mai cunoscute și căutate.

În funcție de nevoile tenului vostru este bine să alegeți o loțiune potrivită, pentru un ten sensibil recomand loțiunile tonice fără alcool care oferă hidratare sau luminozitate.

Loțiunile exfoliante sunt benefice tenului deoarece exfoliază blând fără al irita, însă atenție dacă este prima oară când folosiți un astfel de produs, deși pe ambalaj este trecut că se poate folosi zilnic, la început este bine să o folosiți o zi da, o zi nu.

Este bine să țineți cont și de ingredientele pe care le conține, așa cum știm cu cât ingredientul este la începutul listei cu atât este mai concentrat.

Eu de obicei folosesc seara o loțiune tonică exfoliantă sau iluminatoare și dimineața una hidratantă sau matifiantă.

Recunosc că de câteva luni am început să folosesc tot mai rar produse matifiante și am văzut rezultate bune pe tenul meu. Deși credeam că având ten gras acesta are nevoie de matifiere nu este mereu așa, cu cât folosesc mai multe produse care usucă și matifiază cu atât el o să produscă mai mult sebum, ceea ce este fix opusul a cea ce îmi doresc.

Nu este obligatoriu să aveți în trusă 2 loțiuni tonice diferite, puteți avea una și să o folosiți atât dimineața cât și seara.

Știu că loțiunea tonică este un produs de la care nu se văd mereu rezultate de la primele utilizări însă folosit pe termen lung rezultatele nu o să întârzie să apară.

Eu văd pe tenul meu că nu mai absoarbe la fel de bine produse de îngrijire și machiajul nu se mai așează la fel de bine atunci când sar peste acest pas.

Nu este necesar să cheltuiți mulți bani pentru un produs bun deoarece pe piață există multe produse la prețuri decente care fac o treabă foarte bună.

Printre preferatele mele sunt cele iluminatoare, hidratante și exfoliante. Cele exfoliante au în general în compoziție acid glicolic sau aha și au rolul de a îndepărta celulele moarte, netezește tenul, uniformizează nuanța, luptă cu excesul de sebum și reduce porii dilatați.

Pe scurt acestea au fost câteva dintre cele mai importante informații despre loțiunea tonică, sper să vă fie de folos și mai ales să introduceți în rutina voastră zilnică un astfel de produs.

Pe data viitoare XO XO

 

 

1 thoughts on “Loțiunea tonică moft sau necesitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *