Sfaturi

De ce ne este atât de greu să ne plasăm pe primul loc?

În ultima perioadă am văzut o tendință crescătoare atunci când vine vorba despre grija de sine, dar chiar și așa nu este suficient.

Ne dorim mereu să le fim alături celor dragi, prietenilor, copiilor, colegilor și ajungem să ne plasăm pe ultimul loc, ajungem să ne neglijăm.

Am fost și eu acolo, am fost și eu parte din cei care aveau impresia că este suficient să am grijă de cei din jur fără a avea grijă de mine și la un moment dat am clacat, am fost tristă, deprimată, moment în care mi-am dat seama că ceva nu este în regulă.

Mi-am dat seama că ”self care = self love”

Nu este nimic greșit să îi ajutăm pe cei apropiați însă pentru a a face asta prima oară trebuie să avem grijă de noi, de sănătatea noastră și de sufletul nostru.

Ați crede că este dificil însă răspunsul meu este NU, nu este. Ai nevoie doar de puțin exercițiu, la fel ca la orice în viață.

Pentru a scrie mai frumos ai nevoie de exercițiu, pentru o rețetă reușită ai nevoie de exercițiu, pentru un machiaj reușit ai nevoie de exercițiu, totul în viață constă în exercițiu.

Uneori nu ne place acest aspect însă așa cum spune și o zicală: exercițiul este mama învățăturii.

De-a lungul anilor mi-am dat seama că pentru a fi iubită de cei din jur trebuie prima oară să mă iubesc eu, pentru a-i ajuta pe cei din jur trebuie să fiu eu sănătoasă.

Pentru a putea face acest lucru mi-am creat un ritual, un obicei, o rutină:

 1. dimineața mă trezesc mai devreme decât ar trebui pentru a putea să îmi savurez cafeaua în liniște, să îmi planific ziua sau să mă uit la un episod dintr-un serial sau un video pe Youtube
 2. îmi aloc timp pentru rutina de îngrijire și machiaj în fiecare zi, nu îmi place să fiu pe fugă motiv pentru care mă trezesc mai repede și îmi aloc timp mai lung și între cliente la studio
 3. îmi place să ies în oraș cu prietenele, să mă deconectez de la probleme
 4. 1-2 ori pe săptămână îmi creez acasă o seară spa, îmi aplic o mască, mă relaxez, ascult muzica care îmi place
 5. seara după o zi lungă ne pregătim o cană de ceai, ne cuibărim pe canapea și urmărim un film, un serial, o emisiune și petrecem timp împreună. Poate ați spune că nu este suficient, atunci când ești cu cineva trebuie să îi acorzi timp doar acelei persoane, seara să povestiți și să petreceți timp de calitate. Sunt de acord însă pentru noi acesta este un ritual care ne unește, să facem împreună ceva ce ne face plăcere. Să ne uităm la un serial îmbrățișați sub o pătură cu o cană de ceai în mână
 6. mi-am făcut un obicei din a mă răsfăța și la salon 1 dată pe lună
 7. în timpul zilei dacă simt nevoia de o pauză de la tot, iau acea pauză, mă deconectez, ascult muzică, mă uit la Fetele Gilmore (serialul meu preferat care mă binedispune instant)
 8. merg în mod regulat sau anual la control medical chiar și fără să simt că este o anumită problemă, un control de rutină
 9. îmi aloc timp pentru activitățile care îmi fac plăcere
 10. merg la o plimbare atunci când îmi permite vremea sau petrec mai multe ore acasă singură, timp de calitate cu mine însămi, cu gândurile și tabieturile mele
 11. îmi fac programul astfel încât să dorm cât mai mult, să mă odihnesc, să îmi fac somnul de frumusețe

Pot părea câteva puncte neimportante însă credeți-mă că ajută foarte mult. Dacă suntem stresați, obosiți sau avem o problemă de sănătate nu le putem fi de ajutor celor dragi atunci când au nevoie de noi.

Dacă sunt stresată sau obosită de multe ori pierd controlul asupra a acea ce vorbesc și ajung să îmi pară rău, să îi repezesc pe cei care au nevoie de ajutorul meu deoarece nu am nervi sau starea necesară să le ofer un sfat, o vorbă bună.

Nu cred că sunt singura care la nervi sau la stres reacționez urât, răspund tăios, îmi pierd firea, desigur mă controlez însă, uneori nu am puterea de autocontrol.

Sunt curioasă voi cum aveți grijă de voi?

Pe ce loc vă plasați?

Am văzut că articolul cu titlul ”Și grasă și urâtă” postat săptămâna trecută, las aici link către el, a avut un mare succes motiv pentru care am decis să împărtășesc cu voi mai multe articole de ”suflet” cum le spun eu.

M-ar ajuta dacă ați comunica mai mult cu mine și mi-ați spune ce subiecte mai vreți să abordez înafară de makeup și skincare, care vor fi și ele prezente.

Îmi face plăcere să împărtășesc cu voi și altfel de aspecte din viața și experiența mea pe lângă cea de profesionist, de makeup artist și cosmeticiană.

Îmi doresc să vă cunosc mai bine, pe voi, cei care faceți parte din comunitatea mea și sunteți alături de mine.

Dar atât pentru azi, vă mulțumesc că sunteți aici și mă urmăriți chiar dacă din umbră, chiar dacă nu sunteți activi în comentarii știu că îmi sunteți alături ceea ce mă bucură și mă motivează să merg mai departe.

Mă impulsionează să caut informații, să mă documentez, să scriu și să aduc în fața voastră informații utile.

Pe data viitoare XO XO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *