Cosmetică

Totul despre demachierea tenului și produsele potrivite

”Un ten frumos începe cu o demachiere corectă”

Salutare dragelor, pentru că vreau să avem subiecte diverse aici pe blog azi lăsăm puțin deoparte ingredientele și discutăm despre unul dintre cei mai importanți pași din rutina zilnică, demachierea.

În adolescență nu înțelegeam importanța ei însă odată cu vârsta și mai ales cu crearea unei rutine am devenit obsedată de acest pas. Este esențial în rutina zilnică atât dimineața cât și seara.

Indiferent de tipul de ten trebuie să ne demachiem atât dimineața deoarece pe parcursul nopții transpirăm, poate am aplicat seara un produs tratament și înainte de a aplica rutina este important să avem tenul curat, seara cred că știți și voi că este obligatoriu să ne demachiem, să îndepărtăm toate produsele de machiaj și impuritățile acumulate pe timpul zilei.

Dacă sunteți adeptele unui machiaj rezistent vă recomand demachierea în 2 pași pentru a fi sigure că ați curățat bine pielea.

Chiar dacă ați stat toată ziua acasă seara trebuie să vă demachiați, vă rog nu omiteți acest pas important pentru un ten frumos.

Acum hai să vorbim puțin despre tipurile de produse pentru demachiere:

  • apă sau loțiune micelară
  • lapte sau cremă
  • unt sau ulei
  • balsam
  • gel sau spumă de curățare
  • șervețele
  • mănușă

Aceste produse le alegem de cele mai multe ori în funcție de tipul de ten:

  • ten uscat – recomand produse mai cremoase care să nu usuce prea tare tenul
  • ten normal sau mixt – poate folosi orice tip de produs
  • ten gras- recomand produse blânde care să nu irite tenul, să nu îl usuce în exces precum apa micelară, laptele, gelul sau spuma, balsamul, a se evita uleiul

Primele 5 tipuri le recomand cu încredere însă atenție să vă clătiți bine tenul după utilizarea lor.

Apa micelară chiar dacă este un produs pe bază de apă trebuie îndepărtat de pe ten cu apă călduță deoarece de multe ori micelele care rămân pe ten pot usca pielea sau pot provoca iritații. Dacă vă demachiați dimineața cu apă micelară și pe parcursul zilei observați că machiajul nu se așează bine, nu rezistă bine să știți că este din cauza micelelor din apă, de acea este bine să vă clătiți tenul după utilizare.

Seara dacă aveți un machiaj mai rezistent vă recomand să folosiți un balsam, unt sau ulei ca prim pas urmat de un gel de curățare pentru a îndepărta senzația de ulei de pe ten care rămâne de multe ori după folosire acestor produse.

Vă recomand să evitați șervețelele demachiante pe cât posibil, le păstrați doar pentru cazuri excepționale deoarece de multe ori nu demachiază suficient de bine și pot provoca diferite iritații.

Mănușa sau o bucată de material special creat pentru demachiere este un produs bun pe care îl puteți folosi singur dacă aveți un machiaj lejer sau nu sunteți machiate deloc sau puteți să o combinați cu gelul de curățare sau spuma.

Anul trecut am postat și pe Youtube un video pe acest subiect unde am menționat și câteva dintre produsele mele preferate, vă las clipul aici.

Sper să vă fie util acest articol și clipul de pe Youtube despre demachiere, dacă aveți întrebări sau nelămuriri aștept comentariile  voastre.

Pe data viitoare XO XO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *