Cosmetică

O pereche nereușită…

Salut, sper că ați avut un weekend frumos și ați reușit să vă odihniți. Eu am muncit puțin dar am și profitat de câteva ore de relaxare, iar azi, luni revin cu forțe proaspete.

Până acum am vorbit despre 2 dintre cele mai iubite ingrediente Vitamina C și niacinamide, care sunt beneficiile lor și cu ce ingrediente să le combinăm iar azi aș vrea să vorbim despre perechi care nu fac casă bună împreună.

Sunt ingrediente care în combinație cu altele au un efect mai bun asupra tenului nostru dar la fel sunt și combinații nereușite, combinații pe care este bine să nu le facem.

Hai să vedem care sunt câteva dintre cele mai nereușite perechi în materie de ingrediente pentru îngrijirea tenului.

  1. Vitamina C + AHA/BHA = mult prea agresive pentru piele, sensibilizează tenul
  2. Retinol + AHA/BHA = ambele variante ajută la exfolierea tenului, un duo ar fi prea abraziv pentru ten, usucă prea tare pielea
  3. AHA + BHA = se pot combina doar dacă sunt incluse în același produs
  4. Vitamina C + Apă = primul trebuie să fie stabil și se aplică pe tenul uscat
  5. Retinol + Vitamina C = produce iritație
  6. Vitamina C + Acid glicolic = exfoliere prea agresivă
  7. Retinol + Acid salicilic = cauzează iritații, inflamații și roșeață
  8. Acid salicilic + Benzoyl peroxid (BPO) = poate cauza iritații, uscăciune
  9. Vitamina C + Benzoyl peroxid (BPO) = BPO fiind un ingredient pentru tratarea acneei oxidează Vit C iar aceasta din urmă își pierde proprietățile
  10. Benzoyl peroxid (BPO) + AHA/BHA = provoacă iritație, uscăciune excesivă, exfoliere în exces

Dacă până acum ați combinat aceste ingrediente și ați observat că tenul nu arată prea bine motivul a fost că nu sunt potrivite pentru a fi folosite împreună. Le puteți folosi alternativ, unul azi, unul mâine, unul dimineață, unul seara dar nu deodată.

Desigur mai există și excepții când sunt incluse de exemplu într-o cremă, atunci este sigur a se folosi deoarece atunci când sunt combinate în procesul de producție se stabilizează și nu produc probleme tenului.

Nu uitați indiferent ce ingrediente folosiți în rutina zilnică SPF-ul este sfânt, folosiți-l zilnic indiferent de sezon.

Atât pentru azi, la fel cum o zic de fiecare dată, dacă aveți sugestii de articole, informații pe care vreți să le citiți aici aștept cu drag sugestiile voastre.

Săptămână ușoară, pe data viitoare XO XO

 

1 thoughts on “O pereche nereușită…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *