Sfaturi

Din dragoste pentru tenul meu! #AiGrijăDeTenulTău

Sunt tare curioasă câte dintre voi v-ați machiat în această perioadă de auto-izolare? Câte ați renunțat la rutina de îngrijire sau chiar ați uitat de demachiere și de îngrijirea tenului, atât dimineața, cât și seara?

Pentru mine nu au fost modificări mari în rutină, diferența a fost că am avut mai mult timp să mă răsfăț, să îmi aplic măști și m-am machiat rar; dar am observat că deși nu s-au schimbat atât de multe… tenul meu s-a schimbat puțin.

Așa cum deja sigur știi, atunci când ai o problemă internă, ești stresată sau ai perioade dificile… acest lucru se vede și pe tenul tău, cel puțin la mine sigur se vede, motiv pentru care în primele zile de auto-izolare am văzut schimbări și ale tenului, era mai uscat în anumite zone, mai tern dar și mai gras o combinație ciudată de factori care mi-au afectat tenul. 

După ce am început să îmi revin puțin și să îmi adaptez o nouă rutină de îngrijire la starea pe care o aveam atunci și la munca de acasă… acest lucru s-a observat și pe ten. 

Am început să folosesc, zilnic, măști, am revenit la rutina obișnuită, de dimineață și de seară, plus că am încercat să am o stare psihică mai bună, să văd și părțile bune în toată această situație.

Știm deja toate că tenul, indiferent de tipul lui, are nevoie de îngrijiri speciale pentru a putea fi în formă maximă și a ne mândri cu el. 

Măștile de față sunt foarte bune, chiar dacă pe moment sigur nu vei vedea rezultate spectaculoase pe termen mai lung, tenul va arăta mult mai bine, dar doar măștile nu sunt suficiente, trebuie să îi oferi hidratare și exfoliere. 

Multe din clientele mele îmi spun că machiajul nu le arată bine pe ten și că tenul lor se descuamează, este din cauza faptului că nu îl exfoliem periodic, iar celulele moarte se adună, porii devin mai evidenți și machiajul arată rău indiferent cât sunt de calitative produsele folosite. 

Exfolierea pielii este un pas extrem de important, dar, atenție, să alegi produse blânde care să nu agreseze tenul, eu folosesc săptămânal astfel de produse, unele sunt destinate pentru a fi utilizate 1-2 ori pe săptămână; dar sunt și produse pentru uz zilnic care își fac extrem de bine treaba, eu le alternez, cel mai mult îmi place cel de la Bioderma din gama Sebium, Gel Gommant, link-ul către el îl găsești aici.

Așadar, dacă încă nu ai în rutină astfel de produse, te îndemn să le adaugi, cât de curând, și cu un drum poți achiziționa și produse de exfoliere pentru corp.

La fel cum tu ai o rutină când vine vorba de mâncare, de dormit sau de mers la job, așa și tenul tău are nevoie de o rutină. 

Dacă la începutul perioadei de auto-izolare tenul nu arăta tocmai bine, pe parcurs și-a revenit și chiar am reușit – cu ajutorul produselor – să reduc din excesul de sebum, iar acum sunt foarte mulțumită de el. 

Am adăugat de aproximativ 1 lună un produs nou în rutina de îngrijire de dimineță care mă ajută să am un ten ”perfect” chiar și atunci când nu port machiaj, este vorba despre o cremă pe care eu o aplic ca și o bază de machiaj după ce mi-am terminat de aplicat produsele de îngrijire și care are un efect de netezire a pielii și îi oferă acel aspect de piele fină și catifelată. Este vorba despre un produs de la Eau Thermale Jonzac din gama Perfection, pe care o găsiți aici.

Înainte de a porni o rutină trebuie să știi exact ce tip de ten ai și să folosești produse speciale destinate lui.

Pașii pentru o rutină sunt foarte simpli – demachiere-exfoliere-tonifiere-hidratare, simplu nu?

Cu doar câteva minute, pe zi, petrecute în baie, poți avea un ten frumos; desigur la tot acest proces contribuie și un regim de viață sănătos și o hidratare internă corectă, așadar nu uita să bei și apă.

Eu o perioadă foarte foarte lungă de timp mi-am urât tenul, da, ai auzit bine! Îl uram și eram rușinată cu el, aveam multe, multe coșuri, pete și aveam impresia că toată lumea se uită doar la coșurile mele (poate o fi fost așa, dar acum știu și că uneori problema era și în capul meu). Am încercat cât de multe leacuri s-au putut (pe multe le-am aflat de la bătrâni) și tot ce aplicam era fără succes, până când am mers la dermatolog – care a descoperit care este cauza și mi-a prescris o rutină și produse speciale tenului meu, de atunci am păstrat în rutină un produs pe care îl folosesc cu religiozitate zilnic de mai bine de 15 ani, apa termală, am două branduri preferate când vine vorba despre acest produs Ivatherm și Bioderma, nu le-aș schimba pentru nimic în lume.  

Ce am învățat din toată experiența din adolescență cu acneea și ura de sine… este că trebuie să am grijă de pielea mea, nu este perfectă (nici acum, dar am descoperit produse care mă ajută foarte mult în lupta cu imperfecțiunile), dar nu îmi mai este rușine să ies din casă nemachiată, nu îmi este rușine să mă vadă membrii familiei sau persoana iubită fără machiaj… și îndrăznesc să vorbesc deschis despre problemele mele cu oricine și asta să le sfătuiesc și pe clientele mele.

Nu sunt specialist, nici dermatolog și nici cosmeticiană, dar, de-a lungul anilor, am învățat că trebuie să te accepți așa cum ești, să te iubești tu pe tine (înainte să aștepți iubire din partea celorlalți). Pentru ca pielea ta să arate frumos… trebuie să ai grijă de ea, la fel cum ai grijă de hainele tale și le prețuiești, așa cum ai grijă de cei dragi oferindu-le iubire și din timpul tău, așa trebuie să ai grijă și de tenul tău. 

Oferă-i timp, iubire și produse bune și de calitate… iar tenul tău te va recompensa.

Ce vreau să subliniez cu acest articol este că nimic în viață nu este ușor, orice lucru bun necesită timp; așa și tenul tău are nevoie de tine, are nevoie să îl prețuiești și să-l îngrijești, spune-i zilnic că îl iubești. 

Acesta este manifestul meu dedicat tenului, vreau și pe această cale să îi spun că îl iubesc și să îmi cer scuze pentru toți acei anii în care l-am urât și nu am avut grijă de el.

Care este manifestul tău dedicat tenului? Ce ai vrea să îi spui acum în acest moment, când citești acest articol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *