Spread the love

În articolul trecut ți-am povestit despre gândurile și zilele mele din auto-izolare, acum vreau să îți spun cum decurge o zi de-a mea, una bună – pentru că cele mai puțin bune sunt simple, pe canapea cu telefonul și telecomanda în mână muuulte ore.

Mă trezesc în jurul orei 8.30-9.00, în aproape fiecare zi, excepție fac diminețile de weekend, când profit în continuare să dorm mai mult.

Îmi pregătesc cafeaua și micul dejun, care diferă în funcție de cum mă simt și ce pofte am în momentul respectiv. De cele mai multe, ori aleg un chefir delicios cu fructe proaspete și fulgi de ovăz; brânză cottage și legume proaspete; omletă cu legume sau griș în lapte, care îmi amintește de copilărie. Oferta de mic dejun variază.

După acest răsfăț culinar, îmi savurez cafeaua, pe balcon, la soare – ca să absorb puțină vitamina D (dacă tot este vreme bună, profit și mă bronzez puțin). Îmi place să îmi savurez cafeaua liniștită, fără să mă grăbesc; sunt momentele de întâlnire cu mine însămi, cu gândurile și visurile mele.

Apoi urmează dușul și, după aceea, mă pregătesc să filmez; da, în caz că nu mă urmărești pe Instagram, am început să postez clipuri pe IGTV, am descoperit că îmi place foarte mult să filmez și mai ales să povestesc despre produse sau să fac machiaje colorate. Mi-am dat seama că îmi vine mai ușor să filmez decât să scriu, din simplul motiv că îmi place să vorbesc și în ultima perioadă sunt cam nevorbită; dar nu îți face griji, blogul acesta rămâne și voi posta în continuare. Este mai dificil când vine vorba despre editare, deoarece trebuie să recunosc că nu mă pricep deloc și trebuie să învăț să utilizez un program de editare, ușor de zis dar greu de făcut, dar…nu imposibil, am să îi dau eu de capăt până la urmă.

După ce filmez, fac și un set de poze ca să am material pentru Insta și după acea mă apuc de descărcat și ajustat pozele și filmările. De cele mai multe ori, nu îmi place ce am filmat și o iau de la capăt, tot în ziua acea sau în ziua următoare.

Făcând un scurt calcul, deja este după-masă și mă pun să pregătesc cina, pe parcursul zilei mă mai gândesc și la ce să gătesc, iar până vine timpul de executat știu ce este de făcut. De când stau acasă, am devenit o adevărată gospodină, gătesc zilnic, și chiar am învățat să fac și ciorbă. Recunosc că nu mă dau în vânt după gătit, dar cineva trebuie să facă și asta. Mulți ani, am fugit de gătit supă sau ciorbă – pentru că am avut niște experiențe culinare dezastruoase și mi-a fost frică să mai eșuez , dar cum nevoia te învață, am încercat și chiar mi-a ieșit. Sunt tare mândră de mine, cum ar zice mama sunt bună de măritat! 😀

Cina este servită și urmează o nouă sesiune relaxarea, tot pe balcon, apoi începe partea cea mai dificilă a zilei, ora de sport, sau mai bine zis sesiunea de sport pentru că nu durează chiar o oră. Nu mă dau în vânt după mișcare, dar din pricina faptului că stau atât de mult în casa și nu prea consum calorii, doar le mănânc, este necesar să le și ard, măcar o parte.

Ziua se încheie cu o cană de ceai și un film sau un serial pe Netlfix sau HBO GO, foarte palpitant, dar este o activitate care chiar îmi face plăcere. Îmi aduce aminte de zilele normale când așteptam weekendul ca să ne uităm la un film bun. Sunt zile când savurăm filmul în timp ce ne îngrijim tenul cu o mască, amândoi (atât eu, cât și iubitul meu fiind dependenți de ele)

De două ori pe săptămână, mergem ieșim să facem „piața” (în magazinele din apropiere), acestea sunt zilele mele preferate deoarece pot ieși din casă chiar și pentru 30 minute; avem magazinul la 2 minute și nu trebuie să mergem departe.

Zilele de shopping au devenit zile de sărbătoare, sunt un motiv de fericire, deși și înainte îmi plăcea să merg la cumpărături, doar că magazinele erau altele, pe atunci era o reală plăcere să merg la Sephora, Zara… să mă plimb prin mall, să savurez o cafea înainte de ședințele de cumpărături, acum mă plimb printre rafturile de la Kaufland și Mega Image… Ahhh, cum se schimbă vremurile… și savurez cafeaua acasă pe balcon, hai că nu este chiar așa rău.

Pe lângă toate acestea îmi aloc timp și pentru citit, cărți de dezvoltare personală, romane sau vizionat tutoriale pe Youtube, mă ajută să mă destind și să mai învăț câte ceva.

Toată partea bună la această izolare este faptul că m-am apucat de filmat, mi-a luat mai mult de 1 an și a fost nevoie de o pandemie ca să nu mai caut scuze și să mă apuc de treabă. Mereu găseam o scuză ca să nu filmez, lipsa de aparatură, de timp, de idei, de un loc al meu unde să filmez și lista este lungă, dar până la urmă m-am apucat și sunt bucuroasă, dacă vrei să filmez ceva anume aștept cu mare drag sugestiile tale, iar dacă încă nu mă urmărești pe Instagram sau Facebook te invit să o faci. Contul meu de Instagram este aici iar cel de Facebook aici.

Sunt curioasă cum arată o zi din auto-izolare pentru tine, dacă s-a schimbat viața ta și care sunt sursele tale de plăcere?

Hai să povestim puțin și să-i arătăm virusului că distanțarea socială duce la apropiere emoțională! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *