Beauty

Pigmentbio by Bioderma

Pigmentbio – așa cum îi spune și numele este o gamă de produse destinată tenului cu probleme hiperpigmentare. Indiferent de tipul de ten sau de vârstă petele pigmentare pot apărea din diferite cauze, soarele, problemele hormonale, poluarea, înaintarea în vârstă sau chiar acnea. Așa cum deja știm când avem o problemă acest lucru se vede și pe tenul nostru cu mici excepții, la mine orice problemă se vede pe piele.

Pe la început de an Bioderma a lansat o nouă gamă de produse Pigmentbio care a ajuns și la mine și care la prima vedere părea să nu fie potrivită tipului meu de piele. Am mici imperfecțiuni ale tenului și acneea dar nimic grav și până să primesc această gamă nu m-aș fi gândit să folosesc produse pentru pete, am folosit acizi și produse pentru exfoliere dar creme și ser nu.

Inițial m-am gândit să ofer produsele cadou cuiva care chiar să aibă probleme cu petele, dar am decis să mă documentez puțin înainte și să văd cum stă treaba.

Am intrat pe site-ul lor și am citit descrierea produselor și ce face fiecare dintre ele, găsiți aici toate produsele din această gamă.

Gama este compusă din 4 produse, o spumă de curățare, un ser concentrat, cremă de noapte și cremă de zi cu spf 50.

Prima oară am introdus în rutină spuma de curățare deoarece are și particule exfoliante care îndepărtează celulele moarte, plus că conține și AHA care ajută la netezirea tenului și oferă un efect imediat de strălucire. O folosesc doar seara după demachiere  pentru a pregăti tenul pentru hidratarea cu serul concentrat. Spuma poate fi folosită atât dimineața cât și seara depinde de preferințe și de asemenea se poate folosi ca o mască dacă aplici pe ten o cantitate mai mare de produs pentru 5 minute după care îndepărtezi produsul cu apă caldă. Eu până acum am folosit-o doar ca spumă și am observat că petele rămase de la acnee nu mai sunt atât de evidente și trec mai repede. Vreau să vă spun că acest produs în combinație cu serul concentrat mi-au schimbat complet pielea, acum este mult mult mai strălucitoare și porii nu mai sunt atât de mari și de vizibili, nici nu îmi vine să cred cât de bine arată tenul meu chiar și în zilele fără machiaj, care în ultima perioadă sunt tot mai dese. Să nu mai spun că și voi pe Instagram mă complimentați cât de bine arată tenul meu. Spuma curăță blând tenul fără să îl irite și eu am recomandat-o și persoanelor cu tenul sensibil și nu au avut probleme cu ea.

După ce folosesc spuma, aplic loțiune tonică și apă termală iar cât timp tenul este încă umed de la apă aplic serul concentrat cu Vitamina C, în primele câteva secunde după aplicare simt mici furnicături pe ten dar dispar foarte repede. Având o concentrație mare de Vitamina C și AHA plus BHA este normal să ”piște” puțin, dacă tenul vostru este mai sensibil puteți folosi produsul tot a 2-a zi până se obișnuiește. Se absoarbe foarte repede în piele, oferindu-i hidratare pentru 8 ore și luminozitate, la mine a avut un efect benefic și asupra porilor aceștia miscorându-se iar machiajul se aplică și arată mult mai bine pe ten. Am folosit serul cam 1 lună în fiecare seară și deja sunt la a 2-a sticluță, îmi place că vine cu pipetă și este ușor de dozat, fiind nevoie de 5 picături pentru tot tenul inclusiv pentru gât. Am observat îmbunătățiri ale tenului după primele utilizări în special fiind combinat și cu celelalte produse din gamă. Acest ser este ceva de vis, nici nu pot să cred că inițial mă gândeam să ofer altcuiva aceste produse. Din acest moment sigur va fi o parte stabilă a rutinei mele indiferent de situație așa cum este și serul Hydrabio, îi simt lipsa atunci când se termină și nu reușesc să îmi cumpăr altul la timp.  

Crema de noapte este și ea pe terminate fiind prezentă în rutină de ceva timp deja. Recunosc că până să primesc aceste produse, nu prea foloseam cremă de noapte, de obicei seara aplic produsele tratament și pentru exfoliere și preferam să le las să își facă treaba și să îmi hidratez tenul abia dimineața, el fiind gras nu are nevoie de o cantitate foarte mare de hidratare. Dar dacă tot am primit o cremă de noapte am zis să o folosesc și acum mă bucur că face parte din rutină, dimineța tenul fiind mai hidratat și mai luminos. Combinația aceasta de produse cu acizi mi-a ajutat tenul să fie mai strălucitor, și nu acea strălucire de la excesul de sebum, ci o strălucire sănătoasă plus că nu mai are acea textură , este mai neted și mai ferm, în plus conține un ingredient activ care stimulează producția de colagen pentru a îmbunătății elasticitatea pielii.

Ultimul produs este o cremă de zi cu spf 50 care a intrat în rutină doar de vreo 2-3 săptămâni deoarece până acum aveam un alt produs cu spf mai mic și nici nu am avut parte până acum de acea căldură și de soarele specific sezonului cald. Crema are o consistență mai lejeră decât cea de noapte ceea ce este și normal, intră foarte repede în piele și produsele de machiaj se aplică ușor peste. Nu lasă peliculă albă pe ten și dacă ai nevoie o poți reaplica pe parcursul zilei.

Acum că folosesc produsele de ceva timp și am văzut efect pozitiv asupra tenului meu mă bucur că am decis să le folosesc. Am observat în ultimul timp că sunt lansate pe piață tot mai multe produse care pot fi folosite de mai multe tipuri de ten, chiar dacă sunt destinate unui ten anume pot fi folosite cu succes de toată lumea. Așa este și cu aceste produse, pot fi folosite și de persoanele cu ten sensibil, ten gras, uscat sau matur și nu trebuie să ai probleme cu petele pentru a le folosi. Tenul meu deja știți că este extrem de gras dar de când folosesc aceste produse am observat că m-au ajutat și cu excesul de sebum, tenul nu mai lucește atât de tare și machiajul rezistă mai bine.

Bioderma este mereu prezentă în rutina mea de îngrijire fie că este vorba despre îngrijirea tenului sau a corpului și până acum nu am găsit un produs care să mă dezamăgească acesta fiind și motivul pentru care folosesc produsele lor în mod constant și le recomand mereu cu mare încredere.

Voi ce produs Bioderma aveți pe wishlist sau pe care îl recumpărați în mod repetat?

Până data viitoare vă urez o duminică plăcută și o săptămână excelentă XO XO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *