Cosmetică

Rutina noastră cea de toate zilele

Studiile arată că avem nevoie de 21 zile pentru a dezvolta un nou obicei, nu știu dacă este sau nu adevărat, ceea ce știu este că de când de naștem până devenim una cu țărâna avem o rutină, la început stabilită de alții mai apoi de noi.

Acum o să vă gândiți ce este cu această introducere care nu este deloc stilul meu, dar vă garantez că dacă continuați să citiți veți afla și răspunsul.

Când intru în contact cu o clientă pentru prima oară, una dintre primele întrebări este – care este rutina ta de îngrijire. Este întrebarea a cărui răspuns îmi oferă toate informațiile de care am nevoie pentru a afla de ce tenul clientei are anumite probleme sau arată foarte bine. O rutină bine stabilită cu produse bine alese = un ten frumos, luminos, îngrijit.

Așa cum am menționat și mai sus de când de naștem viața noastră se transformă într-o rutină, mâncăm apoi somn, apoi iar mâncare și iar somn sunt etapele care ne ajută să creștem și să ne dezvoltăm. Ulterior ajungem la vârsta la care mergem la grădiniță, apoi la școală și ulterior la job. Odată cu aceste etape fie că vrem ori nu vrem trebuie să avem o rutină, un program stabilit pe care îl urmăm în fiecare zi. Așa este și la școală, mers la ore apoi acasă, luat masa și gata pentru teme. La job la fel, știm zilnic că de la 8 la 16 sau alt interval orar depinde fiecare ce program are trebuie să stăm la muncă ca mai apoi să mergem acasă și să ne continuăm activitatea, să ne continuăm rutina. Fără această rutina viața noastră ar fi un haos și ne-ar fi greu să realizăm tot ce ne propunem.

Este la fel și atunci când ne creăm propria rutină de îngrijire, avem nevoie să știm ce anume avem de făcut, când și cât de des și mai ales ce produse trebuie să folosim.

Nu poți avea pretenția să ai un ten frumos dacă nu ai grijă de el, poate doar dacă mama natură a fost foarte darnică cu tine, altfel acest lucru nu se întâmplă dacă nu îți creezi o rutină și o trusă de produse must have.

La fel ca în orice activitate din viața noastră și rutina de îngrijire are anumiți pași pe care trebuie să îi urmăm zilnic de 2 ori pe zi.

Dimineața:

 • demachiere
 • loțiune tonică
 • apă termală
 • cremă de ochi
 • ser de față
 • cremă de față
 • spf
 • machiaj

Seara:

 • demachiere, în 2 pași dacă machiajul de peste zi a fost unul mai intens
 • opțional o mască dacă avem timp și starea necesară
 • loțiune tonică
 • apă termală
 • ser – opțional
 • cremă de față
 • la nevoie putem folosi anumite produse tratament pentru imperfecțiuni
 • pentru cei care folosiți ulei acesta trebuie să fie ultimul produs aplicat

Pe lângă acești pași 1 dată pe săptămână recomand și exfolierea tenului iar lunar o vizită la salon pentru un tratament personalizat.

Poate părea complicat însă credeți-mă că dacă urmați pașii zilnic la un moment dat totul o să devină mai ușor și timpul de executare mai scurt.

Ordinea aplicării produselor este și ea importantă de acea este bine să citiți cu atenție pașii de mai sus.

Nu zic că este sfârșitul lumii dacă se întâmplă să dormiți cu machiaj pe ten o dată însă este bine să nu devină o obișnuință.

De multe ori am auzit că dacă nu ne machiem nu trebuie să ne demachiem, nimic mai greșit, indiferent dacă stați toată ziua acasă fără pic de machiaj seara demachierea este obligatorie. La fel dacă se întâmplă să adormiți cu machiaj pe ten, dimineața este posibil să nu observați iritații sau probleme din această cauză însă dacă se întâmplă mai des atunci efectele nu vor întârzia să apară.

Știu că de multe ori nu ne ajung 24 de ore pe zi pentru a face tot ceea ce ne propunem însă este important să ne alocăm 10-15-20 minute pe zi pentru a avea grijă de tenul nostru.

Dacă seara credeți că o să fiți prea obosite pentru rutina de îngrijire, faceți-vă un obicei de a vă demachia atunci când ajungeți acasă și știți că nu mai este necesar să ieșiți în acea zi.

Nu este nimic mai plăcut după o zi lungă decât să te demachiezi și să îți simți tenul curat, cel puțin pentru mine este o reală satisfacție.

La început o să fie mai greu însă după câteva zile totul devine mai ușor nu uitați ce am scris în deschidere, avem nevoie de 21 zile pentru o nouă obișnuință, pentru unii poate o să fie mai puține zile pentru alții poate mai multe însă vă recomand să nu săriți niciodată peste rutina de îngrijire.

Acum în încheiere aș vrea să îmi spuneți voi de câte minute aveți nevoie zilnic pentru a vă completa rutina, v-ați cronometrat vreodată?

La mine depinde de zi și de cât machiaj am avut în acea zi, uneori în 5 minute sunt gata dar alteori durează 10-15 minute.

Pe data viitoare XO XO

 

Articole asemănătoare

2 thoughts on “Rutina noastră cea de toate zilele

 1. Imi aloc timp pentru rutina de îngrijire, nu m-am cronometrat, dar durează ceva timp.
  De obicei, îmi pornesc un video pe YouTube și mă relaxez îngrijindu-mă.
  Am o multime de produse și le aplic cu rigurozitate, constant, la timpul lor.

  1. Foarte bine, cred că deși uneori suntem pe grabă este bine să ne alocăm suficient timp pentru rutina de îngrijire și în acel timp ne putem uita la un video cum faci tu, putem asculta muzică sau putem savura o cană de ceai sau de cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *