Beauty

Rutina de îngrijire a părului

Sunt mândra posesoare a unei podoabe capilare cu personalitate. Părul meu are stilul lui unic și personal, nu ține cont de părerile mele și de stilul meu. Indiferent dacă este proaspăt spălat sau spălat cu 2 zile în urmă, nu reușesc să îl fac să stea așa cum VREAU eu.

După cum stiți, am părul gras la fel ca și tenul, nimic nou sub soare, motiv pentru care trebuie să îl spăl foarte des și să am grijă ce produse folosesc – deoarece unele produse chiar dacă mă ajută în privința îngrășării, mă încurcă cu mătreața.

De-a lungul timpului, am încercat diferite branduri de produse pentru păr gras, normal, uscat și cam tot ce se găsește pe piață, însă fără prea mare succes. Unele îmi provocau mătreață și mâncărimi și nu puteam să le mai folosesc, altele îmi făceau părul să pară ca o mătură sau imediat după folosire părul meu arăta exact ca înainte de spălare.

Anul trecut a apărut pe piață o nouă gamă de produse pentru păr gras, de la  L’Oreal Elseve, cu argilă extraordinară, și tot atunci a apărut și prima mască care se folosește înainte de spălarea părului și nu după. V-am mai povestit despre aceste produse într-un articol mai vechi pe care îl găsiți aici, însă pe lângă acestea am început să folosesc și alte produse.

Mă spăl pe păr la fiecare 2 zile, dacă ar fi după el ar vrea să fie spălat zilnic, însă nu îmi permite nici timpul și, sincer, nici nu am răbdarea necesară pentru această activitate… în fiecare zi.

Masca de păr o folosesc doar de 2 ori pe săptămână, iar balsamul de păr îl folosesc doar la varfuri și doar în acele zile în care nu folosesc masca. Prin toamnă, am observat că a început să îmi cadă părul, mai mult decât de obicei și am vrut să îi ofer puțin sprijin, dar fără să fiu nevoită să îmi schimb șamponul deoarece părul meu se înțelege bine cu el, cel puțin până acum. La una din vizitele mele dese la Farmec, am decis să încerc serul anticădere și de vreo 6 luni îl folosesc cu regularitate; am observat îmbunătățiri, chiar mai mult, a început să îmi apară pufuleț cum îi spun eu 😀

Pe lângă ser, în acest moment, folosesc și spuma pentru sebum control tot de la Farmec, aceasta mă ajută și cu aranjarea părului și cu excesul de sebum, părul nu se mai îngrașă atât de repede. Eu având firul de păr fin și cu personalitate, cu ajutorul spumei îmi aranjez mai ușor părul. În zilele în care nu folosesc balsamul de la  L’Oreal aleg un balsam leave-in de la Nivea. O gamă destul de recent apărută pe piață Hairmilk, destinată firului de păr fin cu 7 beneficii printre care strălucire, fortifiere și hidratare , îmi place că nu îmi lasă părul încărcat și nici nu se îngrașă mai repede.

 

 

Voi ce produse folosiți pentru păr? Ce sampon ați găsit mai potrivit pentru păr gras?

Am văzut că au apărut pe piață tot de la  L’Oreal șampoanele Low Shampoo fără spumă și fără sulfați sunt curiosă de efectul lor.

În articolul viitor am să vă vorbesc despre produsele pentru stilizare pe care le folosesc atunci când îmi aranjez părul în viața de zi cu zi 🙂

P.S am început să folosesc tot de la  L’Oreal din gama Arginine Resist balsamul de păr leave in Double Elixir, un produs cu beneficii importante pentru părul meu restructurează și hrănește firul de păr, ajută la descurcarea părului umed și oferă strălucire protejând în același timp părul împotriva căldurii emise de aparatele pentru stilizare. Nu pot spune că face parte din rutină având în vedere că îl folosesc doar de vreo 2 săptămânii și în acele zile în care nu folosesc balsamul de la Nivea însă îmi place mult de tot.

 

 

 

XOXO

Articole asemănătoare

0 thoughts on “Rutina de îngrijire a părului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *