Tu cum ai grijă de tenul tău? Cum îl răsfeți?
Știți deja cât de mult îmi plac produsele de machiaj, și cât îmi place să mă machiez; dar, în același timp, ador să am grijă de tenul meu, să îl răsfăț și să îl îngrijesc.
A trecut prin momente tare dificile, în adolescență, și de atunci am învățat cât este de importantă demachierea, hidratarea, exfolierea și îngrijirea lui. Fără o bază bună, nici un machiaj nu o să arate impecabil și nici noi nu o să ne simțim prea bine.
Sunt câțiva pași simpli pe care să îi urmăm și care de-a lungul timpului ne vor ajuta să avem mai multă încredere în noi. Da, eu în adolescență am avut probleme cu stima de sine, aveam impresia ca toată lumea se uita la coșurile mele și că ele sunt în centrul atenției, era ceva mai presus de mine, motiv pentru care nu ieșeam din casă nemachiată.
Având grijă de tenul meu și dezvăluindu-i frumusețea, am început și eu să am mai multă încredere în propria persoană și am ajuns în acel punct în care pot ieși din casă, nemachiată, fără nici un fel de problemă.
Eu am grijă de el și îl răsfăț, zilnic, dar după ultimele luni care au fost tumultoase, dificile (și pentru că purtatul măștii care îmi cauzează probleme în zona bărbiei) am simțit nevoia de un răsfăț mai special, un răsfăț la cosmetică.
Ultima dată, am fost la cosmetică înainte să mă mut la Cluj; mai exact înainte de 2005. Recunosc că pe atunci nu eram mare susținătoare a tratamentelor faciale, probabil și din prisma faptului că nu era aparatură atât de bună și nici tehnica folosită nu era una pe placul meu.
Am acceptat cu drag invitația celor de la Farmec, am spus DA, (dacă nu știți povestea lui DA, citiți articolul anterior, îl găsiți aici) să le vizitez Atelierul de Frumusețe, știți că sunt fană a produselor… dar până acum nu am fost niciodată la ei la ”salon”.
Au o locație tare drăguță, lângă magazinul de la „Blocul Spray” și lângă fabrică (de altfel, un loc cochet, liniștit și primitor). M-am simțit bine de când am pășit, lucru care pentru mine este esențial, am nevoie să mă simt confortabil într-un loc nou deoarece de acolo pornește după acea dorința de a-l mai vizita sau nu.
M-a întâmpinat o angajată drăguță și amabilă.
Știți, în perioada aceasta, când toți suntem agitați, stresați, crispați și nervoși din cauza situației și a nesiguranței… este important să găsești persoane în compania cărora să te poți relaxa și să scapi de stres, cel puțin pentru câteva momente.
Am mers și cu intenția de a filma câte ceva pentru voi, dar m-am simțit atât de bine încât am uitat și de telefon, m-am relaxat complet și am savurat acele câteva minute prețioase petrecute acolo.
Primul pas, și cel mai important, a fost demachierea, cu o spumă din gama Equilibrium (dacă nu mă înșel, cred că toate produsele au fost din acea gamă, fiind și gama destinată saloanelor).
Mi-a plăcut cum s-a simțit spuma pe piele și cât de fin a rămas tenul după curățare. După demachiere, a urmat o scurtă analiză a tenului, mi-a confirmat tipul de ten, care sunt problemele sale și ce anume să evit pentru viitor. Unele informații le știam deja, dar în același timp am aflat și altele noi. Am un început de cuperoză pe zona obrajilor, nu se vede foarte tare, încă, dar trebuie să am grijă pe viitor.
După acest pas, a urmat aplicarea unui exfoliant enzimatic, rolul său fiind de curățare, în profunzime, a tenului și se poate folosi pentru toate tipurile de ten.
Ei pun, la dispoziția clienților, mai multe tipuri de tratament; iar în funcție de nevoile tenului, îl pot recomanda pe cel mai potrivit (mie mi-a fost recomandată microdermoabraziunea, este fix tratamentul pe care îl voiam). Din cauza măștii, zona bărbiei este încărcată și plină de puncte negre și imperfecțiuni, cam toată fața care este acoperită de mască o simt încărcată, eu acasă nu reușesc să scap de aceste imperfecțiuni… doar cu produsele pe care le folosesc, acesta fiind și motivul pentru care am vrut sa îmi fac un tratament și pentru care l-am ales pe acesta.
Microdermoabraziunea este o metodă de curățare a tenului non-invazivă, cu capete de diamant, care constă într-o exfoliere blândă, care îndepărtează stratul de celule moarte și impurități.
A fost o senzație interesantă exfolierea cu acel aparat, simțeam ca și cum ar aspira impuritățile și se eliberează porii. Nu este deloc dureros, este de-a dreptul relaxant și constați cum se curăță tenul. Trebuie să recunosc că a fost partea care mi-a plăcut cel mai mult din tot procesul.
Cu ajutorul acestui aparat, porii sunt eliberați, tenul rămâne mai curat, fin (la atingere) și luminos, am observat că, a doua zi, pielea arăta foarte bine, deloc iritată sau roșiatică.
După procesul de exfoliere, a urmat partea de hidratare cu o masca lift și un masaj scurt, dar eficient (pentru ca tenul să absoarbă bine produsele).
Îmi făceam griji că poate este un tratament prea agresiv și după o să îmi simt tenul uscat, dar nu a fost deloc cazul, a arătat mai bine si mai hidratat.
Pe parcursul tratamentului, am avut diverse întrebări și am primit răspuns la fiecare dintre ele; este important, ca atunci când mergi la un specialist, să discuți despre ceea ce te îngrijorează și să întrebi despre orice, deoarece este cel mai în măsura să te ajute și să îți recomande produse, mai ales că în prealabil a făcut o analiză a tenului.
Acest tratament poate fi făcut de oricine, indiferent de tipul de ten, dar nu mai des de o dată pe lună sau combinat cu alte tratamente.
Eu mă gândesc să încep să mă răsfăț mai des și să merg cel puțin la 2 luni la tratament (și mai ales să le încerc și pe celelalte).
În ziua următoare, când am aplicat machiaj, am observat că produsele se așază mai bine, fondul de ten arăta mai OK pe ten și a rezistat și mai bine, nu am avut probleme cu porțiuni de piele uscată.
Știu că sunteți curioase și de prețuri; pot să vă spun că sunt decente, cuprinse între 60-170 lei (în funcție de tratamentul ales); mai puteți opta și pentru pensat sau epilat.
Atunci când merg într-un loc nou mă interesează foarte mult să fie și curat, analizez în detaliu și îmi formez o părere; vă pot spune că nu am nimic de obiectat la partea de curățenie (curat, dispun și de dezinfectant – că tot este necesar acum să îl folosim mai des).
Am un singur lucru să le reproșez la tratament, a durat prea puțin, aș fi vrut să petrec puțin mai mult timp pe la ei, eu fac parte din categoria femeilor cărora le place să petreacă timp la salonul de înfrumusețare iar anul acesta a fost dificil din acest punct de vedere.
Acest articol vine spre voi deoarece am primit câteva întrebări legate de salon/atelier: Cum este? Ce servicii oferă și ce părere am despre tratament?; de acea m-am gândit că este mai ușor să scriu aici și să aibă acces oricine are nevoie, să nu fie necesar să răspund la fiecare în parte.
Vă îndemn și pe voi să apelați, în funcție de posibilități, la astfel de tratamente și să nu neglijați îngrijirea tenului, chiar și acasă, produsele folosite de ei fiind disponibile și spre vânzare în magazinele proprii.
Sunt curioasă dacă voi mergeți la tratamente și care este forma voastră preferată de răsfăț? Poate mă inspir de la voi!
Până data viitoare, să aveți zile cu spor și cu multă auto-compasiune! 🙂 XO XO
Multumim frumos pentru articol! Si eu am avut si mai am probleme cu tenul din adolescenta! Acum de cand cu purtatul masti cosurile incep sa reapara!Si eu folosesc produsele Farmec si imi plac foarte mult!
Neața Nicoleta, cu mare drag, sper că ai aflat câteva informații interesante în articol. Din păcate multă lume are probleme din cauza măștilor și trebuie să acordăm o atenție mărită îngrijirii tenului în această perioadă. Produsele Farmec și Gerovital sunt foarte bune, calitate, la prețuri decente și mai ales cumpărându-le susținem producătorii locali și brandurile românești. Eu m-am îndrăgostit de produsele lor prin adolescență când cumpăram pudra de argilă să îmi fac propria mască de față acasă.
Da, au produse pentru îngrijirea tenului foarte bune ☺️