Sfaturi

Șapte pași simpli pentru o întâlnire reușită

Dacă tot este luna Februarie, luna iubirii, m-am gândit să fac un articol despre cum să ne pregătim pentru prima întâlnire. După cum știți, prima impresie este cea care contează cel mai mult sau aproape cel mai mult atunci când întâlnim pentru prima dată pe cineva. Unele sfaturi despre care discutăm azi se pot aplica și la o întâlnire de afaceri sau la orice întâlnire, nu doar la prima întâlnire cu un bărbat.

Atunci când ne pregătim pentru o primă întâlnire, este important să urmăm câțiva pași simpli pentru a nu ne panica pe ultima sută de metri – fără rost – și să ne pregătim din timp atât psihic cât și fizic.

Recunosc că eu am urmat toți acești pași atunci când m-am pregătit pentru o întâlnire și m-au ajutat foarte mult.

  1. Locația – este important să studiezi puțin locația, dacă până atunci nu ai mai fost acolo sau nu ști exact unde este. Dacă vă întâlniți direct la locul cu pricina acordăți un timp suficient pentru a ajunge acolo la ora stabilită, trebuie să fii atentă la trafic – dacă este intens la ora respectivă sau lejer, să îți alegi mijlocul de transport cu care mergi pentru a știi exact câte minute durează să ajungi. Din punctul meu de vedere este de prost gust să întârzii, mai ales la prima întâlnire (chiar dacă un mit spune că femeia trebuie să întârzie, nu cred că este valabil pentru femeia modernă). Partea cea mai importanta atunci când studiezi locația este să verifici dacă este un loc elegant sau unul mai casual pentru a te pregăti pentru următorul pas.
  2. Ținuta – în funcție de locație și de ora întâlnirii îți alegi mai apoi ținuta. Important este să o alegi cel puțin cu o seară înainte și să ții cont și de vreme, pentru a nu te lua pe nepregătite în ziua mult așteptată. Dacă nu ești sigură de cum vrei să te îmbraci sau cum va fi vremea, pregătește 2-3 ținute și în ziua cu pricina alegi așa cum simți (asta contează cel mai mult, să îți alegi o ținută în care să te simți bine).
  3. Părul – în funcție de tipul de păr pe care îl ai, uscat, normal sau gras (da, asta contează foarte mult) trebuie să te gândești cum vrei să îl coafezi. Dacă ai părul uscat și știi că în prima zi nu stă exact așa cum îți dorești, atunci spală-te cu o seară înainte; dacă din contră părul tău este gras și nu stă așa cum vrei tu, atunci este important să te speli în ziua întâlnirii. Dar cu câteva zile înainte, ținând cont și de hainele pe care le ai pregătite, ar fi indicat să faci o probă sau să te gândești cum vrei să îți aranjezi părul și cât timp durează acest pas. Dacă nu alegi ceva complicat ci preferi coafura ta obișnuită atunci acest pas este mai ușor.
  4. Machiajul – după ce ai aflat locația, ținuta și cum îți aranjezi părul… acum este timpul pentru machiaj. Îți sugerez să nu faci experimente în această zi, mai bine – dacă vrei să încerci ceva nou – să o faci cu o zi înainte, să vezi exact cum îți stă, dacă îți place și cât timp durează, pentru a nu fi presată de timp. În funcție de ora întâlnirii și de locație, îți va fi mai ușor să te decizi ce machiaj alegi. Dacă întâlnirea este ziua, sau cât încă este lumină, ar fi bine să alegi un machiaj mai subtil, nu foarte încărcat și eventual să alegi ca o pată de culoare rujul. În schimb, dacă întâlnirea este seara atunci poți opta pentru un machiaj mai intens deoarece în lumina mai palidă de la localuri se mai pierde din intensitatea machiajului.
  5. Aspectul fizic – atenție mare la unghii, să ai o manichiură curată și îngrijită indiferent dacă alegi să folosești lac de unghii sau nu. Epilarea, de asemenea, ocupă un loc important – în special dacă alegi să porți fustă sau rochie. Eu zic că este important să ții cont și de acest aspect, deoarece mintal te simți mai bine atunci când ești epilată (chiar dacă ești singura care știe că ai făcut acest lucru) chiar dacă alegi să porți pantaloni .
  6. Timpul – chiar dacă ai urmat acești pași și ți-ai alocat destul timp pentru pregătire, este bine să te pregătești din timp în caz că intervine ceva neașteptat, plus că mai pot interveni și emoțiile.
  7. Subiecte de discuție – de obicei la prima întâlnire nu știi exact cum vor decurge lucrurile și este bine să ai pregătite în minte niște subiecte de discuție, pentru cazul în care rămâneți în pană de idei și nu mai știți în ce direcție să duci dialogul. Atunci când mă văd cu cineva pentru prima oara studiez puțin pozele de pe social media, să văd cam ce interese are și sunt cât de cât pregătită atunci când vine momentul să ne vedem.

 

 

 

 

Iar acum că ai urmat cei șapte pași, nu-ți mai rămâne decât să ai o întâlnire în care să te bucuri cu adevărat de tine, de el și de posibila relație care poate înflorii. Succes

XO XO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *