Cosmetică

Importanța unei rutine de îngrijire a tenului atât acasă cât și la cosmetică

Înainte de a începe seria articolelor despre fiecare tratament în parte, vreau să povestim puțin despre importanța rutinei de îngrijire a tenului și de a merge periodic la cosmetică.

În adolescență, când mă luptam cu acneea, am fost de câteva ori la cosmetică, însă, din păcate, nu am nimerit la o persoană care să știe exact ce are de făcut cu un ten acneic sau în recomandarea de produse destinate acestui tip de ten.

Dacă stau bine să mă gândesc, de atunci, a început cumva pasiunea mea pentru produsele de îngrijire și cele de machiaj. Desigur, pe atunci nu aveam acces la atât de multe informații precum avem în prezent, însă chiar și așa am încercat diverse tratamente… unele cu rezultate, altele care, din păcate, au făcut mai mult rău decât bine.

Din dorința de a ajuta femeile să aibă grijă de tenul lor, am devenit makeup artist, creator de conținut (pentru că ador să testez produse) și cosmeticiană (deoarece îmi doresc să fac femeile fericite).

Toate știm cât este de importantă o rutină de îngrijire a tenului, care de cele mai multe ori necesită 10-15 minute din timpul nostru, însă puține sunt femeile care înțeleg cât de mult le poate ajuta o vizită la cosmetică. Dar la fel de important este și invers, degeaba mergi regulat la cosmetică și la tratamente faciale dacă acasă nu ai o rutină bine stabilită de care să te ții.

Un ten frumos necesită, de cele mai multe ori, produse bune și alese cu grijă, excepție fac persoanele care au un ten perfect de la mama natură. Din păcate, acasă nu avem acces la toată tehnologia care există pe piață și uneori nici nu ne permite bugetul sau spațiul să investim în aparate pentru tratamente faciale. Treaba cosmeticienei este să continue și să îmbunătățească rutina pe care deja o avem și mai ales să vă ajute cu sfaturi pentru a găsi produsele necesare pentru îngrijirea tenului.

Din confortul casei noastre, reușim să hidratăm tenul doar la suprafață, deoarece o hidratare mai intensă și mai în profunzime se poate face doar cu ajutorul aparatelor.

Ce este important de reținut e faptul că atunci când alegem să mergem la un salon de cosmetică trebuie să luăm în calcul câteva aspecte esențiale – curățenia încăperii și mai ales a produselor și aparaturii folosite, legătura care se formează cu persoana pe mâinile căreia alegem să ne încredințăm tenul și, mai ales, trebuie să fim deschiși și să comunicăm, să relatăm cu exactitate care este rutina de acasă și ce produse folosim.

Cred că deja știți că sunt unele produse care ajută tenul în lupta cu imperfecțiunile, însă tot acestea îl și sensibilizează, astfel că anumite proceduri sunt bine să fie evitate o perioadă de timp. De aceea, este foarte important ca discuția cu cosmeticiana să fie una sinceră, ea nu este acolo să vă judece, din contră interesul meu este să ajut clientele să aibă un ten frumos și mai ales sănătos.

Pentru a beneficia de cele mai bune rezultate sunt tratamente faciale care este bine să fie repetate la 2-3 săptămâni sau sunt altele care necesită o nouă vizită în fiecare lună. Totul depinde de voi, de tenul vostru și de rezultatele pe care doriți să le obțineți.

O legătură între mine și persoana la care merg pentru anumite servicii este esențială, astfel că vă recomand vă alegeți cu grijă cosmeticiana.

De multe ori, tindem să spunem că este scump să apelăm la un tratament facial profesional, însă în același timp trebuie să ne gândim la rezultatele pe termen lung pe care le putem obține cu ajutorul acestor tratamente.

Eu, spre exemplu, am făcut un abonament special pentru tratamentele faciale, astfel că după 4 ședințe a 5-a este gratuită. De asemenea, fiecare tratament se poate personaliza în funcție de nevoile clientei, respectiv ale fiecărui tip de ten.

În articolele viitoare, am să vă povestesc cum decurge o ședință de tratament facial și mai ales ce beneficiu au aceste tratamente asupra tenului.

Până data viitoare, vă doresc o zi frumoasă și vreau să vă reamintesc că sunt aici pentru orice întrebări sau nelămuriri!

XO XO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *