Makeup

De ce am ales meseria de Make-up Artist!

De ce am inceput sa ma machiez? De ce am devenit make-up artist? Sunt intrebari care imi trec prin minte uneori. Asa cum va spuneam intr-un articol trecut, toata viata m-am confruntat cu acnee, lucru care a fost foarte greu de indurat pentru mine, imi era dificil sa vad in jurul meu fete si persoane cu un ten impecabil. Am suferit ani intregi din acest motiv, deoarece orice leac sau tratament as fi incercat nu dadea roade, imi era greu sa ma uit in oglinda.

Mama imi spunea mereu ca va veni o perioada in care vor disparea, insa din pacate nu am reusit sa scap de ele in totalitate, dar am invatat sa le accept si sa traiesc cu ele, ele sunt parte din mine si din personalitatea mea. In perioada tineretii primul lucru cand ajungeam acasa de la scoala, era sa ma machiez, era o placere pentru mine  la fel cum este si acum. Recunosc ca am inceput sa ma machiez din dorinta de a scapa de cosuri, cu machiaj ma simteam mai bine, mai frumoasa, mai puternica. Desi cosurile erau la fel de vizibile, cand purtam machiaj parca eram o alta persoana, eram mai sigura pe mine, mai increzatoare, e la fel ca si atunci cand te imbraci cu haine noi si frumoase si ai impresia ca poti cuceri lumea. Acum ma simt mai confortabil sa ies din casa fara machiaj, dar in perioada liceului era un chin pentru mine, in momentul in care ne-au lasat sa mergem la scoala fardate nu au mai existat alte persoane inafara familiei mele care sa ma vada fara machiaj. A fost un fel de terapie pentru mine, un refugiu, o cale de a trece mai usor peste ani. Am invatat ca nimeni nu este perfect, fiecare avem defectele si nemultumitile noastre fata de noi insine, fiecare trecem prin perioade grele.

Machiajul este o arma care ma ajuta sa ma simt puternica si mai frumoasa, sa nu intelegeti gresit, toate suntem frumoase cu sau fara machiaj. Insa, cu ajutorul acestuia ne putem evidentia trasaturile si diminua unele defecte. Acesta este si motivul pentru care am decis sa devin make-up artist, vreau sa le fac pe femei mai frumoase, mai puternice si mai sigure de ele. De exemplu cand port ruj rosu, am impresia ca pot trece peste toate problemele mai usor, pot infrunta balaurii, pot sa demonstrez lumii ca nu sunt atat de vulnerabila.

Dragele mele cu sau fara machiaj suntem niste femei puternice care avem de invatat ca putem trece peste probleme si ne putem infrunta demonii!

12963543_1539868399641098_8913019059687924296_n

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *