Makeup

Puterea machiajului si succesul inteligentei feminine!

A avut dreptate indrumatoarea mea, Mirela Vescan, cand a zis ca de acum inainte o sa te uiti altfel la un film si la oamenii pe care ii intalnesti, deoarece vei analiza machiajul si trucurile folosite.

Asa se intampla si cu mine acum, de fiecare data cand ies in oras indiferent ca merg la cumparaturi, la plimbare sau la un eveniment – tind sa observ fiecare persoana, sa vad ce machiaj poarta, ce nuante a ales si cum isi ascund imperfectiunile sau isi scot in evidenta frumusetea naturala. A devenit deja un obicei sa analizez femeile pe care le intalnesc chiar si atunci cand nu imi dau seama ca fac acest lucru 😀

Ce am observat in special la femeile de succes, aici ma refer la cele care au o anumita pozitie sociala si un job care presupune contactul cu oamenii este faptul ca nu se machiaza.

Dupa cum stiti la inceputul lunii Iunie am fost prezenta la conferinta Umbrele Intimitatii si am avut sansa sa o machiez pe renumita Esther Perel, psihoterapeut de cuplu cu practica in New York. Desigur la fel ca la orice clienta inainte de a incepe machiajul am intrebat-o ce anume doreste si cum se machiaza ea in viata de zi cu zi si surpiza raspunsul ei a fost – „Nu ma machiez”. Am ramas putin surprinsa deoarece este o femeie care sustine o multime de cursuri, Ted Talk-uri si participa la diferite evenimente. A spus ca este atat de ocupata cu viata si cu persoanele din jur, incat nu are timp sa se machieze in viata de zi cu zi.

Acest lucru m-a pus pe ganduri oare aceste femei chiar nu au timp sa se machieze sau le este frica ca vor fi percepute altfel de catre cei din jur? Din punctul meu de vedere indiferent cat esti de ocupat este important ca zilnic sa iti rezervi macar 30 minute pentru tine si pentru tenul tau. Este important sa iti ingrijesti tenul indiferent de sezon.

Poate ca fiind femei de succes le este frica sa greseasca sau sa nu fie luate in ridicol. Unele sunt de parere ca daca se vor machia nu vor mai fi luate in serios, dupa cum stim la noi mentalitatea este ca daca esti frumoasa esti si proasta.

Oare acest lucru le impiedica cu adevarat pe aceste femei sa se machieze si sa se ingrijeasca sau chiar nu au timp?

Voi ce parere aveti?

 

P.S Foto credit Cosmin Tuduran – Facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *