Sfaturi

Prima zi de scoala!

Odata cu venirea toamnei este si acea perioada in care ne pregatim pentru inceperea scolii. Pentru unii este un motiv de bucurie, deoarece se revad cu prietenii si colegii, insa pentru altii mai introvertiti este un moment mai dificil. De asemenea, inceperea scolii este un moment foarte important si pentru parinti.

Nu mai tin minte cum a fost pentru mine prima zi de scoala, insa cu siguranta nu a fost un motiv de bucurie, deoarece eram si sunt in continuare introvertita si mai „rusinoasa”. Desi gradinita a fost o perioada foarte frumoasa pentru mine, odata cu inceperea scolii ceva s-a schimbat, am devenit mai retrasa si mai retinuta. Perioada din scoala generala, clasele I – VIII, a fost putin mai grea. Fiind o persoana retrasa si introvertita, nu reuseam sa imi fac atat de usor prieteni si nici nu socializam prea mult cu colegii. Perioada liceului a fost una mai buna pentru mine, am devenit putin mai sociabila si am inceput sa am mai multi prieteni, sa socializez cu colegii si chiar sa ne facem program dupa scoala.

La fel de greu este si pentru cei care incep liceul deoarece incep un nou an scolar alaturi de colegi noi, de profesori noi si intr-o scoala necunoscuta. Pentru mine ca fata a fost dificil in prima zi de scoala deoarece nu stiam cat de stricta este scoala, ce imbracaminte este permisa si daca era permis machiajul (aici ma refer la perioada liceului). Avand in vedere ca in acea perioada deja nu mai era obligatorie uniforma, imbracamintea era o problema, la fel cum este si azi, aceeasi intrebare in fiecare zi: azi cu ce ma imbrac? In acea perioada imi alegeam in minte hainele pentru a doua zi si dimineata doar le adaptam in functie de vreme si de starea de spirit. Si acum sunt la fel, nu imi place sa imi pregatesc hainele de seara, insa atunci cand stiu ca ma asteapta o zi mai dificila le aleg in minte si le stilizez urmand ca a doua zi sa le imbrac.

dscn1514

In cazul in care incepeti si voi scoala maine si sunteti la liceu, din punctul meu de vedere machiajul trebuie sa fie unul foarte light si luminos, nu e nevoie sa va incarcati tenul inutil – deoarece inca sunteti tinere si trebuie sa va evidentiati trasaturile. Un machiaj potrivit pentru prima zi de scoala, indiferent ca vorbim de mame, cat si de fete, trebuie sa contina: un fond de ten cu o acoperire mica spre medie sau daca sunteti ca mine o pudra pentru uniformizarea tenului, putin blush si pudra de contur, stilizarea sprancenelor cu putin fard sau un creion pentru un aspect mai natural, un fard de ochi intr-o nuanta neutra, putina mascara si un ruj.

Important este sa ne axam pe un look fresh si natural pentru a ne simti bine cu el. Fiind la scoala trebuie sa ne preocupam sa socializam si sa ne facem prieteni noi, nu sa ne verificam la fiecare ora machiajul, daca nu cumva sa se fi sters sau daca mai avem ruj.

Intr-un articol viitor vreau sa va arat machiajul pe care l-as purta eu in prima zi de facultate. Facultatea este perioada din viata in care incepem sa fim din ce in ce mai preocupate de aspectul fizic, de machiaj si de imbracaminte fara sa fie nevoie sa tinem cont de regulile impuse.

Cum a fost pentru voi prima zi de scoala? Ati facut parte din grupa celor care abia asteptau sa inceapa scoala sau dintre cei care erau inspaimantati de ea si de noua perioada din viata lor?

Daca e cineva de aici care incepe scoala sau care are copii la scoala, va doresc un an cat mai usor si mai productiv!

XO XO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *