Sfaturi

Idei de cadouri pentru Crăciun

Suntem deja la mijloc de decembrie și încet, încet ne cuprinde candoarea sărbătorilor. Unii mai entuziasmați decât ceilalți, unii cu brad gata împodobit și alții care nici nu vor să se gândească încă toate acestea.

Eu am făcut mereu parte din categoria celor care abia așteptă luna decembrie și sărbătorile în general. Decembrie este luna în care m-am născut și în același timp o perioadă care pentru mine este magică, orașul prinde culoare, strălucește mai frumos ca oricând, magazinele sunt pline cu cadouri frumos ambalate care îți fac cu ochiul, și oamenii sunt mai veseli și mai prietenoși.

Recunosc că îmi place decembrie și pentru că primesc daruri, însă la fel de mult îmi place și să ofer cadouri. Nu îmi place să las acest obiectiv pe ultima sută de metri și cum începe sezonul încep și eu să mă pregătesc – sufletește și mental – pentru goana după cadouri.

Mereu aleg cadouri cu gândul la persoana care le va primii, ce îi place, stilul pe care îl adoptă, pasiunile și modul de viață pe care îl are, nu îmi place să ofer cadouri la întâmplare. Cea mai mare problemă o întâmpin atunci când vine vorba de bărbați. Ei sunt cei care se plâng adesea de cât este de complicat să cumpere cadouri  pentru femei însă nu este nici pe departe atât de complicat sau de dificil pe cât este în cazul lor, cel puțin pentru mine. 

Azi m-am gândit să vă propun câteva idei de cadouri atât pentru femei cât și pentru bărbați, poate vă inspiră și vă ajută în alegerile voastre. 

Unele produse sunt cumpărate de mine pentru mine, unele cadouri pentru cei dragi, altele sunt doar pe listă și urmează să fie achiziționate.

Am decis să diversific puțin, le-am împărțit pe mai multe categorii de produse și vă las link-uri la cât mai multe pentru a le găsi mai ușor.

Beauty addict – pentru prietenele care sunt și ele împătimite ale produselor de machiaj găsiți seturi super mișto, la preț bun, la Sephora sau Douglas ; sunt gata ambalate și nici nu mai este nevoie să vă bateți voi capul cu împachetatul lor. Au mini crackers-i, care pot fi o idee bună și pentru secret Santa, știu că se practică și este o oportunitate bună ca persoana să încerce mai multe produse.

Skincare junkie – chiar daca nu ai în gașcă pe nimeni obsedată de machiaj să spunem, sigur ai pe cineva care acordă o atenție sporită produselor pentru îngrijirea pielii. Pentru acestă idee de cadou… îți vin în ajutor cei de la L’Occitane sau Kiehls. Poți achiziționa unul din pachetele cadou gata pregătite, poți alcătui tu un pachet cu câteva produse travel size -dacă nu știi sigur ce produs s-ar potrivi mai bine persoanei – sau poți cumpăra un calendar de advent. O să tindeți să spuneți că, calendarul de advent nu este potrivit deoarece se folosește de la începutul lunii nu doar din ziua de Crăciun, însă eu sunt de părere că este o bucurie mare să descoperi că. în loc de un cadou te poți bucura de 24 de cadouri și poți testa mai multe produse.

Book-aholic – observ cu mare plăcere că lumea a început, din nou, să ofere cadou câte o carte. Zilele trecute am fost pe la mall și la librărie era extrem de aglomerat, demult nu am mai văzut atâta lume într-un loc în care se vând cărți. Cred că acum câțiva ani era jenant să oferi cadou o carte, cel puțin aceasta era percepția unora, dar este total greșit. Deși suntem în secolul XXI când toată lumea are acces la internet și electronice de ultimă generație, tot este mai plăcut să ai fizic în mână o carte, să o simti și să rasfoiești paginile seara înainte de culcare sau pe drum spre munca. În ziua de azi este foarte ușor să găsești cadoul potrivit chiar și atunci când nu ai timpul necesar să mergi la librării sau să cutreieri magazinele. Există magazine online cam pentru orice, câteva click-uri și cadourile tale ajung la ușa ta, gata împachetate și pregătite pentru a fi puse sub brad, pentru mai multe cărți puteti accesa Pagina de Psihologie . Pentru acele persoane care își doresc mereu să fie organizate și pregătite la timp pentru toate ședintele, o agendă este cea mai bună opțiune, găsiți modele drăguțe și ușor de personalizat la Cristina

Fashion lover – oricăreia dintre noi îi place să primească cadou ceva de îmbrăcat, cel puțin eu așa sunt. Dacă știi măsurile persoanei atunci nu ar trebui să ai nici un fel de problemă, însă dacă nu ești sigură poți oricând să îi cumperi o eșarfă drăguță, un set de mânuși și căciulă, o curea cu detalii frumoase sau niște șosete colorate oricine are nevoie de aceste lucruri. Toate magazinele oferă șansa de a returna produsele pe baza bonului în decurs de 30 zile, acum de sărbători perioada a crescut la 60 zile,în felul acesta ești asigurată. Dacă nu îi place poate oricând să își aleagă altceva.

Accesorii/Bijuterii – dacă nu ești genul care să te încumeți la fashion sau beauty, sigur îți este la îndemână să cumperi drept cadou accesorii, fie că vorbim despre o pereche de cercei, o brățară, un pandantiv nu trebuie să fie neaparat din materiale prețioase. Am văzut modele foarte drăguțe la Zara, Meli Melo sau Parfois. Sunt ușor de accesorizat și toate femeile poartă cel puțin cercei. Dacă știi că persoanei căreia îi cumperi cadou îi plac ceasurile atunci poți să îi cumperi și o cutie în care să le păstreze, eu i-am cumpărat într-un an, iubitului meu, și a fost fericit deoarece sunt organizate și la vedere, fără să se depună praf pe ele sau să se deterioreze.

Gift card – dacă nu vrei să dai greș în alegerea cadoului și nu știi exact ce să cumperi, o altă variantă, propusă de mine, sunt gift card-urile. Acele carduri pe care le cumperi și le încarci cu o anumită sumă de bani, iar persoana care primește cadou poate să își aleagă singură cadoul. Este o variantă mai modernă și mai de bun gust decât banii în plic. Poate fi un gift card la coafor sau cosmetică, cei de la Getts de exemplu au astfel de carduri și persoana poate beneficia de orice serviciu al lor pe parcursul unei anumite perioade. Eu zic că este o idee bună de cadouri și pentru bărbați.

Gadget – în funcție și de bugetul tău și de pasiunile persoanei poți să îi cumperi și un gadget, un smartwatch – dacă este pasionat de ele, o cameră foto sau video, jocuri, accesorii pentru consola, sau un set de căști mișto.

Acestea au fost câteva din ideile mele pentru cadourile de Crăciun, indiferent pentru cine trebuie să cumperi cadou persoanei iubite, prietenului, colegei de la muncă sau părinților sigur găsești ceva pentru fiecare prin aceste categorii. 

Din fericire piața este plină de cadouri trebuie doar să știi ce să alegi din multitudinea de oferte.

Și nu uitați, cel mai frumos cadou nu este acela care este mai scump, mai strălucitor sau mai extravagant… este acel cadou care vine din inimă.

XOXO Seară plăcută 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *