Sfaturi

Pregătiri pentru sezonul cald

Vara bate la ușă. Gradele urcă încet în termometre iar soarele este tot mai prezent pe cer.

Este o reală plăcere să petrecem timp pe afară și să putem renunța la straturile de haine și ghetele groase.

Odată cu aceste schimbări ale pieselor vestimentare și ale gradelor sunt sigură că ai observat schimbări pe tenul tău.

De-a lungul timpului am mai discutat aici despre cum să ne pregătim tenul pentru sezonul cald sau cel rece însă azi vreau să îți mai reamintesc care sunt pașii de urmat sau mai bine zis ce modificări să facem pentru o piele frumoasă.

De câteva săptămâni una din problemele majore cu care se confruntă clientele mele este o piele uscată. Schimbările de sezon se simt și pe tenul nostru și trebuie să îi acordăm mai multă atenție.

  1. Prima și cea mai importantă schimbare pe care să o faci în rutina ta zilnică este să aplici zilnic SPF. Eu recomand să fie folosit în fiecare zi a anului dar dacă iarna mai putem uita de el câteva zile odată cu venirea verii este un produs must have. Este unul dintre cele mai bune produse anti age pe care le putem folosi pentru a avea un ten frumos și mai ales luminos.
  2. Schimbăm produsele mai grase cu unele mai lejere și cu o consistență mai lichidă. Fondul de ten cedează locul bb sau cc-cream-ului care au o acoperire mai lejeră dar sunt si waterproof. În zilele foarte călduroase de multe ori aleg să folosesc doar puțin anticearcăn pe zonele cu probleme pe care îl setez cu un strat fin de pudră pentru a nu încărca inutil tenul.
  3. Hidratarea este un proces esențial atât pentru organismul nostru dar și pentru ten. Dacă pentru o hidratare internă apa este suficientă când vorbim despre piele aici munca este mai complexă. Poți apela la anumite tratamente cosmetice precum oxigenul hiperbaric, ultrasunete sau radiofrecvență dar ne vin în ajutor și măștile pe care le putem aplică și acasă. Pe lângă produse îți recomand să ai în geantă dar și în frigider un flacon de apă termală care ajută la hidratare dar și la calmarea pielii.
  4. Accesorii pentru păr, pălăriile sau alte accesorii pentru păr ne devin indispensabile deoarece ne protejează pielea de razele nocive ale soarelui. În cazul acesta îți recomand să găsești o pălărie de paie sau una dintr-un material mai subțire. Pe lângă pălărie o pereche de ochelari sunt bineveniți.

Acestea sunt doar câteva dintre recomandările mele pentru sezonul care ne așteaptă și sper să îți fie de folos.

În săptămânile ce urmează vreau să îți povestesc și despre produsele cu SPF pe care le recomand dar și despre cum putem combina produsele sau mai bine zis ingredientele între ele pentru a obține beneficii maxime.

Până atunci să ai un weekend minunat și zile cu soare XO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *