Beauty

Multi-masking … trend-ul folosit de toți make-up artiștii renumiți ai lumii

Când eram mai tânără, îmi plăcea la nebunie să folosesc mască cu argilă, cumpăram plicuri de la Farmec și acasă îmi preparam singură propria mască, și acum o mai folosesc, îmi aduce aminte de mine, de sinele meu adolescentin. Pe atunci nu îmi permiteam să cheltui bani pe măști de față și nici nu aveam acces la atât de multă informație cum am în prezent. Combinam pudra de argilă cu apă sau cu sucul de la o lămâie și o aplicam pe toată fața. Și uite așa am învățat pe propria piele că uneori când vrei să tratezi o problemă poți agrava o alta. Eu pe atunci intenționam să tratez acneea și știam că argila este potrivită pentru a scăpa de ea. Într-o mică măsură am și reușit acest lucru, însă în același timp am agravat anumite părți mai uscate ale tenului. 

După această mică călătorie în trecut, să revenim la momentul prezent și vreau să povestim puțin despre cum putem – cu ajutorul măștilor – să avem grijă de tenul nostru, și să îi oferim îngrijirea necesară prin multi-masking.

OK! Acum poate te întrebi – Ce este acest multi-masking? 

Este un trend destul de nou apărut, în urmă cu vreo 3 – 4 ani ( eu prin 2015 am auzit prima oară de el) doar că nu este atât de răspândit , și care se referă la aplicarea mai multor măști în același timp, în zone diferite și în funcție de problemele cu care se confruntă tenul tău. Trendul se bucură de multă popularitate printre make-up artiști și persoanele foarte ocupate. Make-up artiștii au și ei perioade foarte aglomerate – în care nu au timpul necesar să aibă grijă de ei – și atunci recurg la această metodă de succes. Am auzit de acest trend și de la renumita Lisa Eldridge, deci este pe bune 😀

Timpul este foarte prețios și uneori nu vrei să îl petreci zilnic aplicând diferite măști pentru ten – când poți aplica mai multe în același timp. Prin multi-masking poți trata în același timp mai multe probleme ale tenului, fapt ce ajută la echilibrarea pielii și la o aplicare mai ușoară a machiajului. Zona T are exces de sebum, zona ochilor este deshidratată, buzele sunt uscate, obrajii țipă după ajutor deoarece sunt foarte uscați iar nasul are nevoie de o curățarea punctelor negre. 

Ca să tratezi aceste zone, în același timp, poți folosi măști diferite pentru fiecare zonă. Important este să știi exact ce tip de ten ai și care sunt nevoile lui, iar după acea poți trece la treabă. Unele măști le poți folosi ocazional, iar altele mai blânde chiar zilnic -dacă ai timp pentru asta. 

Prin această metodă de aplicare a măștilor știi sigur că îi oferi tenului îngrijirea de care are nevoie, fără să agravezi anumite zone sau să hidratezi în exces alte zone. 

Ți se poate părea mai greu, la început, să folosești mai multe măști în același timp – dar când ai să vezi rezultatele sigur vei fi foarte bucuroasă, plus că economisești timp pe care îl poți utiliza făcând o plimbare în aer liber și în acest fel arzi și niște calorii. 😀

Eu folosesc cel mai des măștile de la LʹOreal  ,7 th Heaven, Yves Rocher sau Himalaya . Am măști pe care le aplic fie individual, fie le combin în același timp – depinde de cât sunt de ocupată. Poți scăpa de acnee, îți poți exfolia tenul, îi oferi detoxifiere și strălucire toate în același timp aplicând măștile pe fiecare zonă în parte. Pentru a îndepărta măștile îmi place să folosesc un burete konjac sau un burete rotund și subțire asemănător cu cel konjac, dar mai moale. 

Masca detoxifiantă cu cărbune, peel-off, de la Farmec o folosesc pe tot tenul – atunci când am o perioadă mai stresantă și apar mai multe puncte negre sau o folosesc în combinație cu celelalte măști, însă doar pe nas.

Hidratarea buzelor este oferită de obicei de măștile de la Sephora, super bune și la un preț OK.

Zona ochilor este răsfățată de plasturii de la Sephora și Skinlite de cele mai multe ori.

De asemenea, sunt mare fană a măștilor șervețel, dar din păcate acelea nu pot fi aplicate mai multe în același timp. Preferatele mele sunt de la Garnier, Sephora, 7th Heaven.

Dar poți să aplici mai multe măști în același timp chiar și pe diferite zone ale corpului., dacă vrei să îți hidratezi picioarele și mâinile în timp ce îți detoxifici tenul și îți îngrijești culoarea parului, este și aceasta o modalitate de multi-masking.

Iar acum este rândul tău să răspunzi la întrebări – Cum ți se pare acest trend? Îți place să folosești măști? Care sunt preferatele tale?

Te salut cu drag și nu uita că ești frumoasă! 🙂

3 thoughts on “Multi-masking … trend-ul folosit de toți make-up artiștii renumiți ai lumii

  1. Maya Anabela spune:

    woww ce coletie mare de masti 😍😍 un articol interesant,nu stiam atatea…eu dabea daca am folosit de maxim 3 masti?si nici nu stiu exact pt ce ereau 😅😅 dar mi.au facut pielea fina…

    1. Da, mie imi plac foarte mult mastile, dupa o zi obositoare ma relaxez cu o masca sau poate mai multe, depinde de starea de spirit si de nevoile tenului meu 😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *