Calatorii

În mood-ul de vacanță și cum îmi pregătesc bagajul

După mai bine de 2 ani de pandemie anul acesta majoritatea dintre noi ne-am planificat vacanțe și înafara țării. Noi în ultimii 2 ani am călătorit doar în țară și am vizitat sau revizitat locuri noi sau dragi nouă.

Anul acesta am decis să ne aventurăm din nou și înafara țării, am fost de Paști la Paris, la început de iulie la Budapesta și acum suntem într-o nouă aventură într-o țară necunoscută și un oraș nou.

Vă povestesc mai multe după ce revenim în țară dar până atunci vreau să discutăm despre ce punem în bagajul de călători, care sunt acele produse care ne însoțesc în călătorii.

De câțiva ani îmi planific mai bine bagajul și am grijă să iau doar strictul necesar și uneori ceva în plus dar astfel încât să am loc și pentru câteva cumpărături dacă mă tentează ceva.

Calculez câte zile durează și de câte ținute am nevoie, le asortez de acasă și pregătesc de asemenea și accesoriile pentru fiecare dintre ele, astfel știu ce cu ce merge și nu mai trebuie să mă stresez că îmi lipsește ceva.

Fiind vară este mult mai ușor deoarece hainele sunt mai subțiri mai vaporoase și ocupă mai puțin spațiu în bagaj. Am câte o ținută pentru fiecare zi și aleg piese care se pot combina între ele la nevoie.

Dar hai să vedem cum îmi pregătesc trusa de vacanță:

  • I love minis – în decembrie când deschid calendarele de advent păstrez mare parte din produse pentru a le putea lua cu mine în vacanță. Produsele în variantă mini sunt perfecte pentru a le pune în trusă deoarece au cantitate suficientă pentru câteva zile dar sunt și de dimensiuni reduse astfel că ocupă mai puțin spațiu. De asemenea sunt foarte utile acele mostre primite la achiziții în diverse magazine deoarece sunt mici și subțiri
  • Recipiente goale – dacă nu am produse mini atunci sigur am recipiente goale în care pot transfera din produsele full size, de obicei fac acest lucru cu șamponul și balsamul de păr, gelul de duș, crema de față și toner. Se găsesc ușor în toate magazinele și au dimensiunea potrivită și pentru a fi luate în bagajul de mână
  • Aleg doar produse în care am încredere și pe care le iubesc – nu fac experimente în vacanță cu produse noi deoarece nu știu cum poate reacționa tenul meu și nu îmi doresc să îmi stric vacanța.
  • Pun în bagaj doar strictul necesar –  1 produs din fiecare categorie care să fie potrivit pentru sezonul în care suntem și pentru locul unde merg. Vara aleg mereu produse cu textură lejeră, pun mai mare accent pe skincare decât pe machiaj deoarece oricum fiind foarte cald folosesc mai puține produse de machiaj

Miercuri pe data de 3 August am să postez pe canalul de Youtube un clip în care vă arăt exact ce produse am luat cu mine, link către cont aici.

Până atunci aș vrea să știu voi ce produse luați cu voi și cum vă organizați bagajul?

Călătoriți lejer sau cu ”toată casa după voi”?

Eu îmi pregătesc mai multe în bagaj atunci când mergem cu mașina și nu am problema spațiului dar cu avionul mereu am grijă să pregătesc cât mai puține în bagaj.

Și, de fiecare dată am la mine o carte pentru atunci când vreau să mă relaxez, de această dată am pus în bagaj The High 5 Habbit scrisă de Mel Robbins.

Vacanță plăcută pentru cei care vă pregătiți sau sunteți deja în acest mood 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *