Spread the love

Anul acesta îmi doresc să ajung la 10.000 de followeri pe Instagram și pentru acest obiectiv, am început să studiez puțin și să văd care ar fi pașii necesari. Îmi doresc să am o comunitate unită și o creștere organică, fără urmăritori falși sau de formă.

Astfel, în căutările mele am dat peste influencer-ul Lewis Howes, și al lui video despre cei 10 pași care te pot ajuta pentru a ajunge la 10 k pe Instagram. Exact ceea ce-mi doream. A fost un webinar de aproximativ 2 ore, în care puteam interacționa prin mesaje, iar Lewis împărtășea din experiență pentru a înțelege mai bine implementarea celor 10 pași. Același Lewis Howes, a publicat și bestseller-ul Măștile Masculinității; o carte care merită citită de toți bărbații și de toate femeile, și o găsești aici . Personal am și oferit-o cadou, iar după acest webinar mă declar și un mare fan.

Ca să nu te plictisesc prea mult, hai să îți povestesc despre acești 10 pași esențiali:

Pasul 1– Optimizarea și actualizarea în mod constant a profilului de Instagram. Este important să ai toate datele de contact actualizate, să ai link în BIO cu noutățile de pe blog sau de pe site-ul tău și o poză de profil cu tine. Indiferent că ai cont de firmă sau cont personal, dacă ești blogger sau firmă, este esențial să ai la profil o poză cu tine, persoanele care te urmăresc vor să știe cu cine interacționează. Urmăritorii își doresc să intre în contact cu oameni, nu cu un business.

Pasul 2– O imagine și o starea consistentă. Contul trebuie să fie plăcut ochiului. Pozele să aibă o calitate bună și să fie clare, o descriere scurtă îi ajută pe urmăritori să afle mai multe despre produs sau despre tine. Culorile sunt și ele importante în aspectul general al contului. Fotografiile și clipurile spun o poveste; împărtășește o faptă bună, un gest frumos. Alege să ai un conținut bogat în informații, oferă o scurtă descriere la fiecare poză postată, să gândești dinainte orice postare – dar în același timp să fii și spontan, evită monotonia.

Pasul 3– Folosește mai multe hashtag-uri. Atunci când faci o postare, este important să folosești #-uri și mai important este să fie în concordanță cu poza, altfel nu sunt luate în considerare. #-urile ajută ca poza ta să fie văzută de mai multă lume și să atragă urmăritori noi pe cont. 

Pasul 4– Urmărește mai multe #-uri. Pe lângă #-urile pe care le folosești tu la poze, poți urmări și tu la rândul tău astfel de conturi unde apar pozele persoanelor care au folosit și ele anumite hashtag-uri. Poți să te inspiri de la alții atunci când faci poze sau când editezi pozele respective. Aceste conturi te ajută să îți îmbunătățești imaginea contului.

Pasul 5– Studiază analiticele. Dacă ai cont de business ai acces la analiticele contului tău, poți afla câte femei și câți bărbați urmăresc contul tău, vârsta urmăritorilor tăi, câte like-uri ai la poze și care sunt postările cu cele mai multe like-uri, vizitele la profil, la câte persoane a ajuns poza ta etc. Aceste informații sunt utile pentru tine ca brand. Eu – ca blogger – sunt propriul meu brand și vreau să știu toate informațiile despre comunitatea mea, pentru a-ți oferi ție și celorlalți conținut de calitate și care să fie util pentru tine. Pot analiza care este poza cu cele mai multe like-uri și în acest fel pe viitor postez poze cu același tipar.

Pasul 6– Interacționează cu cei din comunitatea ta și cu alte conturi care îți plac. Aloca în fiecare zi câteva minute în care să răspunzi la comentarii, la mesajele private și să vezi noutățile din feed. Comentează și tu la rândul tău altor persoane – dacă îți place conținutul acestora sau o anumită poză din feed. Trebuie să fii disponibilă și abordabilă. Nu întâmplător se spune că rețelele sociale sunt despre socializare și conectare.

Pasul 7– Adaugă valoare contului tău. Prin contul tău tu vrei să vinzi ceva, un produs, un brand sau chiar serviciile tale. Nu este suficient să pui o poză cu produsul pe care vrei să îl vinzi și să aștepți cumpărători. Trebuie să dovedești că produsul este bun, să îi oferi valoare, să împărtășești cu urmăritorii tăi dovezi esențiale pentru tine. Să arăți cum se fabrică, să distribui poze cu cei care deja folosesc sau au aflat despre tine. Împărtășește cu comunitatea ta atunci când ai noutăți. Re-postează pozele în care este etichetat produsul tău sau testimonialele celor care deja îl folosesc sau chiar atunci când urmăritorii tăi cumpără un produs recomandat de tine.

Pasul 8– Folosește opțiunea de Live – în direct. Atunci când ai un eveniment sau ceva care merită să fie văzut de toată lumea, intră live și arată-le și urmăritorilor tăi în direct. Interacționează cu comunitatea ta live, petrece alături de ei câteva minute ocazional în care ei să poată să fie alături de tine.

Pasul 9– Postează pe Insta Stories. Stories este o opțiune foarte bună în care comunitatea te poate cunoaște mai bine, petrec alături de tine câteva minute din ziua ta și află despre rutina ta. Este o modalitate ușoară și la îndemână atunci când vrei să povestești despre un produs care îți place sau să împărtășești din experiențele tale.

Pasul 10– Fii activă pe IGTV. Storie-urile îți permit să postezi clipuri de câte 15-20 secunde, dar pe IGTV ai ocazia să postezi până la 10 minute sau chiar mai mult, seamănă cu YouTube. 

Pe scurt aceștia au fost cei 10 pași, pe unii deja îi urmez pe alții trebuie să îi implementez dar important este să incepi de undeva și să fii constant în ceea ce îți dorești.

Până data viitoare te-am pupat și sper să te ajute și pe tine acest articol, aștept părerea ta în comentarii.

XO XO 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *