Sfaturi

Anul lui DA

Articolul de azi este despre DA, anul lui DA.

Dacă mă urmăriți de ceva vreme, știți că sunt o persoană introvertită și, chiar dacă mă expun în online, nu sunt cea mai sociabilă persoană; deși îmi doresc acest lucru și mă străduiesc să ies din zona mea de confort și să fac o schimbare în viața mea.

Anul acesta, este unul atipic atât pentru mine, cât și pentru voi, pentru toată lumea; din cauza pandemiei, trăim zile pe care cu siguranță nu ne-am fi gândit niciodată că le vom trăi , dar durează de atât de mult timp încât, într-un fel sau altul, parcă ne-am obișnuit cu această situație.

Pentru mine această schimbare a început încă de anul trecut,  când am decis să spun DA tuturor acelor propuneri pe care îmi era frică să le accept, să spun DA provocărilor și să ies din zona mea de confort (pe cât de mult pot). Deși este foarte confortabil să stai în bula ta, multe lucruri bune se întâmplă atunci când decizi să părăsești acel loc călduț și pseudo-confortabil.

A fost o decizie dificilă pentru mine, deoarece mă simt relativ bine în bula mea și o parte din mine ar vrea să rămâne acolo, dar în același timp îmi doresc să descopăr lucruri noi, să învăț cât de multe pot și să mă dezvolt.

Din dorința de a-mi lărgi zona de confort, s-a născut și cursul de automachiaj – prin care, am vrut să vă ofer ceva nou, personalizat și care să vină spre voi cu lecții importante, dar să continuăm ceea ce voi știți deja. Vreau ca tot mai multe dintre voi să aveți cunoștințele necesare, pentru ca atunci când aveți nevoie, să vă puteți face un machiaj complet, să aveți o trusă de machiaj pe gustul vostru și să învățați în ce produse merită sau nu să vă investiți banii. Mai multe despre acest curs găsiți și aici pe blog, la sectiunea cursuri, las aici link-ul ca să vă fie mai ușor.

Tot așa, a luat viață și Creators Connect – primul eveniment pe care îl co-organizez eu alături de mine este și prietena/colega mea, Mădălina. Ea a venit cu propunerea de a organiza acest eveniment, iar eu am spus DA (fără să stau pe gânduri). Despre eveniment găsiți mai multe detalii și pe Instagram, am postat pe IGTV și un clip, îl las aici în caz că vreți să îl vizionați.

De anul trecut, am început să am mai mare grijă de mine și de sănătatea mea, acest lucru continuă și acum în acest an, mai ales după o primăvară și o vară atât de tumultoase. Grija de sine vine și din dorința de a face ceva pentru sufletul meu, ceva ce îmi place, să lucrez la visul meu și la ideile mele fără să îi las pe alții să minimizeze această pasiune.

Am spus DA și atunci când multă lume m-a împins de la spate, ca să încep să fac și conținut video, iar acum sunt mai activă pe Instagram și postez mai des și pe IGTV, chiar acum pregătesc pentru voi câteva clipuri tematice.

Acestea sunt doar câteva exemple de situații în care am spus DA, mai sunt multe altele la care mi-aș dori să am forța să răspund afirmativ, dar toate la timpul lor. Pentru mine toate aceste mici victorii sunt mai importante decât una mare; da, pentru mine sunt victorii deoarece în interiorul meu se duce o luptă între a accepta sau a refuza o propunere.

Tot în 2020 am decis să nu mai las pe alții să decidă în locul meu, să îndrăznesc să îmi spun părerea și să am forța necesară să intru în discuții contradictorii, mai ales atunci când este la mijloc o dorință a mea. Nu, nu este vorba despre a crea conflicte, ci despre a-mi expune punctul de vedere și a lupta pentru drepturile mele. Este dificil deoarece sunt o persoană căreia nu îi place scandalul și îmi este greu să port conversații dificile, dar, de asemenea, nu mai vreau să le fac pe plac altora și să îmi reprim dorințele mele.

Tu ești cea mai importantă și trebuie să lupți pentru ceea ce îți dorești, o să fie greu, o să întâmpini dificultăți și poate cei din jur nu te vor susține așa cum îți dorești; dar atunci când ajungi să faci ceea ce ți-ai dorit și să îți îndeplinești visul este cea mai mare bucurie.

Am norocul ca cei dragi mie și familia să mă susțină și să mă ajute mereu la nevoie, dar chiar și așa, uneori, îmi este greu. Dar aici suntem o echipă, o familie extinsă și vreau să vă spun că sunt alături de voi și vă îndemn să răspundeți și voi afirmativ provocărilor chiar dacă vă este greu.

Îmi doresc să schimb puțin această platformă și cu ajutorul ei să vă ajut și pe voi, îmi doresc ca tot mai multe dintre noi să începem să luptăm pentru visurile și dorințele noastre, nu contează cât este de mic sau de mare un vis, trebuie să începem de jos și să ne croim drum spre el.

Pandemia aceasta ne-a demonstrat că tot ceea ce credeam că avem se poate nărui într-o secundă și nu merită să aștepți o eternitate pentru a-ți îndeplini visurile deoarece nu știi ce te așteaptă mâine sau ce o sa se întâmple peste o săptămână.

Începe, de azi, să lupți pentru ceea ce îți dorești și să te accepți așa cum ești! Singurul mare păcat este să nu crezi că ești vrednică de visurile tale!

#revoluțiaiubiriidesine

 

3 thoughts on “Anul lui DA

  1. E greu să spui DA, dar te simți atât de bine când o faci! Curaj pe mai departe!

    1. Așa este, deși pare ușor să spui un cuvânt atât de scurt nu este chiar așa, dar cu puțin exercițiu cred că ne putem educa :). Mulțumesc pentru încurajare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *