Makeup

Vrei un look mai fresh? Evită aceste 5 greșeli de makeup care îmbătrânesc.

Azi mi-am dat seama că de multă vreme nu am mai vorbit cu voi aici despre produse de machiaj, focusul a fost pe produsele de skincare și tratamente dar am cam neglijat prima mea mare iubire, machiajul.

Ca să rectific m-am gândit să povestim puțin despre câteva greșeli pe care le facem și care adaugă ani în plus pe chipul nostru.

Sunt greșeli pe care le facem poate fără să ne dăm seama dar partea bună este că sunt ușor de corectat și de evitat pe viitor.

Recunosc că le-am făcut și eu de-a lungul anilor și pe atunci nu înțelegeam de ce machiajul meu nu arată ca cel al altor fete sau de ce odată machiată lumea îmi spunea că sunt mai în vârstă.

  1. Rutina de îngrijire – nu acordăm suficientă atenție acestui pas important pentru tenul nostru dar și pentru un machiaj reușit. În adolescență nu știam cât de important este să îmi hidratez pielea grasă și că niciodată fondul de ten nu o să arate bine. Indiferent de tipul vostru de ten hidratarea lui este esențială, din fericire piața abundă a produse bune destinate tuturor tipurilor de ten astfel acum totul este mai ușor. O cremă cu o consistență mai grasă este benefică unui ten uscat, deshidratat iar una cu o textură lejeră face minuni pentru un ten mixt sau gras.
  2. Fondul de ten – până acum câțiva ani alegeam mereu un fond de ten mat care să aibă acoperire mare și să țină sub control excesul de sebum. Din păcate fondurile de ten cu acoperire mare sunt cele care încarcă destul de mult tenul și uneori oferă acel efect de mască lucru care atunci când avem linii fine sau riduri nu este de dorit. De aproximativ 2 ani am început să folosesc fonduri de ten cu acoperire medie dar la care pot crește acoperirea dacă aplic un strat suplimentar în locurile unde am nevoie. De asemenea am ales să nu mai folosesc fond de ten matifiant deoarece încarcă prea tare tenul și scoate în evidență ridurile. Cel mai potrivit pentru un look fresh este un fond de ten cu o textură mai lichidă care chiar dacă are o acoperire mai mică nu evidențiază ridurile și nici nu se adună inestetic în ele. Less is more este de preferat.
  3. Pudra – în adolescență preferam pudra în locul fondului de ten deoarece acoperea mai bine ceea ce îmi doream să ascund dar îmi și matifia tenul. O folosesc și acum însă cantitatea este mai mică. Indiferent de tipul de ten pentru un machiaj mai rezistent care să nu se adune în liniile fine un strat subțire de pudră este fix ceea ce ne dorim. Acum combinația mea preferată este un fond de ten lejer urmat de un strat de pudră matifiantă pe zonele unde sebumul este mai prezent și una mai fină acolo unde îmi doresc să setez mai bine. Știu că multe dintre voi evitați pudra deoarece vă scoate în evidență prea tare ridurile și liniile fine însă, dacă este aplicată în strat subțire și este o pudră liberă atunci totul este sub control. La fel ca și la fondul de ten și aici cantitatea și finish-ul contează. Pentru un look mai natural vă recomand să folosiți o pudră liberă fină. Dacă aveți mai multe riduri de expresie sau linii fine evitați fondul de ten pudră care tinde să încarce prea tare și să le scoată în evidență.
  4. Negru – când eram în liceu era la modă creionul negru pe linia apei și sprâncenele cât mai închise. Doamne nu știu ce era în capul meu pe atunci dar bine că moda este schimbătoare și acum există multe tutoriale și persoane care să ne învețe cum stă treaba cu machiajul. Dacă vă doriți un aspect mai fresh, mai tineresc evitați să folosiți creionul negru pe linia apei dar și ca linie de tuș. Alegeți în schimb o nuanță de maro care este mai blândă și mai soft. Tot pentru un look mai soft vă recomand să renunțați la linia de tuș trasată cu tuș și să o înlocuiți cu o linie creată din creion sau fard. Este la fel de elegant dar mai soft și oferă un look mai fresh și mai tineresc. Sprâncenele indiferent de culoarea pe care o aveți la păr nu trebuie să fie vopsite cu negru. Chiar dacă sunteți brunete optați pentru o nuanță de maro când vine vorba de sprâncene. Dacă sunteți adeptele unui smokey eye alegeți să folosiți tot maro sau o nuanță mai blândă în loc de clasicul negru.
  5. Less is more – revin din nou la acest aspect. Orice produs aplicat într-un strat prea mare atunci când liniile fine sunt prezente pe chipul nostru pot evidenția acest aspect și le scot în evidență. Dacă vă doriți un look mai fresh alegeți produse cremoase în locul celor pudră acolo unde puteți. Blush cremos, contur sau bronzer cremos. Cu cât folosiți mai multe produse pudră cu atât tenul arată mai încărcat și mai obosit, îmbătrânit. Evitați un machiaj al ochilor prea încărcat și intens. Un look mai soft cu nuanțe deschise este de preferat.

Acestea sunt doar câteva dintre greșelile pe care le facem cu toții în viața de zi cu zi dar important este să învățăm din ele și mai ales să știm ce ne avantajează și ce nu.

Perioada următoare îmi doresc să povestesc cu voi mai multe despre machiaj și mai ales despre produse dar până atunci vă doresc un weekend minunat și zile cu spor și voie bună.

Pe data viitoare XO XO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *