Top 5 preferate

Top 5 produse preferate pentru îngrijirea tenului

Hello fall, cum se prezintă pentru voi toamna, anul acesta?

Eu, sincer, ador vremea aceasta, nici prea rece, nici prea cald, ceață (dimineață și seară), toată lumea se învăluie în mister.

De aici m-am inspirat și pentru o nouă serie, aici pe blog; am făcut, pe IGTV, o serie de toamnă cu câteva clipuri tematice și m-am gândit că ar fi potrivit să avem și aici o serie, vă las aici link către seria de toamnă de pe Instagram. Aceasta nu o să aibă legătura cu toamna, am decis să o dedic produselor mele de machiaj preferate.

Un top al produselor mele după care întind cel mai des mână, când mă machiez. Ca să nu fie un articol lung, de n rânduri, am să dedic câteva rânduri fiecărei categorii.

Azi, discutăm despre top 5 produse pentru îngrijirea tenului, deja știți că, fără o bază bună, machiajul nu va arăta frumos și este înțelept să discutăm despre acest top înainte să trecem la culori, texturi și alte nebunii.

Deși am zis că o să fie top 5, în unele situații o să fie mai mult de 5 produse, sper să nu fie cu supărare… 🙂

1. Ca să nu o mai lungesc, încep cu un produs pe care îl folosesc în mod constant, de 15 ani (sunt sigură că v-ați săturat de el, dar pentru mine este un must have), ”apa termală”; preferata mea fiind cea de la Ivatherm. 

O folosesc dimineața și seară, și pe parcursul zilei, atunci când simt că tenul meu are nevoie de puțină hidratare, când am iritații sau vara când este extrem de cald. Este acel produs care, deși nu se observă nici un efect instant, de-a lungul timpului o să vedeți rezultate bune. Îl folosesc și pe corp, la nevoie, și am mereu la mine un flacon, în geanta de zi cu zi sau atunci când călătoresc, nu plec nicăieri fără acest produs. Sincer, trebuie să recunosc că, nu știu ce m-aș face fără ea.

2. De la apa termală, trecem la un alt produs de tip spray și anume spray-ul energizant cu Vitamina C, de la The Body Shop. De când l-am descoperit, de fiecare dată când se termină îl recumpăr. Îl aplic doar dimineața, după demachiere și apa termală, și, cât timp tenul este încă umed, aplic crema de față sau serul (depinde de cum se prezintă tenul meu). Îmi place, deoarece miroase bine (da, pentru mine un produs trebuie să aibă un miros plăcut sau să fie fără miros), conține Vitamina C (care are un efect de luminozitate și în același timp energizează tenul), este fix de ceea ce am eu nevoie dimineața. 🙂

3. După cum spuneam, și mai sus, dimineața aplic produse și în funcție de nevoile tenului meu, cum îl simt în acea zi. Dacă am tenul mai uscat, apelez la un ser hidratant și anume la Hydrabio serum de la Bioderma. Este o adevărată vedetă, pe Instagram, la cât am povestit despre el. Atunci când l-am primit, am fost puțin sceptică deoarece este destinat tenului uscat și toată lumea știe că eu sunt mândra posesoare a unui ten gras (uneori combinat). Dar fiind atât de prezent, prin online, am decis să îi acord o șansă și nu regret deloc, îl ador. Cel mai mult îl folosesc în sezonul mai rece și, rar, vara. Se poate aplica singur, ca o bază de machiaj sau dacă tenul este uscat, se poate aplica peste el o altă cremă. Se simte foarte plăcut pe piele și partea bună este că are o consistență asemănătoare cu produsele gel și intră foarte repede în piele, nu trebuie să aștepți o veșnicie până să poți aplica produsele de machiaj. Deși, nu uitați că după aplicarea produselor de skincare, este indicat să așteptați câteva minute înainte de a aplica fondul de ten sau alte produse… pentru ca produsele de bază să intre în piele și să înceapă să îți facă bine treaba.

4. Crema lejeră cu mușețel este o alegere potrivită pentru diminețile obișnuite, când tenul meu nu are nevoie de prea multe produse. Hidratează bine tenul, dar fără să îl îngrașe… este perfectă și ca bază de machiaj. Se simte plăcut pe piele. Are o consistență lejeră, așa cum îi spune și numele, se absoarbe rapid și nu necesită alt produs aplicat înainte sau după. Am descoperit această cremă recent și chiar am făcut un clip pe IGTV cu câteva produse din această gamă, vă las aici link dacă vă interesează, este un clip „first impression„ pentru produsele cu mușețel de la Yves Rocher.

5. Pentru diminețile când tenul meu este mai gras, aleg crema hidratantă fără ulei de la Mario Bădescu. Este tot o descoperire recentă, prin martie am început să o folosesc, și tenul meu se împacă de minune cu ea. De multe ori am apelat la ea, în diminețile când nu mă machiam, deoarece are și spf 30, nemaifiind nevoie să îmi bat capul cu un alt produs pentru protecție. Îmi place să folosesc creme care au și spf, mai ales vara, deoarece sunt mai ușor de aplicat și nici nu uiți să îți protejezi pielea pe parcursul zilei. Intră repede în piele și partea mișto este că nu lasă peliculă alba, știm deja că multe produse cu spf au această problemă. 

6. Ultimul produs de azi este o cremă pe care o aplic seara ca să își facă treaba liniștită pe timpul nopții. Este cel mai recent produs intrat în rutina de îngrijire și pe care, până acum, nu l-am folosit deși sunt fană a produselor acestui brand. Ivapur K este o cremă destinată tenului gras, cu tendință acneică, de la Ivatherm. Acum mi-am dat seama că am început articolul cu un produs de la ei și îl termin în același ton. Când vine vorba despre produse pentru tenul acneic, mereu apelez la Ivatherm, având cele mai bune rezultate cu produsele lor. Această cremă nu am mai folosit-o până acum, dar îmi place mult, după câteva zile de la prima utilizare, tenul arată deja mult mai bine, în special zona bărbiei (unde am cele mai multe probleme în acest moment din cauza măștilor), cel mai cool accesoriu al acestui an. Se poate folosi și dimineața, dar eu o prefer seara, îmi place că menține foarte, foarte bine sub control sebumul și nu mă mai trezesc dimineața cu ulei pe față. Fetele cu tenul gras sigur știu despre ce vorbesc eu aici. 😀

Acestea sunt primele produse din top 5, desigur, mai am multe altele care-mi plac și pe care le folosesc prin rotație, în funcție de nevoie, dar ar dura prea mult să vă povestesc despre fiecare.

Îmi place mult să testez produse și să le combin în funcție de nevoi… și mă bucur că am ocazia să descopăr produse noi sau să redescopăr produse favorite (dar uitate). 

Pe final, vă mulțumesc că ați citit întregul articol și sunt curioasă să îmi spuneți… cel puțin un produs must have (din rutina voastră de îngrijire).

XO XO, ne vedem, curând, cu un alt articol Top 5! 🙂

3 thoughts on “Top 5 produse preferate pentru îngrijirea tenului

  1. Pentru tenul mixt, folosesc pentru demachiere un mixt de produse – ulei si solutie activa, curata impecabil tenul. Apoi o multime de seruri și peeling-uri, dar și creme hidratante în funcție de nevoile tenului.

    1. Foarte bine, mă bucur că investești timp în tine, mai ales atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului. Chiar dacă pe moment nu se văd rezultate, pe parcursul anilor acestea vor începe să se vadă și să de-a rezultate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *