Sfaturi

La revedere 2019, bine ai venit 2020

M-am gândit mult despre ce să fie primul articol din noul an. Nici nu îmi vine să cred că este gata prima lună, prima lună din 2020, știu că sună ca un clișeu, dar chiar nu știu cum zboară timpul atât de repede. Mi-aș dori ca ziua să aibă mai mult de 24 ore, să pot face tot cea ce îmi doresc sau să nu am nevoie de somn. 

Dar hai să îți spun cum a fost 2019 pentru mine. Primele cuvinte ar fi: frumos, agitat, plin de evenimente și oameni deosebiți care au intrat în viața mea.

   – 2019 a fost anul în care mi-am propus să ies din carapacea mea și să socializez mai mult cu oamenii, să leg noi prietenii înafara mediului online. Îmi este ușor să leg prietenii în online, dar mai greu să le trec pe offline. Însă am reușit să depășesc bariera timidității mele și astfel am câștigat 2 prietene noi (cu care ma vad des). 

În copilărie eram sociabilă și vorbăreață, după care, în adolescență, s-a întamplat ceva (nu știu să îți spun ce) și am devenit retrasă și timidă; unul din lucrurile pe care mi-am dorit mult să le remediez. 

   – anul trecut am participat la diferite evenimente unde am cunoscut și personal colaboratorii cu care până atunci am comunicat doar online. Am început colaborarea cu branduri noi, cu care m-am înțeles tare bine și mi-a făcut plăcere relaționarea. 

   – la final de 2018, mi-am spus că este momentul să am mai multă grijă de mine, de sănătatea mea, zis și făcut. Mi-am făcut diferite analize, am mers pentru prima oara la ecografie mamară (o decizie tare bună pentru că este mai bine să previi decât să tratezi o posibilă problemă). Legat de ecografia mamară vreau să te îndemn și pe tine să îți face un control, periodic, pentru că este important să avem grijă de sănătatea și de trupul nostru.

   – am învățat să spun „da” chiar și atunci când îmi era frică. Atunci când eram invitată undeva sau se contura câte un eveniment… primul gând era mereu să spun „NU” deoarece nu mă simțeam confortabil, dar am reușit să înving puțin această frică și să spun mai des „DA”.

Acum să trecem la ce îmi doresc pentru 2020.

– să am grijă, în continuare, de mine, de sănătatea mea și de inima mea; aici mă refer la a face ceea ce îmi place cu adevarat. Deși sunt timidă, vreau să încep să țin cursuri de auto-machiaj și să ajut cât mai multe fete să folosească produsele în beneficiul lor. Pe lângă partea de consiliere (beauty advisor), unde am deja mai multe cliente care apelează mereu la mine atunci când au nevoie de sfaturi și împreună cu care merg la cumpărături când vor să își înnoiască trusa de machiaj, îmi doresc sa fac mai mult. Din fericire pentru partea de consultanță nu este neaparat nevoie sa fim în același oraș deoarece există Skype și alte retele de comunicare unde putem lucra ușor.  

– vreau să citesc mai mult, de la cărți de dezvoltare personală, cărți de beauty, romane.. orice doar să petrec mai puțin timp pe telefon când sunt acasă și mai mult pentru dezvoltarea mea. 

– îmi doresc să investesc mai mult timp în educația mea ca și makeup artist, să învăț și mai multe și astfel să le ajut pe fetele care doresc să aibă o relație cât mai bună cu corpul lor, vreau să particip la mai multe masterclass-uri și seminarii pe partea de beauty și dezvoltare personală. 

– să fiu mai aproape de tine, de comunitatea mea, și să ofer sfaturi și sprijin când ai nevoie pentru că este important să ne ajutăm și să ne susținem unii pe alții. 

– îmi doresc să mă expun mai mult la diferite situații și să văd și partea bună a lucrurilor, chiar dacă la prima vedere aceasta se lasă greu vizibilă pentru mine. 

– mi-am propus ca anul acesta să lucrez mai mult ca niciodată la visele mele, la planurile mele și seara, după job, indiferent cât sunt de obosită să fac ceva și pentru sufletul meu.

– nu vreau să mai amân lucrurile, să nu mai aștept vara, o anumită zi sau un moment anume pentru a face ceea ce îmi doresc sau a îmbunătății ceva la mine

– o dorință mare este aceea de a înceta să mă mai compar cu alții, cea mai mare greșeală posibilă, deoarece fiecare suntem unici, facem lucrurile în felul și în ritmul nostru și trebuie să ne comparăm doar cu noi înșine. Eu vreau să mă compar cu Mihaela cea de anul trecut, cea de săptămâna trecută sau cea de ieri, vreau să devin cea mai bună versiune a mea fără să concurez cu nimeni. Nu este nimic greșit în a concura cu alții, dar este foarte dăunător pentru sufletul și mintea noastră să ne comparăm cu ceilalți, trebuie să muncim mai mult și să profităm de fiecare șansă pe care viața ne-o scoate în cale.

Acestea sunt doar câteva din planurile, visele și dorințele mele pentru acest an, sunt curioasă cum a fost pentru tine 2019 și ce planuri pentru 2020? 

Seară frumoasă XO XO

3 thoughts on “La revedere 2019, bine ai venit 2020

  1. Maya Anabela spune:

    sa. ti ajute Dumnezeu in tot ce ți – ai propus!! Eu tre să-mi stabilizez partea emotionala si familiala(divortul inevitabil) si fetitabl gradinita, si cam ste. as hopurile… azi am trecut de interviu si m fost aleasa la job, usor usor tre sa invat ce si cum e total nou ce o sa fac…va fi un an tare interesant dar sigur mai bun

  2. Valeria Chertes spune:

    Îți doresc sa realizezi tot ce ți-ai propus.

    1. Multumesc mult, asemenea si tie ☺️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *