Beauty

Îngrijirea tenului cu ajutorul produselor La Roche-Posay

De-a lungul timpului am încercat diverse creme și produse pentru îngrijirea tenului acneic, unele cu succes și altele care mi-au făcut mai mult rău decât bine.

Kit anti imperfectiuni

Despre produsele La Roche-Posay am auzit doar lucruri bune și toată lumea le laudă, în special crema din gama Effaclar. Însă nu am vrut să îmi cumpăr un tub mare fără să știu cum se comportă pe tenul meu. Am căutat puțin și am găsit o variantă mini, pe care o găsiți în farmacie la un pret super bun, un tub de 15ml de crema Effaclar Duo + și un gel de curățare din aceași gamă.

Prețul unui astfel de set este de aproximativ 30 lei, în funcție de farmacia de unde îl cumpărați. Mi-am achiziționat acest set de 2 ori înainte de a-mi cumpăra varianta full size și am fost foarte multumită de produs. Cei de la La Roche-Posay au periodic campanii de informare și oferă kit-uri gratuite de produse în variantă mini pentru a putea fi testate înainte de achiziționare. În cazul în care vă interesează să încercați vreun produs din gama Effaclar, atunci puteți să vă interesați în farmacii despre aceste kit-uri și pe care le puteți încerca gratuit.

Îmi place această campanie a lor deoarece poți să încerci produsele lor gratuit și să vezi dacă se potrivesc cu tenul vostru.

Având tenul gras și pe deasupra și acneic este greu să îmi găsesc o cremă matifiantă care să mă ajute și cu petele rămase dupa acnee și am fost foarte încântată de crema de la Effaclar încă de la primele utilizări. Tenul meu este matifiat o perioadă mai lungă de timp și petele au început să se estompeze mai repede și să nu fie atât de vizibile.

Effaclar kit

Pe timpul verii după curățarea tenului dimineața am folosit această cremă tratament și tenul meu era pregătit pentru machiaj. Însă pe timpul iernii tenul meu este mai uscat și această cremă nu îmi oferea și hidratarea necesară. Folosind deja crema tratament de la ei, am vrut să încerc și o altă cremă mai hidratantă tot din aceași gamă dar care să fie tot pentru tenul gras. Din păcate, pe piață nu există o gamă foarte variată de creme hidratante care să fie destinate tenului gras majoritatea fiind pentru tenul uscat.

Effaclar Duo +

Pentru ingrijirea de seară mai foloseam creme hidratante pentru ten normal spre mixt, însă dimineața nu puteam folosi crema deoarece era prea hidratantă și după câteva ore tenul meu începea să lucească. Frunzărind site-ul lor am văzut o cremă hidratantă perfectă pentru tenul gras și mi-am achiziționat-o la prima vizită la farmacie pe care o folosesc zilnic de aproximativ 5 luni și îmi place foarte mult.

Este vorba despre Effaclar H, o cremă calmantă și hidratantă special creată pentru tenul gras senzibilizat după tratamentele pentru acnee. Dimineața prima oară folosesc Effaclar Duo + după care folosesc această cremă și tenul meu este pregătit sa înfrunte capriciile vremii.

Effaclar H

Am avut o perioadă destul de stresantă și acneea a început să își facă iar apariția, motiv pentru care a trebuit să folosesc mai des cremele pentru tratarea ei și tenul meu era uscat, în special pe bărbie aveam pielea, atât de uscată încât uneori pe parcursul zilei mă durea zona și nici nu puteam să pun mâna pe bărbie. Deși am folosit diferite creme hidratante nici una nu a fost destul de puternică încât să îmi calmeze zona de acea am fost foarte încântată să folosesc Effaclar H care după primele utilizări mi-a calmat zona și pielea mea a revenit la normal.

Gel de curatare Effaclar

Folosind aceste 2 produse și văzând cât de bine se înteleg cu tenul meu, am ales să încerc și gelul de curățare a feței care acum face parte din rutina mea zilnică, deja de vreo 5 luni, și care sigur va fi prezent încă mult timp de acum înainte. Am folosit gelul Effaclar la tub în varianta de 200 ml, însă sincer nu mi-a plăcut în mod special sistemul de dozare, trebuia să apăs destul de tare tubul ca să iasă gelul și uneori era frustrant, după ce am terminat acel tub acum mi-am achiziționat produsul cu pompiță în varianta de 400 ml. Cu acest produs rutina de seară este mai simplă și mai rapidă, seara când ajung acasă dacă am un machiaj mai intens prima oară mă demachiez cu apa micelară din aceași familie destinată tenului sensibil și la final mă spăl cu gelul de curățare. Dacă machiajul meu a fost unul light folosesc doar gelul și sunt gata de somn.

Pentru a face demachierea și mai ușoară, îmi place să aplic gelul de curățare pe un burete konjac și cu acela îmi exfoliez și curăț fața în același timp.

Despre burețelul konjac am să vă povestesc mai multe într-un articol viitor.

Anul 2017 a fost anul noilor lansări în materie de produse de îngrijire și de machiaj pe piața de la noi. În anul care a trecut am început și noi încet încet să intrăm în rând cu lumea și brand-urile să aducă și pe piața noastră produse care până atunci le vedeam doar în reclame.

Unul din aceste produse apărute pe piața noastră este și Serozinc, produsul pe care eu îl vânam cu disperare acum ceva ani.

După ce a apărut a și intrat în colecția mea și de atunci este alături de mine în fiecare dimineață. Înainte de machiaj mă spăl pe față, folosesc un toner, acest spray și abia după acea îmi aplic cremele din gama Effaclar.

Datorită acestor produse tenul meu este mai curat și mai îngrijit.

Prețul produselor este unul foarte bun, ambalajul calitativ și ușor de folosit necesitând doar o cantitate mică de produs pentru hidratarea tenului. Tubul acela mic de 15 ml despre care vă spuneam la începutul articolului pe mine m-a ținut o lună. Dacă stăm să calculăm suma de 30 ron pentru 2 produse care îți ajung o lună este super.

La Roche Posay

Pentru o rutină completă a tenului gras ai nevoie doar de aceste 5 produse despre care am vorbit în acest articol, apa micelară, gelul de curățare, serozinc, crema tratament și crema hidratantă. Desigur dacă nu vrei să folosești vreunul din aceste produse poți să le înlocuiești cu altele însă dacă alegi să cumperi vreunul din aceste produse te îndemn să cumperi crema/tratament Effaclar Duo + și/sau crema Effaclar H. Depinde de nevoile tenului tău.

Nu uitați, găsiți în farmacii kit-uri gratuite și puteți încerca fără nici un cost câteva din aceste produse sau găsiți set-uri de produse mini la preț super bun, care vă ajută să vă faceți o idee despre produse și să vedeți dacă sunt compatibile cu tenul vostru.

Ai tenul gras, sensibil, acneic și nu ai încercat încă aceste produse, ce astepți?

O duminică plăcută și însorită XO XO

 

0 thoughts on “Îngrijirea tenului cu ajutorul produselor La Roche-Posay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *