Sfaturi

Cum ne influențează viața alegerile pe care le facem?

Săptămâna trecută vineri nu am postat aici pe blog, a fost alegerea mea.

Am ales să petrec câteva minute în plus pentru a mă relaxa în loc de a scrie un articol. A fost o alegere ușoară deoarece am avut o perioadă aglomerată.

De ce am început așa articolul de azi?

Deoarece sâmbătă am participat pentru prima oară la evenimentul Ted X. Mi-am dorit de mai demult să ajung dar mereu a intervenit ceva, acum a fost momentul meu.

Ediția din acest an a fost despre alegeri, mai bine zis alegerile pe care le facem și despre consecințe.

În viața de zi cu zi suntem puși în situația de a alege.

Să alegem ce mâncăm, cu ce ne îmbrăcăm, ce machiaj purtăm – acestea sunt doar câteva dintre ele și cele mai ușoare.

Partea mai dificilă este atunci când trebuie să alegem din situațiile mai dificile.

Să alegem dacă rămânem la un job, dacă ne cumpărăm o casă sau mai așteptăm, în urma unui accident dacă mergem mai departe și înfruntăm consecințele sau rămânem pe loc.

Fiecare dintre noi are libertatea de a alege ce își dorește să facă însă cel mai important este să acceptăm consecințele alegerilor noastre.

Uneori alegem calea mai ușoară iar alte dăți pe cea mai dificilă. Cred că indiferent ce cale alegem este important să ne gândim și la ceea ce ne dorim nu doar la ceea ce trebuie să facem.

În cadrul evenimentului cineva a spus, dacă nu poți face o alegere cu mintea alege să o faci cu inima. Un lucru nu tocmai ușor deoarece de multe ori mintea și inima sunt în contradictoriu.

Pe parcursul ultimelor zile și săptămâni am ales de multe ori să nu postez aici, să nu postez pe Insta sau Facebook deoarece nu mă simțeam inspirată și am preferat să fac o scurtă pauză pentru a mă odihni în loc de a continua chiar și așa fără inspirație.

De multe ori când sunt neinspirată iau o pauză, mă deconectez de la social media și citesc, ascult muzică sau mă uit la filme, petrec timp în aer liber pentru a-mi reîncărca bateriile.

Acum aproximativ 2 ani am decis să îmi dau demisia de la job și să încep procesul de a-mi deschide o afacere a mea. Am decis că nu mai vreau să am un șef, vreau să fiu eu cea care ia deciziile, care se lovește cu capul de pereți și care învață din greșeli.

A fost dificil dar și satisfăcător în același timp, am știut că nu este ușor și nu îmi va fi ușor dar am acceptat consecințele și am mers mai departe.

Ceea ce vreau să vă transmit azi este că e bine să luați o pauză, este important să decideți voi pentru voi dar și mai important să acceptați consecințele deciziilor voastre.

Uneori este mai ușor și decizia nu are consecințe grave, alteori nu este o decizie bună și este bine să știți că noi oamenii din greșeli învățăm.

Am făcut și eu greșeala de a-i lăsa pe alții să decidă în locul meu și ulterior să îi învinovățesc pe ei pentru eșecul meu, dar este complet greșit.

Este bine să ne sfătuim cu cei din jur, cu familia și prietenii însă la final decizia ne aparține.

Sunt curioasă care a fost cea mai bună dar și cea mai proastă decizie din viața voastră?

Luați deciziile singuri sau vă sfătuiți cu cei dragi?

Pe data viitoare XO XO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *