Beauty

Loading…viața fără păr

Una dintre marile mele provocări este lupta cu foliculita, la nivelul brațelor. În urmă cu aproximativ 4 ani, am început să mă epilez pe brațe și tot atunci au debutat problemele. Indiferent de varianta de epilare aleasă, la un interval de 1-2 zile, eram acoperită de bubițe, coșuri mici și alte pete, care nu mai treceau până la următoarea epilare. Am ajuns în stadiul în care, vara, nu mă mai epilam pe brațe, preferam să se vadă părul… decât petele și problemele cauzate de foliculită. 

De-a lungul anilor, am fost și la dermatologi care mi-au prescris diferite creme, de aplicat după epilare, dar în cazul meu nu au dat prea multe rezultate, iar după o vreme, tot ei mi-au recomandat să apelez la epilarea definitivă. M-au anunțat că este un proces mai costisitor și că trebuie să am răbdare, însă m-au asigurat că se vor vedea repede și rezultatele. 

În cele din urmă, m-am pus pe documentare și – la începutul acestei veri – am decis să mă programez la un centru pentru o consultație și o discuție de specialitate. I-am ales pe cei de la Nomasvello, deoarece am primit recomandări bune și am fost la locația lor din Sigma Shopping (cei din Cluj, sigur știți unde este). 

La prima vizită, am primit toate detaliile necesare, atât despre ce era necesar să fac înainte de prima intervenție, dar am beneficiat și de o mică demonstrație, pe picior, ca sa vad cum se simte întreaga experiență. Alina, cea care m-a întâmpinat, a fost tare drăguță și mi-a răspuns valului de întrebări, iar apoi mi-a descris întreg procesul. În astfel de momente, când mergi la medic sau o intervenție similară, este tare important să întâlnești specialiști care să te trateze cu respect și umanitate, care să nu te umilească și să-ți inspire siguranță și încredere. La Nomasvello, din fericire, experiența a fost exact așa cum aveam nevoie. 

Sâmbătă, 18 iulie, a fost prima ședință de intervenție. Recunosc că am avut emoții, probabil pentru că era o experiență nouă, făceam ceva pentru prima dată. Dacă mă gândesc bine, mereu am emoții când vine vorba despre experiențe noi,  cred că este parte din natura mea. Apoi, o altă explicație e dată și de faptul că voiam, cu ardoare, să scap de problemele foliculitei, și, cel mai important, fără durere. Nu știu cum sunteți voi, dar eu încerc să mă protejez de durere, iar terapeuta îmi spune că poate fac asta prea des… cine știe, poate cu timpul voi învăța să fac față mai bine durerii.  

Tot procesul intervenției a durat în jur de 30 de minute. Am plecat de acolo încântată, fericită și fără dureri. Duminică, am stat cu sufletul la gură, curioasă să văd dacă îmi vor apărea oribilele bubițe și coșuri. Îngrijorarea era legată de faptul că, înainte cu o seara de procedură, m-am epilat, cu lama, (pas obișnuit înainte de fiecare ședință de epilare definitivă) și, sincer, mă așteptam să explodeze toate necazurile pe pielea mea, dar… spre surprinderea mea, nu s-a întâmplat așa cum îmi era teamă. 

După procesul de epilare, Alina a folosit o cremă cu aloe vera, care ajută la calmarea zonei și pe care am primit-o și eu (deoarece trebuie aplicată periodic). Ulterior, am observat cât de bine arăta pielea mea, după aplicarea cremei. Aceasta este hidratanta (dar nu in exces), miroase bine și bonus are și SPF 30, prin urmare, nu trebuie să îmi fac probleme pentru aplicarea unui produs în plus. 

Aștept cu nerăbdare să vad cum o să crească parul și sa continui procesul până la îndepărtarea lui, aproape completă. 

Daca rezultatele continuă să fie bune, cel mai probabil, am să scap de parul din toate zonele nedorite. Îmi imaginez că ar fi o reală plăcere să nu mai am aceasta problemă, mult și bine. Desigur că am să vă țin la curent cu întreaga evoluție, inclusiv despre numărul de ședințe necesare (deși acest aspect depinde de fiecare persoană în parte). 

Recunosc că nu este un proces foarte ieftin și că avem nevoie de răbdare, deoarece primele ședințe se fac la distanță de o lună, dar dacă asta mă ajută să scap de problema foliculitei și de părul nedorit, mă declar mulțumită, chiar îmi pare rău că nu am demarat întreaga procedură mai devreme. 

Sunt curioasă dacă voi ați apelat la epilarea definitivă și ce rezultate aveți… 

Mai multe informații despre aparatele care se folosesc și restul procedurilor accesibile găsiți pe site-ul lor .

Eu îmi propun să-i solicit și pentru câteva proceduri de îngrijire a tenului. După o astfel de primăvară și o atât de frustrantă vară, este important să mă răsfăț nițel! 😊

Mai vroiam să vă spun că puteți beneficia și voi de un real răsfăț la ei dacă le spuneți că veniți din partea mea, The Beauty Therapist 🙂

Știu că multe sunteți îngrijorate și de problema covid-ului dar vreau să vă spun că ei își iau toate măsurile de siguranță, la intrare au dezinfectant, se verifică temperatura, se poartă mască și nici nu am întâlnit alți clienți deoarece se păstrează puțin timp între programări. Aceasta a fost și una din temerile mele înainte de a apela la ei, zilele acestea este ceva normal și vă doresc și vouă să aveți cât mai mare grijă de voi și de cei din jur, să vă luați toate măsurile de precauție posibile.

Până data viitoare, vă doresc zile minunate și să rămânem cu toții în siguranță! XOXO

2 thoughts on “Loading…viața fără păr

  1. Simona Banica spune:

    Ma bucur pentru tine ca ai avut o zi de rasfat!

    1. Da, a fost tare bine 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *